• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAGGIEučíme matematiku - rady, tipy, nápady
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Měl by prosím někdo nějakou mnemotechnickou pomůcku na derivační a integrálové vzorce?
    MONI
    MONI --- ---
    MAGGIE: Ta knížka ještě nevyšla, až někdy v září...
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MAGGIE: To vypadá zajímavě!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Simpsonovi a jejich matematická tajemství - Nakladatelství Dokořán
    http://www.dokoran.cz/index.php?Simpsonovi_a_jejich_matematicka_tajemstvi&p=book&id=862

neviděl jste někdo v reálu?
    STAVEBNIK
    STAVEBNIK --- ---
    KEJML: diky moc
    KEJML
    KEJML --- ---
    STAVEBNIK: Sestav si dvě rovnice,
    c + d = 500
    a
    0,13c + 0,08d = 0,10 * 500.
    Vyřešením soustavy dostaneš hledaný výsledek.
    STAVEBNIK
    STAVEBNIK --- ---
    Ahoj, nemohl by mi někdo poradit s řešením ulohy pro ZŠ ? Nedaří se mi vyřešit následující slovní úloha...

V celé škole je celkem 500 žáků. Na konci roku prospělo s vyznamenáním 13% chlapců a 8% děvčat. Celkový počet prospívajících s vyznamenáním tvořil 10% žáků školy. Kolik bylo ve škole děvčat ?
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    Nevím zda je to správně.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    Ahoj ve spolek prosim o pomoc.

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Přátelé, jak je to ta procenta učíte? :)))

PANFETKA
    PANFETKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych od zdejších poradit, kde poptat doučování z matematiky - reps. prosím o dobré doporučení na nějakou nalejvárnu v Praze s vlastními učebnami a možností výuky po večerech .
    Jsem pracující, studující dálkově dopravku v Pardubicích.
    Čeká mě zkouška z Matematika I. a už na gymplu byla pro mě matika velkej průšvih - prostě na to nejsem, ale chci se alespoň pokusit...Potřebuju ale začít prakticky od začátku SŠ...absolutně nechápu jak jsem střední udělala, maturitu z ní samozřejmě nemám...Předem díky za tipy, rady.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CIBL: no vida, tak jsem na jednu stranu ráda, že z toho nemám divný pocit sama - fakt nechápu, proč jsme na tuto sadu přešli po té z Promethea, která je podle mne zkrátka bezchybná
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    THOMASMORTA: Ono tam něco takového je? ... Aha. Není.
    Ve vydáním 2002 jsou příklady z přímaček v roce 1996, do vydání 2006 to vůbec nedali.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    PAPRIKODLAK: Chápu, že příklady se asi nezměnily, ale vzadu je i nějaká ukázka přijímacích zkoušek a ty se určitě za dvacet let změnily, tak jestli náhodou není nějaká aktualizace tam.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    THOMASMORTA: Ve verzi, co měla učitelka, bylo asi pět chyb ve výsledcích, a v těch, co jsme měli my, už některé nebyly. Co se týče rozdílů v příkladech, tak tam o žádných nevím.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Když už tu probíráe učebnice - aktualizuje se nějak sbírka příkladů od Petákové nebo už dvacet let vychází nezměněna?
    CIBL
    CIBL --- ---
    Když už je tu toto téma, zajímalo by mě, jestli někdo učí v 9. třídě podle frause Fyziku. IMHO se to nedá zvládnout vše stihnout.
    CIBL
    CIBL --- ---
    Učebnice této řady vychází v nakladatelství FRAUS, které podporuje vyučování dle profesora Hejného. Vydali řadu učebnic pro první stupeň a řadu pro druhý stupeň spíchli horkou jehlou. "Učil" jsem podle ní v 7. třídě - mám s učebnicí stejnou zkušenost, také jsem se po pár týdnech vrátil k řadě prometheus, která je sice spíše pro víceletá gymnázia, ale je v ní vše vysvětleno přehledně a hlavně žáci se z ní mohou učit i doma. NAvíc v příkladech (zadáních i řešeních) jsou chyby. Můj názor je, že ten druhý stupeň vydali jen aby se neřeklo, protože na hejného matematice pro druhý stupeň se stále ještě pracuje a měli by řadu učebnic pro druhý stupeň dle hejného matematiky vydat až tak za rok či dva. Jediná výhoda těchto učebnic je, že mají pc verzi a můžeš ji pouštět na interaktivní tabuli. Doporučuji si prohlédnout učebnice pro první stupeň, ty jsou zpracované hezky a navíc zjistíš, co je to deciden, centiměsíc a poznáš zvířátka děda lesoně :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Takže podle toho vlastně jakoby skoro vůbec neučím, jen používám ten pracovní sešit (a to jen zlomek uvedených příkladů, abychom měli aspoň trochu pocit využité investice, když už si to studenti museli koupit za své) a jedu podle té řady z Promethea. Možná jsem ale jen dosud nepochopila krásy této řady a chyba je na mé straně, to nepopírám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam