• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Holt každý dítě má svoje... a matka se musí přizpůsobit... :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: tak já zase musim uznat - že netušim co to je oblíknout 32nožiček než jsou tepláky na dítěti ( mě na to stačí jeden pokus a 10sekund ). ale pro změnu - nanuk by natálka sežrala celý úplně dokonale :o( ať je jaký je.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: On je ten můj kluk fakt nějakej rozumnej, teď jsem mu nabízela nanuka, třikrát si líznul a řekl, že už nechce... Já v jeho věku své matce zmrzlinu údajně snědla. :-)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    hodne mnam je takovy testovinovy salat s tunakem cervenou cibuli a cherry rajcatkama, misto majolky bily jogurt nebo vubec jen oliv.olej :D ale pro dite v jine verzi samozrejme...
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    skorici jsem nejak neresila, proste jsem ji pridala do bileho jogurtu s nastrouhanym jablkem a Gitka to snedla. Nehazim tam kvanta, jen to "ospetkuju":)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: super díííky :o)
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Jo, kdyby 50 kg... od druhého porodu si držím 55 kg, z toho 4 kg na břiše a stehnech... a nechtěj zmizet, potvory. :-(
    Kluci budou po tátovi a ten se drží těsně pod metrákem, takže obavy by byly na místě - ale starší syn je hyperaktivní a ať jí, co jí, tlustý není, a mladší sice vypadá jak zápasník sumo, ale je jen kojený, tak to nejde moc regulovat. :-)
    Když není čas, klidně zamíchám tuňáka jen do rýže, nudlí nebo bramborové kaše a chutná nám to. Synovi občas přidávám rajský protlak (já ho nerada), občas strouhaný sýr, ale kdyby jedl zeleninu (nebo kdybych vařila pro sebe), dala bych tam nakrájené ředkvičky, čínské zelí... Je to lehké, člověk pak nemusí proležet hodinu na kanapi, suroviny lze mít pořád ve špajzu...
    A brambory s tvarohem jsou mé nejoblíbenější jídlo. Kamarádka taky nechápala, tvaroh nesnáší, ale po mém se oblizovala - tvaroh, majonéza, strouhaný sýr, utřený česnek, sůl, případně nadrobno cibulka nebo ředkvičky... V létě s novými bramborami skvělé jídlo. A když je k tomu i sklenice dobrého mléka...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: ooo 70% nechce. to je krása. my ať v ruce držíme cokoli v a strkáme si to do pusy tak to ona musí mít taky a sežere cokoliv :o(
    když ty to máš lepší - vážíš 50kg za všech okolností :o(
    u nás v žádném odvozeném příbuzenstvu a předcích se takové tyčky nevyskytují :o(, a všichni jsou takoví mohutní. tak né že bych se už o natálku bála. nikoho z nás to nepostihlo dříve než rozbouřením hormonů v pubertě. ale tu prázdnou mysl a bezstarostnost nemám :o(
    a hlavně ty naše chuťové buňky :o( - brambory s tvarohem bych asi nepozřela a proto mě ještě nenapadlo to dělat dítěti - ač vím, jaká je to zdravá věc :o(
    a mohla bych se zeptat na tu rýži a tuňáka? oboje v naší rodině můžeme ale jak se to kombinuje aby to nebylo extra suché-jen zamíchané a přitom hodně mňam?
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Já nevím, jak bych to řešila, kdybych měla dítě odmítající potravu. Takhle syn, jakmile něco jíme, to chce ukázat, a u 70% věcí dá najevo, že to nechce. Jediný problém byl zatím s hodně sladkými sušenkami a chipsy, které mu, bohužel, zachutnaly. :-) Tak v těch se musím omezovat já, aby nebyly často vidět. Tráví dobře, miluje cibuli i česnek,...
    Když vidím, jak přepečlivě mě vychovávali a stravovali naši a jak to dopadlo, jsem dost skeptická k budování nějakých návyků. A když už se budu snažit, nebude to v jídle. Ale mě prostě jídlo nějak nezaměstnává vůbec, ráda jím i vařím, ale moc mozkových buňek do toho neangažuju; u nás se jí tím způsobem - vidím něco, vypadá to chutně, jestli to do minuty neuteče, tak to sním. :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: tak to já se už taky vysr.... na zvláštní vaření pro prcka. vždycky aspoň něco z našeho oběda dostane i mrňous - sem tam tedy ještě nastaveno nějakou zeleninou. ale já koření skoro nepoužívám - jen tu sůl.
    též máme poličku s křupkama dostupnou dítěti a sem tam něco uloupí.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Možná dělám chybu, ale mám k stravování prcka opačný přístup. Jí prostě s námi a jen vyřazuju věci, které opravdu nesmí (nejraději bych, aby takové věci vůbec nechodily do bytu, abych to nemusela vůbec řešit, ale muže o kolu a gumové medvídky a sebe o chipsy nedokážu připravit... :-))) Zdravé nezdravé neřešíme, svorně si užíváme, že není válka, máme blahobyt a máme se rádi. :-) Ale syn mi to usnadňuje, miluje nudle s protlakem, rýži s tuňákem, brambory s tvarohem, špenát... Na výrazně nezdravé věci ho moc neužije, takže s ochuceným mlíkem a občas nějakým úletem si hlavu nedělám. Mně se nějak příčí chtít po dítěti něco, co sama nedokážu. Když mám po obědě chuť na sladký, tak mi přijde normální se s dítkem rozdělit - když to nepovažuju za tak špatný, abych to neudělala, tak proč by to nemohl udělat on.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: budu se opakovat, ale člověk holt musí být soudnej... ;)
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: no jo, to je možné, to se omlouvám, že házím bez uvážení vše do jednoho pytle. Ale naprostá většina pečlivě vystřižených reklam, co lidé nosí do lékárny a dožadují se onoho zázraku, opravdu nejsou věci, za něž by bylo záhodn utrácen. :)
    A o betadine beztak nepíšou, že je to "zázračný elixír" nebo "úplná novinka na našem trhu". :))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: tak což o to, třeba Betadine nebo dejme tomu probiotika neztrácejí na kvalitě tím, že se na to objeví reklama v Betynce. ale člověk musí být soudnej...
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: raději to nečti :))
    Stejně tak, když najdeš v časopisech (vyjma odborných zdravotnických) reklamu na nějaký úžasný přípravek, který je "k dostání v každé lékárně", tak je to v 90% hovadina, kterou by žádná slušná lékárna na skladě neměla. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: no nevim. ale psali o tom růžovym bonbonku :oD. ale fakt tu informaci mám z nějakýho podřadnýho časopisu.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: nepleteš si to s anopyrinem? :)))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUBAR: něco mimo téma: já podobné rady slyšela o ibuprofenu, že přiměřeným pravidelným polykáním taky něčemu stařeckému předcházím. tak jsem aspoň neměla výčitky každý měsíc při menstr. :o)

LILY: já když si představim aromatickou věc tak se mi rovnou ježí chlupy na ruce. přijde mi, že ten mrňous je tak malej, že mám být ráda jak papá zeleninový šlichty a né mu do jídelníčku zařazovat kořeněný výstřelky. vždycky když manžel dotáhne něco extra vonícího jahodami či umělou vanilkou tak hážu zlej pohled.
    za nejzdravější považuju to "zelené" co nám v ČR dokáže vyrůst na zahrádce :o))
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    VERONIKA22: hele, teď zrovna jsem slyšela, že skořice pomáhá proti rozvoji Alzheimera... tak něco zdravýho v ní přeci jen bude :))
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: na skořici není nic špatného, ale je docela prohřívací, což teď v létě není úplně to, co člověk potřebuje. A přijde mi i celkem aromatická na malé dítko.

Ale zase jestli to Gitce chutná, tak proč ne. :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ja nevim, ji pouzivam od roku sporadicky, zel. petrzelku i nat od celer cpu taky do vseho:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam