• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDOULKA: to jsem nevěděla, že je to z tohodle lusku. jako malá v jugoslávii jsme tomu říkali svatojánský chléb.
    jinak potvrzuju, že karobová tyčinka je výborná!

tak koukám, že jsme nebyli tak mimo - http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/co-je-svatojansky-chleb-a-jak-s-nim-nalozit/
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IORETH:
    IORETH:chvalme karob!:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDOULKA: jj, to je taky z karobu.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDOULKA: jj, když mu chci udělat radost, šoupnu mu to do kaše. Cca od roka, když začal bojkotovat prosté neochucené šlichty :).
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: je to (pry) malinko zdravejsi nahrada kakaa. Mne osobne karobova poleva trebas na dortu chutna velice. :) Jestli mas rada sladke, tak az pujdes nekdy do zdrave vyzivy, zkus si koupit karobovou tycinku. Myslim, ze se jmenuje Carobela a je vynikajici. :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LUBAR: občas dostane kuku křupku, jak je v tom balená a žádná reakce neproběhla (je atopik, nemůže mlíko a na lepek jsem taky opatrná..).. teď mi vlastně trklo, že se to používá na zahušťování mlíka, když malý děti hodně blinkaj...? Nepletu si to?
    VERONIKA22: něco z kytky:)) http://cs.wikipedia.org/wiki/Rohovník_obecný#Karob
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MEDOULKA: my ho teď používat začínáme, ale s takhle malým dítětem ještě zkušenost nemáme ... ale v teoretické rovině myslím, že není důvod ke strachu...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDOULKA: co to je? slyším to poprvé
    já udělala z piškotů, lipánka a rozvařených jablek a natálka dokázala sníst půlku :o)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    holky, péouzival jste nekdo karob pro prcka? chystam se udelat dort k prvnim narozkam, tak zvazuju moznosti...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: to byl můj čaj a pila jsem ho potají u počítače. ale dítě mě vypátralo :o)
    tam spíš šlo o tu chuť té tekuté věci. protože čokoládový sušenky nám dítě krade furt a už jsme si na to museli pořídit zavíratelný box.....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: ty si matko dovolíš sladit? :)
    tak náš Mates dělá ksichty u sladkého taky..všechno co je tmavé=kakaové,tak oprská s výrazem "ble" ale zase si říkám,taky dobře!!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: já když někam do omáčky kapala citron tak jsem ho pak dala dítěti na hraní a ať si užijeme nějaké ksichty. ale ani moc se nekonaly. dítě do citronu šťouralo prstíčkem a pak si ho v klidu olizovalo.
    zato ksichty jsem viděla včera když ke mně přilítlo - co to jako zrovna jím. tak dostalo 2 lžičky černého oslazeného čaje. ale to byly ksichty a zvedání obočí :oDD
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    CORIOLANUS:
    VERONIKA22: u nás stači dělat ksichty,když je něco kyselé a Mates sní i citron,pokud je u toho aspon trošku srandy :) ale je pravda,že to spíš aplikujeme při jezení pomerančů/grepů apod .. merunky snad jedl jen jednou a ty byly sladoučké!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CORIOLANUS: tak s těma meruňkama souhlasim. i kupovanou meruňkovou moje dítě moc nechce a i mně to přijde divně kyselý.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    QUAACA: ja ted zakoupila to co pise ZEMINO, ale planuju tim doslazovat jenom ovocny svacinky - napriklad vareny merunky byly tak PRISERNE kysely, ze se krivila usta i me a to normalne jim citrony .) na caj malyho ucim na neslazenej a popravde, je mu uplne jedno, jesli mu dam caj, vodu, nebo naredenou ovocnou stavu..
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    MONJIE: ted uz ani moc tu, naucila se pit vodu, obcas dochutim sirupem, nebo rozredim 100% dzus a kdyz caj tak pytlikovy
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    QUAACA: ne a nikdy jsem to ani nedelala:) radsi rozredim detskou stavicku
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: já sladila ze začátku tímhle http://www.docsimon.cz/zbozi/babio-detsky-mlecny-cukr-180g-bio ale víc než tu jednu krabici jsem nekoupila.. sladila jsem tím přesnidavky..pak už nepotřeboval sladit nic.. ted když dostane čaj,tak slazený štávou (já mu teda ale čaje dělám minimálně a hlavně už je větši
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    sladíte někdo dítěti čaj glukopurem? (glukózou?)
    já to teď asi týden dělala a vždy navečer byl čaj v hrníčku jak zkvašený. divně smrděl, ani dítě to nechtělo. tak jsem se zas vrátila ke slazení normálním cukrem (dávám 1 lžičku na konvici, čistou vodu jí samozřejmě dávám taky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam