• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TYNWEN
    TYNWEN --- ---
    Jo a mále bych zapoměla, samozřejmě spí malý na klínu (tj. je kolmo 30 stupňů.)
    TYNWEN
    TYNWEN --- ---
    Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s GER. Mám doma nedonošeného chlapečka (narodil se 35tt) a on se po kojení neodkrkává a ublinkává si až hodinu po jídle. Nemáte nějaké rady jak odkrkávat: Já zkoušela tygříka klasického i toho víc do svisla, taky na svislo na své hrudi, zkoušela jsem i rameno (i když vím, že se to nemá - ale jsem vážně zoufalá - mám mezi kojením 2,5 hodiny a když ho 40 minut kojím, 10 odříhávám a pak hodinu čekám než si ublinkne tak skoro nepsím a už začínám být mimo).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: oni zrovna babi s dědou "žijou zdravě" jaože zepter,herbalife,aloevera apod .. ale některé věci prostě nechápu.. chápu,polivka byla dělána pro ně,my se stavili,ale tak mu ho tam snad do toho taliře nedám,ne? ale někdy jsou prostě hrozní..naposled mě babička pobavila,prý jestli může dát Matesovi rýži?jsem vůbec nechápala proč se ptá..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: hmm a nebo je jim trnem v oku zdravá výživa - která není dělaná na sádle a neplavou na ní mastná oka :o(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: posledně mě takhle omývalo u dědy,když dal Matesovi čočkovou,ve které měli nasmažený lovečák,prý mu to neubliži,takže pokaždé co se děda vzdálil,jsem lovila lžice lovečáku a vyjidala ho :(
    prostě jim to nejde vysvětlit.. at dělám co dělám..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DRIZZT: pokud jde o tchýni tak bych spíš řekla, že tato generace považuje obecně libové uzeniny za super zdravou věc. což už je dnes vyvrácené.
    já našemu dítěti většinou dám půlku kolečka aby mělo co žvejkat a my se během té chvíle snažíme "sežrat" celou večeři aby už dítě víc nežebralo i vysočinu atd....
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Díky.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TWENY: teprve teď jsem se všimla, že ta chytrá tabulka obsahuje i záložky, kterých jsem se dříve nevšila. hold ten rok z práce je znát :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    to samé dětské párky.. jednou jsem tak hecla prodavačku,at mi kouknena to baleni,co prodává pultově..prý její děti je milují,kolik obsahují ty dětské párky masa?no 38%.. fakt nebrat.. náš malej párky miluje..dostává je teda tak jednou za měsic..ale kupuju balené a koukám na obsah masa.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DRIZZT: určitě bych ale zkoukla,co ta "dětska šunka" obsahuje.. většinou má vice soli než volně prodejná dušená šunka ..a je zbytečně drahá
    TWENY
    TWENY --- ---
    A jinak bych rekla, jak to citi matka ;)
    TWENY
    TWENY --- ---
    Libova drubezi sunka se muze zacit davat uz od deviti do 12 mesicu. Viz moudra tabulka http://kojeni.net/prikrmy.php
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zdravím. Ještě k debatě s jogurty: kupuju Lipánek - ten pro děti od roka, nebo yoplait kids. Oboje mají podobnou energetickou hodnotu, nejsou přeslazené a mému drobkovi vyloženě chutnají (bohužel na rozdíl od bílých jogurtů)

Dotaz: Od kdy se může dávat šunka (taková ta pro děti)? Tchýně na mě koukala jako na zjevení, když jsem ji malé (13m) odstranila ze svačiny. Díky.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Holt každý dítě má svoje... a matka se musí přizpůsobit... :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: tak já zase musim uznat - že netušim co to je oblíknout 32nožiček než jsou tepláky na dítěti ( mě na to stačí jeden pokus a 10sekund ). ale pro změnu - nanuk by natálka sežrala celý úplně dokonale :o( ať je jaký je.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: On je ten můj kluk fakt nějakej rozumnej, teď jsem mu nabízela nanuka, třikrát si líznul a řekl, že už nechce... Já v jeho věku své matce zmrzlinu údajně snědla. :-)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    hodne mnam je takovy testovinovy salat s tunakem cervenou cibuli a cherry rajcatkama, misto majolky bily jogurt nebo vubec jen oliv.olej :D ale pro dite v jine verzi samozrejme...
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    skorici jsem nejak neresila, proste jsem ji pridala do bileho jogurtu s nastrouhanym jablkem a Gitka to snedla. Nehazim tam kvanta, jen to "ospetkuju":)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: super díííky :o)
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Jo, kdyby 50 kg... od druhého porodu si držím 55 kg, z toho 4 kg na břiše a stehnech... a nechtěj zmizet, potvory. :-(
    Kluci budou po tátovi a ten se drží těsně pod metrákem, takže obavy by byly na místě - ale starší syn je hyperaktivní a ať jí, co jí, tlustý není, a mladší sice vypadá jak zápasník sumo, ale je jen kojený, tak to nejde moc regulovat. :-)
    Když není čas, klidně zamíchám tuňáka jen do rýže, nudlí nebo bramborové kaše a chutná nám to. Synovi občas přidávám rajský protlak (já ho nerada), občas strouhaný sýr, ale kdyby jedl zeleninu (nebo kdybych vařila pro sebe), dala bych tam nakrájené ředkvičky, čínské zelí... Je to lehké, člověk pak nemusí proležet hodinu na kanapi, suroviny lze mít pořád ve špajzu...
    A brambory s tvarohem jsou mé nejoblíbenější jídlo. Kamarádka taky nechápala, tvaroh nesnáší, ale po mém se oblizovala - tvaroh, majonéza, strouhaný sýr, utřený česnek, sůl, případně nadrobno cibulka nebo ředkvičky... V létě s novými bramborami skvělé jídlo. A když je k tomu i sklenice dobrého mléka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam