• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    ESY
    ESY --- ---
    ARLETTE:
    ORISKOVANUTELA:
    BARA_ONLY_ONE:

V kazdym pirapde zacal jsem ted zas trosku hrat:) Takze muzem neco zkusit podniknout. Nemam moc casu vetisnou, ale dve hodky si nekdy klidne rad najdu, potrebuju nakoppnout jeste vic at u toho vydrzim zas par mesicu..
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Taky bych se přidala! :-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    ARLETTE: ja vecery nemuzu skoro vubec, delam za barem...vikendy jak kdy, vsedni dny tak 80%...
    ARLETTE
    ARLETTE --- ---
    Paráda! :) Já určitě můžu přes den o víkendech a často i v týdnu, jen po večerech moc ne.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    ESY: tyjo pecka:) jen doufam ze se nam podari nejak sladit s moji praci za barem
    ESY
    ESY --- ---
    ORISKOVANUTELA:
    ARLETTE:
    Jako nevim jakej budu mit ted cas atp, ale par rad bych asi mohl zacatecnikum predat. Tak se domluvtekdy mate cas a uvidime jestli se neco podari :D
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ja na to hraju jako na kytaru, zadna velka veda to neni. Jen chapu, ze zezacatku to jde ztuha a clovek ztraci motivaci. Zkuste vydrzet.
    ARLETTE
    ARLETTE --- ---
    Ahoj, jsem z Prahy a mám stejné přání jako Oriskovanutela :) Klidně by mě potěšilo scházet se i ve skupince, kde bych se mohla něco naučit. Mám vlastní koncertní Ortegu.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    ahoj, nenašla bych tu hodnou(=trpělivou:D ) duši co by mi vysvětlila a ukázala v praxi jak hrát na ukulele? zkoušela jsem plná nadšení z youtube, ale nedávám to... ráda vás za to pozvu na drink/kafe, nebo třeba upeču něco dobrýho (nebo zaplatím, ale dát 500+ za lekci se mi moc nechce dávat...)

pro začátek mi byl pořízenej plasťák; protože mi nevěřili že se naučím hrát :D :D
    (asi nebudu koncertní majstr ale ráda bych aspoň někde u ohně brnkla:D
    HELLAISER
    HELLAISER --- ---
    Hele, tak na Kotlasce s ukulele končíme, nikdo nechodí a moc mě to takhle neba.
    Tipy na nějakou skupinu v Praze, která by fungovala?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Barytonovy, problem je s motanejma strunama, protoze se odiraji o prazce. Teda alespon u tech aquil. Hraju tak 1-2 hodiny denne a vydrzely mi sotva tri mesice.
    FLAD
    FLAD --- ---
    SUCHRE: Co máš za nástroj? Třeba mne aquily plně vyhovují a zvuk je super :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Natahnul jsem misto starejch aquil struny d'addario ej88b a zvuk je mnohem plnejsi.
    DEJF
    DEJF --- ---
    napište mi do pošty co chcete hodit přesně na nástěnku .. !?
    něco už jsem doplnil
    ESY
    ESY --- ---
    HELLAISER: Uvidime zkusil bych pristi pondeli. Nehral jsem hrozne dlouho ale rad bych se namotivoval se k tomu vratil. A tohle vypada jako fajn cesta
    HELLAISER
    HELLAISER --- ---
    ESY: Hele, to by bylo supr - kdybys nám i něco ukázal a tak. Teď jsme tady na hodně začátečnickým levelu. Jsme teď každý pondělí od 19.00, oficiálně do osmi, ale většinou tak do desíti.
    ESY
    ESY --- ---
    HELLAISER: Hral jsem asi 4 roky solovou tvorbu na uke, premyslim ze bych nekdy dorazil a neco svama zahral..
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Oda na ukulele.
    The Rise and Fall (and Rise) of the Ukulele - The Atlantic
    https://www.theatlantic.com/...t/archive/2015/01/though-it-be-little-the-rise-of-the-ukulele/384453/
    FLAD
    FLAD --- ---
    HELLAISER: Jj, to znám. My máme cca 4 kopie na půjčení (spolu s pár ukulelema v bedně) a zbytek máme právě v .pdf a lidi nosej tablety, ve kterejch pak to .pdfko maj.

Ze zkušenosti je vlastně potřeba jen jeden člověk, co se o to stará. A když chce někdo něco novýho, tak mu to předhodí.

Prostě je jednodušší udělat pár kopií a nechat to na místě někde ležet a zkásnout každýho jednou za rok o pár korun na náklady kopírování.... Vono se obsah zase až tak často měnit nebude.

Jo, jinak pro nováčky ještě doporučuju mít chord sheet - buď na A4 nebo jako to máme my - u každý písničky mít jak se hrajou který akordy....
    HELLAISER
    HELLAISER --- ---
    FLAD: Dík! Já mám pravě takovou miliardu papírů, ve který se mi nedaří moc udělat systém, a pak z toho různě ty věci kopíruju, ale lidi to nenosí, tak to pořád kopíruju znova jako trotl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam