• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    IORETH
    IORETH --- ---
    SINSEMILLA: já jsem buď vařila čerstvou (zbytky dojížděl muž, kterého vařená mrkev, čert ví proč, přitahuje:), nebo jsem ji ukládala do mrazáku naporcovanou na jednotlivé dávky v přivřených výživových skleničkách. Do druhého dne vydrží i v lednici. Pokud bys z toho měla špatný pocit, dá se znovu prohnat varem.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: já se k tomu jídlu pro děti chovám stejně jako k dospěláckému - do druhého dne to ještě schovávám v lednici ale déle ne.

většina z nás prostě koupila větší množství zeleniny - tu uvařila najednou a po rozmixování - naplnila mističky do mrazáku - nebo spíš tvořítka na led. a před každým obědem se vyndal jen příslušný počet kostiček s jídlem.

ale je tu i spousta maminek co mrazák odsuzuje a tak vždy vaří dětskou porcičku.

ale je na tobě co ti přijde víc ekonomické

já mrazák zvolila z toho důvodu - že např. brokolici je potřeba nějak do týdne či 14 dnů celou sníst - a dítě to fakt nezvládne a my dospělí ji nejíme.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, začínáme s příkrmy, dneska malej spořádal pár lžiček mrve, nechtěla jsem to moc hrotit, tak jen trošku (nevěděl, jestli se má mračit nebo smát).. mrkve mi zbylo dost, mám jí dát na mrazák a část do lednice? nebo jak dlouho vydrží v lednici, myslím, že tohle nám vydrží docela na dlouho... a kdybych pokaždé rozmrazovala všechno z mrazáku, to je myslím blbý.. jak to logisticky řešíte vy?
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ZRK: mě pomáhalo toto, kousnout do rohlíku zapít mlíkem aby se to rozmočilo a polknout. takhle sem na konci těhu spořádala i dva litry mlíka a osm rohlíků.. bylo to skoro to jediný co sem mohla, nebo měla chut? kdo ví, ale žáha mě pak dobu nepálila.
    LAURA
    LAURA --- ---
    VERONIKA22: moučnivka nemá s hygienou nic společnýho. Já jsem to teda vůbec nehrotila a syn ji nikdy neměl. Naopak i velice čistotné maminky ji musely řešit.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MONJIE: Jako ano, lžícehořčice pomáhá, to vim...a i děkuju.

Já však myslela opravdu se něčeho najíst. Ale to bude asi velkej kámen úrazu, pže ať snim cokoli i třebas po požití sody, Rennie či tý hořčice, stejně se to po jídle hned vrátí ve stejný míře... No nic, přežily to jiný ženský, přežiju to taky:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: já ty plastové hračky občas hážu do dezinfek. roztoku hlavně kvůli tomu, že mě kdysi dost naštvalo, že se dítěti znovu vrátila moučnivka.
    a to mi přijde jako důkaz toho, že jsem se o hygienu špatně starala.
    LILY
    LILY --- ---
    Uáá, já to tu raději nebudu chvíli číst. :)))
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    CASTROL: Náš šestiletý syn, onehdá, když zjistil, že někde se šneci jedí, ulovil na zahradě šneka a donutil nás, abychom mu ho uvařili a pak ho s hořčicí snědl ... a byl naprosto spokojený, jeho touha to zkusit se tím uspokojila...
    MALKE
    MALKE --- ---
    CASTROL: Muheh! Budete mít náhradu za tu spešl kachnu, co jediná ty potvory žere...:)))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    CASTROL: uaaa! no hele ... proti gustu :))) Hmyz ani bezobratlí se prostě v našich končinách nejí ... stejně jako třeba psi nebo kočky, zřejmě ho tím nezabiješ, ale já bych do toho nešla :)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    chtěla jsem se zeptat: Bernard dneska strčil do pusy slimáka. Povedlo se mi mu ho vyndat, ale zajímá mě: Je to zdravý? mám mu to dávat častěji? (máme jich na zahradě dost) neobsahuje to náhodou nějaký dobrý vitamíny?
    jen ten sliz se v puse drží a nechce vůbec ven, dítě vypadá jak malej vetřelec
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ZRK: pomohlo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDOULKA: mnam, ty znam, by me nenapadlo je dát Maris, budou ji urcite smakovat. Diky.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    Zrk: zkus lzici plnotucne horcice, ja teda sezrala v tehotenstvi kvanta,ale vzdy pomohla:D
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    ZRK: rada bych, ale nemam zkusenost:/
    ZRK
    ZRK --- ---
    Poradíte, co mám jíst, když mě šíleně pálí žáha, že bych nejradši nejedla vůbec nic, ale jasně cítím, že musím?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MONJIE: to netusim, ale horsi nez cokoladou obalovany to nebude
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    mnam jste me navnadily, btw. kolik ma balicek KJ?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MEDOULKA: jo a Zea to miluje! vypadá sice vždycky jako uhlíř, ale za tu radost...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam