• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    IORETH
    IORETH --- ---
    SMAROWA: ale není to tak, že by to do těch tří let vyloženě neměli, jen by měla být výrazná převaha toho bílého.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: já složení těstovin čtu dost pečlivě. alergie na vejce.
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    ZEMINO: ok myslela jsem si to,ze to tu uz nekdy nekdo rikal a psal. :) diky
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SMAROWA: mám pocit,že do 3let by měli jíst bílé pečivo
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    jeste dotaz, asi nedavat celozrnne pecivo co? asi jen normalni? jen se ujistuju :)
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    ZEMINO:
    LILY:
    ook dik holky za reakce, tak ja mu obcas nejaky ten kousicek strcim :)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: já čtu i složení těstovin, byť je to mnohdy právě jen pšenice a vody. Ale jinak polotovary a instatntní věci taky nekupuju. Akorát máslo, zmíněné těstoviny, občas gnocchi, když jsem líná dělat domácí, a sem tam sterilované zelí. Jo a sýry, tam taky píšou složení. Konec ot. :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: jsou věci "jen k ohřátí", co nic takového neobsahují, záleží, jak jsou udělané. kojenecká strava a nakonec i některé dospělé konzervy jsou třeba jen zavařené. jako kompot.
    prostě chce to číst.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: no je to slazenej jogurt. čili žádnej zázrak. ale zase to není záležitost, o kterou by člověk neopřel ani kolo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: ty kostíci mě překvapili jako vhodná strava. já se v podstatě řídím heslem: že co je v TVreklamě je marketingový trik a kvůli zlepšení zdraví to raději nekupovat. tak že bych měla změnit názor?

LILY: já to taky nečtu ale přijde mi, že jakoby nemám co číst. nic hotového jen k ohřátí nekupuju ( co by právě obsahovalo kdo ví jaké stabilizátory ) a tak se v mé spíži nacházejí jen základní suroviny ze kterých doma tvořím oběd.
    hmmm vlastně asi spíš jde o lednicové věci co? to jsou vlastně už taková hotová jídla, která mají kdo ví jak dlouhou trvanlivost :o(
    tak tam kupuju ledasco a raději nechci vědět co v tom je :o(. když mě toho chutná tak málo :o( takže i v globusu kde mají sna 6 chladícíh regálů si vyberu max. 4 pomazánky ke snídani :o(
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: já jsem taky člověk, co studuje složení potravin (i těch, co kupuju pro sebe) a překvapilo mě, že to běžně lidi nedelají. Ale v mém případě je to tak trochu profesionální deformace, navíc mě to docela i baví a zajímá, co v čem vlastně je. :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: kdybych bývala dělala domácí "pribináček" synovi, rozmíchala bych buď tučný tvaroh s mlékem, nebo netučný se smetanou a osladila dle chuti (sladem, medem, cukrem, jak je libo). Poctivé značky by neměly obsahovat nic jiného, škrob imho netřeba.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: kostíci jsou úplně normální ochucenej jogurt. nejsou o nic vhodnější ani o nic méně vhodné než jogurty jiné značky. Jen tam cpou křupátka nebo bonbóny.
    A hlavně magnetky ke sbírání :( už jich máme plnou ledničku
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: díky ten odkaz je super
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SMAROWA: máme to stejně jako lily, zatím tím nic nenahrazuju, stále jedeme tu klasiku (mlíko - ovoce - zelenina, maso, příloha - jogurt - kaše - mlíko)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: fakt. jako matka alergika mám nastudováno. v době, kdy dítě mléko už smělo a pšenici ještě ne (a na obalu Pribináčka není uvedeno, jaký škrob tam narvali), to znamenalo dost podstatný rozdíl.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    tak jsem vyhledala
    TEST: Nepodbízejte se dětem výrobky z reklam, pribináček nabral cukr a tuk - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/test-nepodbizejte-se-detem-vyrobky-z-reklam-pribinacek-nabral-cukr-a-tuk-1oa-/test.aspx?c=A100115_1319290_spotrebitel_fih
    Test DNES: Dětské mléčné výrobky
    http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=test/test-dnes-detske-mlecne-vyrobky.htm
    každopádně v tom druhém odkazu vycházejí kostici jao vhodné,ale já už o nich slyšela od více lidi,že prý nejsou vhodné.. tak nevím..

takže po přečtení to vidim,že ode mě Mates dostane jen bílý jogurt nebo umačkaný tvaroh,protože tatinkovi a babičce jde těžko vysvětlit,že jí i bílé jogurty,tak kupují pribináka,u kterého ví,že určitě sní.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: super díky - předala jsem toto info manželovi, který to většinou nakupuje. teď máme v lednici Bobíky a maxi bobíky a ty chutnaj taky tak nějak divně zahuštěně a až moc divně vanilkově :o(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BALAENA: fákt?tak to zkusim prostudovat :) já to ale tušila :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: naopak, lipánek je lepší než pribináček, pribináček je futrovanej škrobem, lipánek je jen tvaroh, mléko, smetana
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam