• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Jo a ještě, u malých dětí je spíš problém s podáním - miminko léky nesní a nadrcené taky ne, musí se to ředit, ale to je asi samozřejmé (doufám)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Uhlí speciálně se nevstřebává, projde zažívacím traktem a naváže na sebe vše toxické (např. i léky apod.), takže je dobré dávat to mezi čímkoli jiným - s rozestupem....pokud to zrovna nepodáváš po otravě
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: O tomhle samozřejmě vím, ale neměla jsem potvrzené info, že je to tak i u uhlí:)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    LILY: Přesně, to samé mi říká lečitelka Marušky-užívá dva druhy Epamů a jiné další léky, které jsou od 3 let a Máří ještě neměla rok, co to začala užívat a rezultát v jejím chování nebe a dudy! :)
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: to píšou skoro na každé krabičce, protože se jim nechce dělat nákladný výzkum, registraci atd., ale většinu vcelku neškodných věcí typu živočišné uhlí, co můžou tříleté, mohou obvykle i mladší děti, akorát se, jak píše Quaaca, výrobci sichrujou, aby je někdo nezažaloval.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MALKE: na me tez, ale bylo mi doktorkou receno, ze mensi dite rovna se mensi davka...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    QUAACA: doktorka mi v tomhle věku radila vysadit na pár dní mléko a mléčný výrobky, nahradit pečivem, zeleninou a banány, a podávat smectu ... a fakt byl po dvou dnech týdenní průjem pryč ... mléko jsem pak pomalu postupně znovu začala dávat a už se průjmik nevrátil
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    však já si myslím totéž co na toxikologii, výrobci léků se sichrujou, kdyby se nedejbože něco stalo. i když tam budou asi hodně otrlí :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    QUAACA: Jsem jenom prostý pobíječ much, ale na mé krabičce živočišného uhlí je, že se to má až od tří let. (Na druhou stranu, když jsem před pár měsíci volala na toxikologii, protože synek si pochutnal na troše tabáku, tak mi sdělili jednak podstatnou informaci, že dítě může sníst až čtvrtinu cigarety bez následků, jednak že ho mám kdyžtak nadopovat uhlím - to mu nebyl ještě rok a půl. Tak nevím.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    díky holky. kulíšek jsem nakonec nekoupila, říkala jsem si, že když nezvrací, nebude to nutný. iberia mi ještě poradila černé uhlí rozpuštěné ve vodě dávat po lžičkách.
    ale myslím, že už se to lepší samo, tak nebudou žádný zásahy nutný.
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    QUAACA: kulíšek je hnus, pokud není zjevně dehydratovanej, ale jen si sem tam trochu připokadí plínu, tak bych se na něj vybodla. Rvala bych do něj pití horem dolem, přidala bych nějaká probiotika a dala jídlo spíš stavějící než projímavé - rýži, mrkev, málo tuku a pod. Jo a sladila bych glukopurem, pomáhá to pro obnovení střevní mikroflory.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    QUAACA: osobne bych omezila meloun, a davala rejzovou kasi a boruvky...s mírou:) Kulíšek asi taky není od věci, zvlášť, když jsou taková horka, ale záleží, jak pije - jestli dost, nedávala bych.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    dotaz s jídlem související - dítě (13 měsíců) má už cca 5.den průjem - zřejmě po vodním melounu. mám nasadit nějakou dietu? koupit kulíšek? http://www.kulisek-ors.cz/
    nebo by jste to neřešily a nechaly tomu volný průběh?
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SINSEMILLA: mně se teď u benjamínka na pití čaje osvědčil tenhle hrneček
    Mam dětský hrnek Trainer 220ml 6+m. -kluk | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/detske-hrnky-lahve/mam-detsky-hrnek-trainer-220ml-6-m-kluk?v=470008
    stačí zmáčknout dásničkama tu "savičku" a čaj teče, nemusí sát, takže, i když mu čaj třeba sám od sebe moc nechutná, tak takhle ho vypije docela dost...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    QUAACA: tak dneska bude hokkaido...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDOULKA: dostala jsem nějaký s ouškama od bráchy a to má právě takové měkké silikonové pítko, ta to zkusím..

QUAACA: on právě z ničeho jinýho než z prsu nepil, tak snad to ale bude šikulka.. s tou výstavou se to teďka dost hnulo a včera mi dali druhý grant, takže je to myslím na dobré cestě.. hned ráno jsem se vrhla do úklidu, už jsem měla výčitky v čem se to dítě koulí, ta pak to zas chvíli vydrží... já vim s tím spaním, když třeba teď usnul mě na zádech v manduce a to ho fakt nedokážu sundat tak, aby se nevzbudil.. a když už třeba usne jinde, tak mě už se třeba nechce spát, nebo si lehnu a sotva usnu, tak se vzbudí..

QUAACA: díky moc! super, to si vytisknu.. myslela jsem, že zkusím brokolici, protože zbytek dám do zapečených brambor...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SINSEMILLA: jojo, cuketu, dýni hokaido, pastiňák, brokolici, květák, červenou řepu...

tady je všechno - viz. příloha

prikrmy_tabulky.xls (177152 B)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: to množství ber orientačně,když koukneš na velikost skleniček,které se prodávají jkao první přikrmy,tak podle nich..
    když sní více a není mu z toho špatně,tak mu dej více.. Mates nám taky "žral" mimotabulkově..
    jinak zkus třeba cuketu,tu má náš malý rád doted!
    s příkrmy jsem začala dávat vodu při jídle.. pil jí i mimo jídlo.. doted polivku zapíjí vodou :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SINSEMILLA: neboj, to zmákneš! doporučuju jít se prospat s dítkem přes den, to praktikuju často a fakt to pomůže :)

já dávala pití ze začátku do stejné lahvičky jako mlíko, ale vždycky si jen cucla během jídla. ale i to jsem považovala za úspěch.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SINSEMILLA: u nas to z uciciho napoprve neslo, maj tvrdé to pítko, koupila jsem v HaM takoveho krizence - nema to tvar savicky, ale je to gumove (latex, silicon, maj tam toho vic). Jsou pomerne levne, zkusis, uvidis... ja taky zacala napajet s prvnimi prikrmama a slo to celkem hladce, jakoze soucast jidla to zahrnula mezi nove dovednosti spolu se lzickou.
    To se obcas stane kazdemu, zvlaste, kdyz toho je na tebe tolik. Nezapomen odpocivat a obcas myslet jen na sebe--- ditko urcite oceni vic spokojenou matku, nez uklizeny byt, vzdyt vis:) Drzim palce, at mas brzo vetsi relax.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    QUAACA: přesně půl roku. já nevim, možná jen zmatkuju a zbytečně plašim - poslední dobou mám pocit, že je toho na m moc, naposledy byl manžel doma o víkendu na začátku července, jinak je pořád v práci, navíc dělám výstavu plus ta domácnost a poslední dny mě furt bolí hlava...

kaši zmiňovala doktorka na půlroční kontrole, tak jí můžu zkusit. o tom objemu mi říkala, akorát to definovala malou lžičkou, což je totéž.. no jo, na ty přílohy jsem úplně zapomněla..

a z čeho ti dítě pije? z toho učícího hrnečku s těma ouškama?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SINSEMILLA: a kolik je erikovi?
    večerní kaši můžeš zkusit, mně jí doktorka doporučila, až když jsem měla pocit, že jí večer UM nestačí, ale rozhodně s ní nic nezkazíš
    jako přílohu můžeš dávat též rýži (uvařenou do měkka až rozvařenou nebo těstoviny - ideální písmenka do polívky)
    týden po prvním mrkovém příkrmu mi řekla doktorka začít dávat maso, cca velikosti bujonu do polévky/1 porce
    - pít něco jiného než mlíko bys měla zkoušet dávat s prvními příkrmy.
    já dávala dětský čaj lehoulince oslazený, teď už jen vodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam