• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    QUAACA: ne a nikdy jsem to ani nedelala:) radsi rozredim detskou stavicku
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: já sladila ze začátku tímhle http://www.docsimon.cz/zbozi/babio-detsky-mlecny-cukr-180g-bio ale víc než tu jednu krabici jsem nekoupila.. sladila jsem tím přesnidavky..pak už nepotřeboval sladit nic.. ted když dostane čaj,tak slazený štávou (já mu teda ale čaje dělám minimálně a hlavně už je větši
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    sladíte někdo dítěti čaj glukopurem? (glukózou?)
    já to teď asi týden dělala a vždy navečer byl čaj v hrníčku jak zkvašený. divně smrděl, ani dítě to nechtělo. tak jsem se zas vrátila ke slazení normálním cukrem (dávám 1 lžičku na konvici, čistou vodu jí samozřejmě dávám taky)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TYNWEN: pokud vím, nutriton se nepředepisuje, ten si koupíš sama v lékárně
    TYNWEN
    TYNWEN --- ---
    Díky za odpovědi. Proberu to určitě z pediatričkou zda by mi nepředepsala ten Nutriton. Já už jsem to řešila a nás tedy na vyšetření poslali - malý totiž pčíká a pokašlává (což může právě být ten GER - že mu štávy dráždí jícen, krk a mohl je i v dechnout).
    LILY
    LILY --- ---
    TYNWEN: naše dítě taky skoro neříhalo, a blinkalo, jak se mu zlíbilo, někdy několikrát po sobě, nekdy vůbec. Pokud je problém jen v tom, že to nedělá, tak by snad mělo být vše v pořádku, každé dítě je jiné.
    KFF
    KFF --- ---
    TYNWEN: Nam tedy pomohl ten Nutriton pridavany do odstrikaneho mleka - je to moucka ze svatojanskeho chleba, ktera mleko zahusti a to pak nema tendenci vracet se zpatky. Ale urcite to prober s pediatrem, nase mala jinak pribirala dobre (jinak taky neodkrkavala a nekdy blinkala natravenene mliko az hodne dlouo po krmeni a evidentne ji palila zaha), takze ji nakonec ani nehnali na zadne vysetreni, postupne se to zlepsovalao a uplne vymizelo kolem toho pul roku s prikrmy.
    TYNWEN
    TYNWEN --- ---
    Jo a mále bych zapoměla, samozřejmě spí malý na klínu (tj. je kolmo 30 stupňů.)
    TYNWEN
    TYNWEN --- ---
    Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s GER. Mám doma nedonošeného chlapečka (narodil se 35tt) a on se po kojení neodkrkává a ublinkává si až hodinu po jídle. Nemáte nějaké rady jak odkrkávat: Já zkoušela tygříka klasického i toho víc do svisla, taky na svislo na své hrudi, zkoušela jsem i rameno (i když vím, že se to nemá - ale jsem vážně zoufalá - mám mezi kojením 2,5 hodiny a když ho 40 minut kojím, 10 odříhávám a pak hodinu čekám než si ublinkne tak skoro nepsím a už začínám být mimo).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: oni zrovna babi s dědou "žijou zdravě" jaože zepter,herbalife,aloevera apod .. ale některé věci prostě nechápu.. chápu,polivka byla dělána pro ně,my se stavili,ale tak mu ho tam snad do toho taliře nedám,ne? ale někdy jsou prostě hrozní..naposled mě babička pobavila,prý jestli může dát Matesovi rýži?jsem vůbec nechápala proč se ptá..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: hmm a nebo je jim trnem v oku zdravá výživa - která není dělaná na sádle a neplavou na ní mastná oka :o(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: posledně mě takhle omývalo u dědy,když dal Matesovi čočkovou,ve které měli nasmažený lovečák,prý mu to neubliži,takže pokaždé co se děda vzdálil,jsem lovila lžice lovečáku a vyjidala ho :(
    prostě jim to nejde vysvětlit.. at dělám co dělám..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DRIZZT: pokud jde o tchýni tak bych spíš řekla, že tato generace považuje obecně libové uzeniny za super zdravou věc. což už je dnes vyvrácené.
    já našemu dítěti většinou dám půlku kolečka aby mělo co žvejkat a my se během té chvíle snažíme "sežrat" celou večeři aby už dítě víc nežebralo i vysočinu atd....
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Díky.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TWENY: teprve teď jsem se všimla, že ta chytrá tabulka obsahuje i záložky, kterých jsem se dříve nevšila. hold ten rok z práce je znát :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    to samé dětské párky.. jednou jsem tak hecla prodavačku,at mi kouknena to baleni,co prodává pultově..prý její děti je milují,kolik obsahují ty dětské párky masa?no 38%.. fakt nebrat.. náš malej párky miluje..dostává je teda tak jednou za měsic..ale kupuju balené a koukám na obsah masa.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DRIZZT: určitě bych ale zkoukla,co ta "dětska šunka" obsahuje.. většinou má vice soli než volně prodejná dušená šunka ..a je zbytečně drahá
    TWENY
    TWENY --- ---
    A jinak bych rekla, jak to citi matka ;)
    TWENY
    TWENY --- ---
    Libova drubezi sunka se muze zacit davat uz od deviti do 12 mesicu. Viz moudra tabulka http://kojeni.net/prikrmy.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam