• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    ESY
    ESY --- ---
    NIK0DAS: cena je pekna ale otazka kvality a zvuku :D
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Ahoj, měl jsem v ruce sopránový ukulele a hmatník mi přišel na moje prsty moc úzkej. Ale nástroj mě oslovil. Projel sem si tuhle diskuzi a nakonec myslim že bych zkusil nějaký tenorový ukulele, co říkáte na tohle:
    http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-strunne-nastroje-185/hohner-ulu-21-te-11963.php
    STANOTMA
    STANOTMA --- ---
    a kde by som našiel takú predajňu? ak to neni v prahe tak si teda spravím výlet. mimochodom čekujem muziker a majú tam niake Baton ukulele, má s touto značkou niekto skúsenosti?
    ESY
    ESY --- ---
    STANOTMA: tak to te bohuzel zklamu ale v praze nic kloudnyho za odpovidajici cenu nesezenes :/
    STANOTMA
    STANOTMA --- ---
    Ahoj ukulelisti :)
    pred nedávnom som sa bezhlavo zamiloval... do ukulele
    momentálne hladám niake to pravé uke pre mna, zrejme soprano (konkretne sa mi najviac páčia tie s "mellow" zvukom)
    vedel by mi niekto skúsenejší poradiť kde by som kúpil kvalitné uke vhodné pre začiatočníka? najlepšie keby to bolo v Prahe :)
    ESY
    ESY --- ---
    T_RAVE_LER: to je jak napsat nekam koupitm auto :]] nehces to treba specifikovat?:D
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    Neprodává někdo sopranový ukuleeeeeleeee???
    Piste prosim do posty.
    Dekuju!
    ESY
    ESY --- ---
    ONEHEART: zlezi jak to naladis. ale kupovat baria a chtit potom slunickovej zvuk je jak koupit trabose a chtit zvuk bmw :]]]
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    PRAASHEK: vždyť sopránový ani nemá struny od nejnižší po nejvyšší jako to barytonový. Jsem poučen z kamarádovy chyby a pořídím si sopránové.
    Mě jde hlavně o to, aby to mělo takovej ten sluníčkovej havajskej zvuk a ne jak kytara bez basů. Taky abych se naučil něco nového a ne si jen kurvil chvaty z kytary na čtyřech strunách. :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    stačí strčit tam kapodastr :)
    ESY
    ESY --- ---
    ONEHEART: uriznout krk o par desuitek cm :D
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    kamarád si pořídil barytonové uke a byl trochu zklamán, že to je tolik kytaře podobný zvuk. Dá se z toho nějak vyrobit sopránové? :) přeladit asi né, ale napadlo mě jiný struny nebo tak?
    ESY
    ESY --- ---
    BIGHEAD: klidne pis do posty ;] asi budu to uke muset oprasit :]] par tejdnu jsem se ho nedotkunl :]]]
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    ESY: no tak to je úplně super tak si nějak dáme vědět
    ESY
    ESY --- ---
    BIGHEAD: prevazne pre ztejden po 7me a odpolednia vikendy ruzne...
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    ESY: no tak to je super já sem kdykoliv připravenej tak až nějak budeš mít čas a náladu tak dej vědět
    ESY
    ESY --- ---
    BIGHEAD: jsem klidne pro, sice jsem ted presedlal z uke na basu ale klidne bych nekdy neco zabrknal :]
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    ahojte přátelé ukulelisti, nejsem zrovna nejlepší hráč ale rád bych si zahrál s někym na ukulele gdyby se vám někomu zachtělo
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ONEHEART: to ja se urcite pochlubim :) Ale myslim si, ze by to mohlo jit docela rychle.
    Ja mam s rukama spis opacny problem - kytaru mam se zuzenym krkem, aby se mi na ni dobre hralo :)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    LADY_LEIA: tak se pak pochlub, jak (jak rychle) ti to na ukulele půjde po předchozích kytarových zkušenostech. Já o něm taky uvažuju, ale trochu se bojím, aby tam na moje prsty bylo místo, když mi občas dělají problém westernovky s tím svým husím krkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam