• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    EVILMIND: Souhlas, Manitoba byl boží. Jen mě zarazilo, že nepřišlo víc lidí... Jinak UOGB včera byla taky úžasná.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    btw ve stredu hral Manitoba Hal v Blues Sklep, bylo to fakt skvely

a koukam, porad jeste pari v Praze... :-)
    First Friday Video - You Are My Sunshine
    https://www.youtube.com/watch?v=M-ZvpIRZJDc&feature=em-uploademail
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    Ahoj, dva roky zpátky jsem si koupil lanikai lu-11, super kauf za tu cenu. Teď ale koukám, Lanikaie se nedaj sehnat na kytary.cz. Poradili by jste mi alternativu, příp. kde ho koupit? Díky.
    PETUS
    PETUS --- ---
    RMUTT: Laicky mě napadá, zkus zkontrolovat výšku pražců, jestli jeden není výše posazen a případně ho (rukou) zkus trochu přimáčknout tam, kam má.
    Každopádně bych se pak minimálně zašel poradit do obchodu, kde jsi to koupil. A kdyby ti neporadili, nechal bych jim to tam rovnou na reklamaci :)
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    ahoj vespolek, právě jsem si koupil ukulele a mám dotaz.
    Drnčí mi jedna struna jen na jednom pražci (2.hej)
    Když strunu podladím, drnčení přestane... nevíte co s tim, aby nástroj hrál normálně i v klasickym ladění?
    Nebo rovnou radši reklamovat?
    díky moc.
    EPOMI
    EPOMI --- ---
    FEKASON: Tuhle fázi sem měla taky a chce to zkoušet a zkoušet. Doteď mi to občas tak středně neladí, ale sousedi maj trpělivost.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    FEKASON: V jednom tutorialu rikal typek, ze celek pisnicky se vlastne sklada ze ctyr casti: akordy, strumming, melodie a zpev. A ze pokud se to chces naucit cely, tak musis zacit ty casti skladat nejdiv jen po dvou, pak po 3 a az teprve kdyz tohle vsechno umis, tak se poklouset zvladnout vsechny casti dohromady.

Od ty doby to tak delam a musim rict, ze je to funkcni ;) Respektive se ucim kombinace vetsinou v tomto sledu (kde akordama myslim opravdu jen jednoduchy brnknuti do strun):

1) akordy + strumming
    2) akordy + pobrukovani
    3) akordy + zpev
    4) akordy + strumming + pobrukovani
    5) ... a pak uz se konecne pokousim o vse naraz.......

Tak treba to pomuze ;)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    doporučítě někdo dobrý opletený Déčko?
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    FEKASON: jen cvik a cas, obavam se
    a poslech, je-li original
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    Nemate nekdo nejakej tip/trik na to, jak se naucit zpivat a hrat dohromady? :D
    Jsou pisnicky, ktery dokazu dost dobre zazpivat a perfektne zahrat klidne i kdyz me o pulnoci vzbudej, ale ani za boha to nezvladnu dat dohromady. Respektive, dam ale kdyby to nekdo slysel, bude tipovat ze jsem z Jedlickova ustavu...
    PETUS
    PETUS --- ---
    Mnoho zajímavé inspirace pro DIY ukulele makery ;)
    Doporučuju kouknout i na zbylé zajímavé kousky v High cost a Low cost.

HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    Tuhle sobotu se bude zase hrat na Mezidvorcich

[...] tentokrát dokonce pod vedením zkušené lektorky Marcely Brožové. Ostych nechte doma, zpěvníky a nástroje vezměte s sebou!

14:00 - základy ukulele pro začátečníky a kolemjdoucí (nástroje půjčíme)
    15:00 - pokročilejší doprovody a blues na ukulele
    16:00 - základy ukulele pro začátečníky a kolemjdoucí (nástroje půjčíme)
    17:00 - volná zábava s bubny, kazoo, zpěvem a libovolnými nástroji

[ Žižkovské Mezidvorky na Krásove 27 / konferenceconference / 20.6.2015 / CR - Praha - Punctum - Krasova 27, Praha 3 ]

Stavte se!
    SMAZENKA
    SMAZENKA --- ---
    S radostí se připojuji:-)!
    Kala ka T - tenor. Koupil jsem ho včera, takže se jmenuje Medard;-)! Už mě z něj trochu bolí prsty.
    Nikdy jsem na nic nehrál ale uku mi učarovalo a díky velikosti ho můžu tahat všude:-) a cvičit...
    Tenor mi doporučil kámoš, že prý se naň dobře učí, prý lépe než na soprán.
    26 Basic Ukulele Lessons | Play Ukulele By Ear
    http://www.playukulelebyear.com/category/26-basic-ukulele-lessons/
    Se mi zalíbil tenhle web a tutoriál, že učí i trochu teorii a zdůrazňuje sluch.
    Aloha;-)!
    PETUS
    PETUS --- ---
    Kdo potřebujete nové struny, na kytary.cz mají pěkné slevy - např. výborné Aquila Red Series za polovic ;)
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    ESY: tak doufám, že jsem tu katastrofu nějak zahnala - byť jen myšlenkou, že uke oprášíš a zase začneš .)
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    EVILMIND: buď na sebe přísný! :)
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    FEKASON: díky moc za vyčerpávající info. riffstation je výborná stránka, moc děkuji. věřím, že časem se mi sbírka také rozrozte z jednoho kusu na pěkné porfolio :)
    chystáš se na ukulele festival?
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    KATCHKA81: Neni to zas tak dlouho co sem zacinal, a jako uplne nejjednodussi zpusob mi prislo, naucit se z http://ukuleleunderground.com/video-library/ tu Beginners video library, pripadne ti nejspis budou stacit jen ty dva zakladni kurzy, ktery te naucej ten uplnej zaklad.

A potom, co uz teda budes umet alespon tech 3-5 zakladnich akordu (C, G, F, A, E), muzes se zacit presouvat k pisnickam. Takova suprova zacatecnicka pisnicka je Somewhere over the rainbow. Jasny, je to klišé jako prase, faktem ale je, ze se na ni dobre uci.
    Potom sem si proste projizdel YouTube, a hledal covery svejch oblibenejch pisnicek, a kdyz k nim byl tutorial a nebyly tam extratezky akordy, proste sem se to naucil :) Tutorialu je jednak plny youtube (chanelly ukulenny, The Ukulele teacher), pripadne primo na ten ukuleleunderground. Ty jejich tutorialy jsou sice nejzajimavejsi, a graficky nejprehlednejsi, ale vetsina tech pisnicek je dost tezka.

Jinak, nedavno jsem objevil vybornou stranku: http://play.riffstation.com/, pousti youtube videa pisnicek, a rucne jsou k nim adminama dohazeny akordy a jejich zmena. Je to super na procvicovani timingu, a celkove je to imho na nauceni pisnicek jednodussi, nez jen cumet do papiru a poradne tomu nerozumet :)

A kdyz uz sem teda v tom, tak se pochlubim moji skromnou sbirkou :)
    Zleva: Kala Longneck soprano, Hanknn concert zebrawood, Lanikai ULU21
    ESY
    ESY --- ---
    EVILMIND: i dva mesice nehrani se blbe dohani, pul roku je hrozne moc:D a v mojem pripade par let je uplna katastrofa:D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ja jsem furt zacatecnik, ale nemam pocit ze bych mel co sdilet, zrovna vcera jsem vytahnul uke asi po pul roce, a zjistil jsem, ze i to malo co jsem se zacal ucit jsem zase zapomnel... asi budu potrebovat nejakyho prisnejsiho ucitele :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam