• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAGGIEučíme matematiku - rady, tipy, nápady
    MAGDA
    MAGDA --- ---
    já nepozorná! pardon tedy za spam.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAGDA: mrkni na zahlavi a zkus mozna primo nekoho oslovit ;)
    MAGDA
    MAGDA --- ---
    Ahoj, sháním v Praze narychlo doučování analytické geometrie (látka pro architekty - křivky, plochy, řezy, tečny...), stačilo by mi myslím pár intenzivních sezení, ale hodně to spěchá, kdybyste někdo měl chuť, napište prosím do pošty. Na ceně bychom se ještě domluvili, vidím to kolem obvyklých 200/hod. Dík za každého ochotníka:)
    SKVORICEK
    SKVORICEK --- ---
    GRIGORIJ: diky moc
    MAGGIE: diky moc
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    SKVORICEK: prestav si valec vepsany do koule, od stredu koule ved kolmici na podstavu valce a primku spojujici stred s jednim bodem, kde se dotyka podstava valce povrchu koule. Uhel mezi temito dvema useckami budiz alfa. a R polomer koule
    ptom pro vysku valce plati: v = 2 R cos( alfa)
    pro polomer podstavy: r= 2 R sin (alfa)
    objem valce pak: V=4 R^2 sin(alfa) cos(alfa)=2R^2 sin(2 alfa) a derivuj dle alfa.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    SKVORICEK: a co vzit prumer koule jako delku uhlopricky osoveho rezu valce?
    SKVORICEK
    SKVORICEK --- ---
    ahoj, mam otazecku na zdatne jedince orientujuci se v derivacich..

Do koule o poloměru 3cm vepište válec maximálního objemu. Určete jeho rozměry.
    Unika mi zpusob, jak si vyjadrit zavislost polomeru koule na objemu valce, abych to moh zderivovat a polozit 0...
    Zadam tedy o radu
    diky
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    dam to i sem, treba mi s tim nekdo pomuzete:

[ MAGGIE @ mame radi matematiku ]
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    Poptávám doučování z matematiky.Jednou týdně v pevně stanovený termín po dobu dvou měsíců.Jde mi čistě o přípravu na VŠE.Vice v poště.Praha.
    Diky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    AIRGURU
    AIRGURU --- ---
    PULNOCNI_LZICKA: no, vce zni skoro jako fce, ze, no a hle!
    http://www.slunecnice.cz/sw/vofce-znamenacek/
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    PULNOCNI_LZICKA: vovce neznam :) ale octave, scilab, R, sage,... jsou zadarmo a grafy umi.
    PULNOCNI_LZICKA
    PULNOCNI_LZICKA --- ---
    Nevíte, prosím, jaké existují programy na vykreslování grafů funkcí? Profesorka se nám dnes zmínila o něčem, co znělo jako "vovce", ale vůbec netuším přesný název (a jestli jsem vůbec rozuměla dobře). Má být volně ke stažení na internetu. Vím o Maple, ale to myslím není volně ke stažení.
    Kdybyste náhodou měl někdo alespon tušení, o čem mluvím..:c)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nevíte náhodou, jestli neexistuje nějaká mapa matematických dovedností nebo něco takového? Zajímalo by mě to z pozice učitelky 1. stupně. Něco, co by pojmenovávalo nějaké základní typy dovedností (já nevim - druhy porovnávání, třídění, vnímání pravidelnosti a rytmu, hierarchizace, ...) které se uplatňují a rozvíjejí zvl. na prvním stupni, pokud možno i v jakém věku a jak... nevím, jestli něco takového existuje, ale proč konec konců ne? Vygooglovat se mi to každopádně nepodařilo.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Sakra, nejdřív jsem se lekl, že by Jošt povýšil :)
    TK_
    TK_ --- ---
    MIROSLAV: budova MFF UK, Malostranské náměstí 25, chodba v prvním nebo čtvrtém patře, ale je potřeba se tvářit, že tam patříte.
    MIROSLAV
    MIROSLAV --- ---
    Nevíte o nějakém klidném místě v centru (Praha) kde by se dala doučovat matematika? Jde o to, že knihovny mají v pondělí zavřeno:-( Hospody jsou moc rozptylující, v čajovně je zase moc šero a kavárny mají malé stolky... jo, trnitá jest cesta za vzděláním:-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Logická olympiáda - Homepage
    http://www.logickaolympiada.cz/homepage/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam