• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Malej dostal k vanocum cinsky ukulele za 500, zkusil jsem to a bavi me, chtel bych nejaky lepsi zacatecnicky nastroj ktery by ale vydrzel i dal, co byste doporucili? koukal jsem na Ortega RU5MM-SO nebo Ibanez UKS10
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    a predpokladam ze hrat jazz/swing na ukulele asi neni pro zacatecniky (tj. vubec tomu nerozumim, ale rad se cokoliv doucim), ze?
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    ONEHEART: Naucit se uke akordy je pro me asi ok, ale ted spise resim v jakem rytmu to hrat. Kolikrat mam na dany akord "brnknout" atp :D
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    P0CIN: hele ja se casti ani nenamahal hrat to v uke akordech. Jestli ti to sedne vic hlasove, tak klidne mackej, co tam vidis. Takova rychlotranspozice :)
    ESY
    ESY --- ---
    P0CIN: je tomu tak, to je zaklad hrani na jakejkoliv nastroj :D
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    XMRAVENECEK: takze kdyz se budu ridit temi pismenky co jsou v Ja pisnicce, ale budu akordy drzet podle odkazu, tak to bude ok? (Sry za pololopatizmus O:-) )
    XMRAVENECEK
    XMRAVENECEK --- ---
    P0CIN: Všechny písničky můžeš zahrát na uke, jen se liší způsob držení akordů na ukulele... Viz např.: https://i0.wp.com/startukulele.com/wp-content/uploads/2015/01/ukulele_chords.jpg
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    neexistuje nejaka ja pisnicka pro ukulele? Pripadne daji se nejak klasicke taborakove kytarove pisnicky prelozit pro uke?
    DEJF
    DEJF --- ---
    APIN: na nastence funguje, az na jeden odkaz na video, vsechno, zahlavi nefunguje, to je pravda :) radu let jsem nic neupravoval ..
    APIN
    APIN --- ---
    Kdo to tady má na starost? Hledám nějaké zpěvníky a většina odkazů na nástěnce nefunguje, v záhlaví žádný...
    ESY
    ESY --- ---
    EVILMIND: fml fml fml.. hill a taimane na jednom miste a ja to missnul..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HRAFNAIN: v patek v pivovaru v Plzni (tam jsem nebyl), o vikendu pak v pivovaru v Uneticich
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    EVILMIND: jestli to bylo v plzni, tak jsem tam stejne nebyl :D
    asi jina akce, pivovar provar, to jsem celej ja

a vubec ukulele, jak tam ty prsty mam poskladat, ja si tam naraficim struny ADAD a bude punk! baréčko pěkně. a na nejakej moll nebo dur minor major mayor future sailor! ;
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    je tu sice trochu mrtvo, ale urcite tam stejne vsichni byli :)

4. CZECH UKULELE FESTIVAL 2016 (THE BEST OF)
    https://www.youtube.com/watch?v=-Y4ly28fXUE
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Právě vzhledem k tomu, jak je to malý prostor, jsem čekala, že bude vyloženě plno :))
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Ono se tam o moc vic lidi ani nevejde, ne? :-)
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    EVILMIND: Souhlas, Manitoba byl boží. Jen mě zarazilo, že nepřišlo víc lidí... Jinak UOGB včera byla taky úžasná.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    btw ve stredu hral Manitoba Hal v Blues Sklep, bylo to fakt skvely

a koukam, porad jeste pari v Praze... :-)
    First Friday Video - You Are My Sunshine
    https://www.youtube.com/watch?v=M-ZvpIRZJDc&feature=em-uploademail
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    Ahoj, dva roky zpátky jsem si koupil lanikai lu-11, super kauf za tu cenu. Teď ale koukám, Lanikaie se nedaj sehnat na kytary.cz. Poradili by jste mi alternativu, příp. kde ho koupit? Díky.
    PETUS
    PETUS --- ---
    RMUTT: Laicky mě napadá, zkus zkontrolovat výšku pražců, jestli jeden není výše posazen a případně ho (rukou) zkus trochu přimáčknout tam, kam má.
    Každopádně bych se pak minimálně zašel poradit do obchodu, kde jsi to koupil. A kdyby ti neporadili, nechal bych jim to tam rovnou na reklamaci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam