• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IBERIA: objednavam zde v obrovskym baliku tuny jídla http://shoop.cz/zbo/90377-krupky-kukuricne-karob-s-kokosem-150g-natural/ , to vyjde levně, ale u nás ve zdravý sravě na holeš. tržnici je mají taky, stojí 30Kč. Sou tak dobryyyyy!:)))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LILY: pytel? to musel bejt jenom malej pytlíček! ;)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDOULKA: kde kupuješ kuku křupku obalenou v karobu (jak se to konkrétně jmenuje), mají to ve zdravých výživách?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    ja tuhle snedla ty kukuricky krupky v karobu a kokosu za den dva pytle.. :)) miluju.)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: teda, čtvrtkilový pytel.... obávám se, že kdybych je měla u sebe na stole, tak se ani nevšimnu, že zmizely :-)))
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    LILY: Jen si dej holka:)
    LILY
    LILY --- ---
    Přiznám se, že jsem z té karobové diskuze dostala chuť na něco dobrého, pročež jsem si ve zdravé výživě pořídila paraořechy v karobu a sežrala téměř celý čtvrtkilový pytel. :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: já to poprvé zaznamenala jako rohovníkovou mouku, už je to hrozně dávno, pamatuju si, že jsem z toho zkoušela něco péct a těžce jsem neuspěla :-). Karob je krátké, exotické, zdravě působící slovo, které navíc umožňuje tvar "karobáda" pro variantu čokolády :-)
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: pořád se to jmenuje svatojánský chléb. Jen v dnešní době tu surovinu holt asi líp prodává slovo karob :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    jatože se to tak málo jí?:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MONJIE: jednou za čas sója nevadí, spíš jestli na ni nebude moc slaná nebo kořeněná.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ty brdo diky za inspiraci. CHci se zeptat koupila jsem ve zdrave vyzive:D nejakou tu sojovou pomazanku muzu ji zkusit dat 16 mes. male? asi je brzo ?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDOULKA: to jsem nevěděla, že je to z tohodle lusku. jako malá v jugoslávii jsme tomu říkali svatojánský chléb.
    jinak potvrzuju, že karobová tyčinka je výborná!

tak koukám, že jsme nebyli tak mimo - http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/co-je-svatojansky-chleb-a-jak-s-nim-nalozit/
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IORETH:
    IORETH:chvalme karob!:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDOULKA: jj, to je taky z karobu.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDOULKA: jj, když mu chci udělat radost, šoupnu mu to do kaše. Cca od roka, když začal bojkotovat prosté neochucené šlichty :).
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: je to (pry) malinko zdravejsi nahrada kakaa. Mne osobne karobova poleva trebas na dortu chutna velice. :) Jestli mas rada sladke, tak az pujdes nekdy do zdrave vyzivy, zkus si koupit karobovou tycinku. Myslim, ze se jmenuje Carobela a je vynikajici. :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LUBAR: občas dostane kuku křupku, jak je v tom balená a žádná reakce neproběhla (je atopik, nemůže mlíko a na lepek jsem taky opatrná..).. teď mi vlastně trklo, že se to používá na zahušťování mlíka, když malý děti hodně blinkaj...? Nepletu si to?
    VERONIKA22: něco z kytky:)) http://cs.wikipedia.org/wiki/Rohovník_obecný#Karob
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MEDOULKA: my ho teď používat začínáme, ale s takhle malým dítětem ještě zkušenost nemáme ... ale v teoretické rovině myslím, že není důvod ke strachu...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDOULKA: co to je? slyším to poprvé
    já udělala z piškotů, lipánka a rozvařených jablek a natálka dokázala sníst půlku :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam