• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    PAVLINKA: já mám skoro šestiměsíčního a už má zavedený základní suroviny na dýňovou polívku - mrkev, dýně, petržel :), takže až jí budu dělat pro nás, sveze se taky, akorát jí dostane neosolenou a bez smetany... přidávám do ní libeček a ten mu tam klidně vrznu taky, konec konců, teď zrovna leží na dece u bylinkové spirály a otrhává a ocucává tam mátu :))
    Na žužlání dostává kukuřičné křupky, teď se chystám na rýži ... a pak asi přijde na řadu nějaké to maso...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: ok, diky.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: já dávala od 6.měsíce v pohodě mrkev, rýže, maso - řekla mi to i naše dětská doktorka
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: taky mam v mrazaku kosticky, ale zatim jen zeleninu, kterou micham a maso a protoze na kojeni. net doporucuji prilohy az od 9.mesice, nevim, jestli muzu zacit uz ted, aby to mel rozmanitejsi... treba mrkev, ryze, maso...?asi teda jo...)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: já vařím doteď (toni 13 měs)
    maso: telecí, hovězí, kuřecí, krůtí,... teď chci začít i s rybou
    přílohy: brambory, těstoviny, kus kus, rýže
    zelenina: mrkev, pastiňák, pórek, cuketa, brokolice, květák, dýně hokaido, špenát, mangold, hrášek, červená čočka, červená řepa, rajče
    + omastit: olivový olej, slunečnicový olej, máslo

to mám v mrazáku v kostičkách na led a tvořím z toho různé kombinace

ale pomalu začnu přidávat i jiné suroviny, koření (bazalku apod.), sýr, ...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    musim rict, ze byt vyplasena prvorodicka je fakt narez:) presne ty 2-4 lzicky a pak pomalicku pridavat...matej zhltnul pul sklenicky na poprve a jeste by si dal a ja se strachovala, aby se mu nic nestalo, kdyz vas ctu a vidim jeho jak je ok, je ten strach k smichu...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    kdyby to tu bylo, tak se omlouvam
    mam 7mesicniho Mateje - od 6.mesice jsme zacali se zeleninama, masem, ted se chystam na ovoce, zeleninku zatim krasne ji....kdyz se divam na nektere recepty, prijdou mi urcite slozky dost brzo, treba zapecena brokolice? recept z nestle stranek, z nastenky. nebo rajcatova polevka? varili jste do 9.mesice (vychazim z kojeni.net z planu prikrmu) jen ruzne druhy zelenin s masem nebo jste pridavali i jine veci? diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Jo a ještě, u malých dětí je spíš problém s podáním - miminko léky nesní a nadrcené taky ne, musí se to ředit, ale to je asi samozřejmé (doufám)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Uhlí speciálně se nevstřebává, projde zažívacím traktem a naváže na sebe vše toxické (např. i léky apod.), takže je dobré dávat to mezi čímkoli jiným - s rozestupem....pokud to zrovna nepodáváš po otravě
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: O tomhle samozřejmě vím, ale neměla jsem potvrzené info, že je to tak i u uhlí:)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    LILY: Přesně, to samé mi říká lečitelka Marušky-užívá dva druhy Epamů a jiné další léky, které jsou od 3 let a Máří ještě neměla rok, co to začala užívat a rezultát v jejím chování nebe a dudy! :)
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: to píšou skoro na každé krabičce, protože se jim nechce dělat nákladný výzkum, registraci atd., ale většinu vcelku neškodných věcí typu živočišné uhlí, co můžou tříleté, mohou obvykle i mladší děti, akorát se, jak píše Quaaca, výrobci sichrujou, aby je někdo nezažaloval.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MALKE: na me tez, ale bylo mi doktorkou receno, ze mensi dite rovna se mensi davka...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    QUAACA: doktorka mi v tomhle věku radila vysadit na pár dní mléko a mléčný výrobky, nahradit pečivem, zeleninou a banány, a podávat smectu ... a fakt byl po dvou dnech týdenní průjem pryč ... mléko jsem pak pomalu postupně znovu začala dávat a už se průjmik nevrátil
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    však já si myslím totéž co na toxikologii, výrobci léků se sichrujou, kdyby se nedejbože něco stalo. i když tam budou asi hodně otrlí :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    QUAACA: Jsem jenom prostý pobíječ much, ale na mé krabičce živočišného uhlí je, že se to má až od tří let. (Na druhou stranu, když jsem před pár měsíci volala na toxikologii, protože synek si pochutnal na troše tabáku, tak mi sdělili jednak podstatnou informaci, že dítě může sníst až čtvrtinu cigarety bez následků, jednak že ho mám kdyžtak nadopovat uhlím - to mu nebyl ještě rok a půl. Tak nevím.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    díky holky. kulíšek jsem nakonec nekoupila, říkala jsem si, že když nezvrací, nebude to nutný. iberia mi ještě poradila černé uhlí rozpuštěné ve vodě dávat po lžičkách.
    ale myslím, že už se to lepší samo, tak nebudou žádný zásahy nutný.
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    QUAACA: kulíšek je hnus, pokud není zjevně dehydratovanej, ale jen si sem tam trochu připokadí plínu, tak bych se na něj vybodla. Rvala bych do něj pití horem dolem, přidala bych nějaká probiotika a dala jídlo spíš stavějící než projímavé - rýži, mrkev, málo tuku a pod. Jo a sladila bych glukopurem, pomáhá to pro obnovení střevní mikroflory.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    QUAACA: osobne bych omezila meloun, a davala rejzovou kasi a boruvky...s mírou:) Kulíšek asi taky není od věci, zvlášť, když jsou taková horka, ale záleží, jak pije - jestli dost, nedávala bych.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    dotaz s jídlem související - dítě (13 měsíců) má už cca 5.den průjem - zřejmě po vodním melounu. mám nasadit nějakou dietu? koupit kulíšek? http://www.kulisek-ors.cz/
    nebo by jste to neřešily a nechaly tomu volný průběh?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam