• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: ještě vím o jednom (jestli myslíš v prášku), ale složením je o něco horší. A pak by měli mít tekuté v DM, ale nepídila jsem se po tom.
    Jinak kámoška má nějaký přístroj či co na dělání mlíka z nejrůznějších semínek a zrní.. Můžu se jí přeptat, co je to zač a co to tak stojí.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    znate nekdo jine ryzove mliko nez zajice? ď.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    na kase jsem mela savicky s variabilnim prutokem, ale ja jsem zastancem toho, ze kase se ji lzickou.. :D krabickovy kase s mlikem nechce, obcas babylove ovocnou, jogurtovou od sunarky myslim a pak tu svou bramborovou. Nominal mam tu nejakou obilnou tak to vzdycky musim ochutit skorici a ovocem aby to vubec pozrela
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ADD: nomina je super maji ho v kazdy zdravy vyzive:)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    MEDOULKA: to mame:D to uz nepamame:D
    QUAACA: obcas z oesnych vlocek, nebo krupicovou ale nejvic ji jede bramborova na slano

ADD: nevadi:D
    MARKYTKAK: 15mesicu,nj zkusim brckem jeste neumime:D
    ADD
    ADD --- ---
    Syn pije tekuté kaše tak od osmi měsíců, teď je mu 19 měsíců a pořád je to nejoblíbenější a jediná jistá (snad to nezakřiknu) strava.
    Začali jsme těma krabičkovýma, když ho máti hlídala - bylo to nejsnazší, jídlo a pití v jednom, už hotový, bez problémů se to dalo otevřít v parku... jen ta cena je hloupá.
    Když jsme začali omezovat kojení a začal dostávat ráno a večer flašku, začali jsme mu do toho míchat kaši, aby to bylo sytější. Aktuálně dostává do 250 ml mléka ráno tři lžičky kaše, večer šest. Savičku jsme vyrobili z té mikro novorozenecké nůžtičkama na nehty.
    A nomina se nám taky osvědčila víc než ty drahé ochucené - ještě, že ji tu někdo zmínil, neznala jsem ji.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: jednou z nějaké nouze jsem taky vzala savičku pidi velikosti a otvor zvětšila jehlou :o)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LILY: nominu zkusím, dobrý nápad. dříve jsem si jí dělala pro sebe.

ZEMINO: k rosmannovi zajdu, dík za tip!

VERONIKA22: já mám takový ty savičky extramalý průchod pro aktivní sání, z toho to moc neteče.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: myslíš, že to chce extra savičku? to je tak neskutečně tekutý, že natálka to pila ze zcela normálního dudlíku na pití Nutrilonu a úplně v pohodě.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: já kupovala pro malého kaše z Rossmana - babydream.. krabice stála lehce přes 30.-
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: a co dělat nominu? Viz MEDOULKA. Drahý to není, nemusí se to několik minut vařit a chutná líp než obyčejná krupičná.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VERONIKA22: já nakoupila v DM takový to výroční balení sunarek 2 sunarky plus jako dárek sunarka tekutá (taková ta krabička), myslela jsem, kdovíjak jsem nepokoupila dobře, ale teď nevím co s nima, budu kvůli tomu muset dokoupit savičky k lahvičkám, který jsou určený na kaši.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já tu kupovanou řídkou kaši kupovala občas hodně ze začátku prvních příkrmů ale teda ta cena mě odradila a doma se s tím dělat nebudu. jednou jsem natálce zkoušela do lahve s dudlíkem dát tekutou kaši - tak spustila řev a pak ani nechtěla mlíko neboť se bála, že z té lahve opět poteče nějaká pitomá kaše :oD

QUAACA: wow na 5dnů. já kaši podávám asi jednou týdně. zbytek večeří je jogurt s přesnídávkou či lipánek a pak pak dávám asi po hodině-dvou to mlíko :o)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ADD: tu řídkou kaši do lahve jsem zkoušela jednou a nějak se to u nás nechytlo. kolik je malýmu?

VERONIKA22: no právě, je to jednoduchý. říkám si, že když budu mít čas, budu jí dělat. nemusí být jen krupičná, může být i jiná. Toho UM se tolik nespotřebuje, ty kaše mě vyjdou navíc. Tonička má jednu Sunarku tak na 5 dní, je to fakt drahá sranda. Kaši dávám kolem 18:30 a pak když jde kolem 20:30-21:00 hod spát, dávám ještě 150ml UM, až dopije vytuhne a jde na kutě :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: já ještě nezačala ale nápad je to dobrej. hooodně vyjímečně si děláme kaši pro sebe i my dospělí a fakt je to brnkačka. a jak je natálce už přes rok tak sem tam dostává ochutnat i věci s krav. mlíkem a asi bych to prdla i do té kaše.
    neboť připravovat velké množství kaše znamená spotřebovat pro změnu hodně UM ne?
    a ještě dotaz: když dáš dítěti kaši co pak pije před spaním? dííky :o)
    ADD
    ADD --- ---
    QUAACA: Já občas dělám normální krupicovou s normálním kravským mlékem, ale syn to moc nejí, preferuje řídkou kaši do lahve - a na to jsou ty instantní lepší. Doufám, že to zlomím, protože až budou jíst kaši dva, už bude časová úspora méně výhodná než ta finanční - a obyčejná kaše mi navíc přijde zdravější.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    vaříte někdo pro děti domácí kaši? nebo všichni kupujete instantní. ty kaše jsou drahý jak pes, tak přemýšlím, že začnu dělat krupičnou s UM.
    ADD
    ADD --- ---
    MONJIE: A to vadí? Můj syn nejí buď nic, nebo suché rohlíky... Nevypadá utrápeně, tak to neřeším, nabízím mu, co jím já, a čekám, až na to dostane chuť. Kdyby snědl kus syrového ovoce nebo zeleniny, skákala bych do stropu. :-)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    MONJIE: jak staré dítě? vločková kaše s ovicem, ředěná jogurtová mléka či jogurt a nechat pít brčkem?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MONJIE: eh... ryzova nebo obilninova kase? (nomina, prodejna zdrave stravy)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam