• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LUBAR: Celozrnné knedle jsou úplně jednoduché, 1 hrnek celozrnné mouky (nebo i namíchat 2 druhy mouky, třeba pohankovou a jinou), přimíchat sodu bikarbonu (špetku), promíchat. Přidá se olej (asi 2 lžíce) a voda, aby vzniklo těsto vhodné k tvarování kuliček (když se lepí, tvarovat na pomoučeném talíři). Ještě jsem neřekla, že do toho těsta je možno samozřejmě přidat třeba česnek, čili, pepř, podle toho na jaké knedlíčky je zrovna chuť :-) No a asi 5 minut před dovařením polévky je tam přidáme.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CASTROL: To jsem taky slyšela, ovšem nevím jak to třeba dělali ve středověku, kdy jinou mouku chudí lidé tuším neměli.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: Nám chutnají, tedy i muži, a to on je celkem klasický strávník (maso, knedlíky...). Masox jsem nikdy nepoužila, asi je to taky o tom, na jakou "polévkovou" chuť je člověk zvyklý. Bohatě stačí, když se vyvaří chuť zeleniny, případně ráda přidávám česnek, pepř, čerstvou majoránku, nebo to čili. Hodně si hraju s kořením, tak jsou ty polévky pak celkem výrazné. Občas používám nějaký bio zeleninový bujón z albertu (složení pouze sůl, dehydratovaná zelenina, škrob, olej), ale to jen pokud dávám méně zeleniny. Žádný zázrak myslím, ale nám chutnají, jsou poměrně husté, trochu něco jiného než "jídelnové" polévky jak už jsem říkala. Dříve, už od dětství, jsem tyto polévky nesnášela, než jsem si je začala vařit sama podle sebe.
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: večer v klidu... :) Mišák před desátou spát nechodí a tou dobou bych uklízení stejně už nedala. Takže máme doma většinu času bordel :))
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    tak zpět k tématu, Dobrou chuť vám přeje náš malý terorista :)

QUAACA
    QUAACA --- ---
    LUBAR: tak to ti věřím ;)

MALKE: i já jsem ráda, když si hraje sama! ráno mě probudily dětské nůžtičky v oku a tátovi bouchala mobilem o hlavu. později odpoledne se naučila vyndavat zástrčku lampy ze zásuvky (dětské záslepky nemají šanci!) je to šikovné zvídavé dítě! :D

přesně - nejvíc mě štve, že když uklízím za batolecí přítomnosti, všechno mi trvá desetkrát dýl. jeden šuplík uklidím, ona druhý vyhází.
    věšení prádla = mokrým prádlem vytře balkon a vyhází mi kolíčky ven ;)

jasně, přeháním, v nouzi to taky zvládnu přes den, ale mohu-li si vybrat, udělám si to radši vklidu večer.

VERONIKA22: no tak to jo :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    QUAACA: Jsem hlavně líná matka a s mírnou nechutí přiznávám, že jsem nesmírně šťastná, když si batole hraje samo.

QUAACA: Já v nouzi nejvyšší luxuju a vytírám s dítětem, aleje to poněkud o nervy, protože dvě věci uklidím a dítko jednu vytáhne a položí ji jako trofej doprostřed místnosti:c) Ale luxovat se dá v pohodě (když se nebojí), vytírá se holt tak, že se nejdřív vytře jeho ohrádka, tam se dítě vstrčí a vytře se zbytek (teda to, co se nedá zavřít - nevytírám pak celej byt, to dá rozum). No a pohádka to jistí...
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    QUAACA: já se zase musím opakovat :) s jedním mi to nešlo, se třema už v pohodě :) Nicméně já teda na pořádek fakt nejsem pinktlich, takže uklízím tak jednou týdně ve smyslu "umýt" a jinak tomu věnuju tak maximálně desetiminutovky...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: ten vysavač je orpvdu hlučný,ak se ani nedivím..on ale vůbec reagoval hodně špatně na náhlý hlasitý zvuk..ted se lekne,ale vyjádři se ve smyslu co to je!?
    s tím odsáváním si teda vůbec nedovedu tipnout..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: má odpověď by asi nebyla úplně objektivní, neboť mám muže doma stále a babičku též a hlavně natálka je dost klidné dítě.
    ač včera jsme spolu ve dvou přesazovaly kytky a byl to teda očistec. ale já prozatim stále nejsem na dětské hry po celé odpoledne tak se snažím vymyslet spíš dospělácké domácí činnosti a dítě mi tak nějak asistuje.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: má odpověď by asi nebyla úplně objektivní, neboť mám muže doma stále a babičku též a hlavně natálka je dost klidné dítě.
    ač včera jsme spolu ve dvou přesazovaly kytky a byl to teda očistec. ale já prozatim stále nejsem na dětské hry po celé odpoledne tak se snažím vymyslet spíš dospělácké domácí činnosti a dítě mi tak nějak asistuje.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZEMINO: a nemá to taky od tý doby, cos mu vysávala vysavačem nos? tonička se ho od tý doby taky bojí.. i když teď už míň, asi trochu zapomněla.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: mates zvuk vysavače nesnese vůbec,je hystericky,ak jsem vysávala hned jak jsem ho uložila v poledne do postýlky.jak se probudil,tak jsem ho dala do obyvaku a vysála ložnici..během spánku zametu a vytřu.. prach se dá utřít i s probuzeným dítětem.
    ted zvládnu i s matesem vytřit,ale to jen v nejnutnějším připadě :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VERONIKA22: tak to je další mě nepochopitelná věc! jak se dá uklízet při bdělosti dítěte? my máme parkety + dlažbu, takže to znamená všechny věci uklidit a dát nahoru - vyluxovat, vytřít. to můžu dělat jen s dítětem, sedícím v krmící židličce, ale to vydrží tak nejdýl 5 minut a spustí děsnej řev. takže teď uklízím buď když je muž doma a dítě drží v náručí nebo ho odvezu k mámě a jedu si domů uklidit ;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CASTROL: to je snad horší než podávání kravského mléka ne? je to plné pylů ( alergenů ) a snad by to děti klidně do 3let nemuseli ne?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: patřím k těm matkám co uklízí a vaří při bdělosti dítěte a při dětském spánku relaxují co to jen jde :o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: láhev od piva Mates taky rozbil.. se prostě stane!Pokud se nepořežou jen dobře,pro příště si snad zapamatují!
    já "nebezpečné věci" dala do kupy do nějakého šupliky a ten jsem prostě zajistila,v ostatních at si hrabe..
    bavilo ho to řekněme půl roku,pak se koukal jak vařim,pak začal asistovat a když má zájem,tak mu přirazím bobek,at a vařime spolu ..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LUBAR: a tak to já zas někdy ráda vařím a těším se na to večerní vaření, ale nesmí to být denně, to je jasný..
    s druhým a třetím dítětem už musíš být slušně obrněná :))

ZEMINO: tvé dítko vypadá nevinně - určitě je moc hodný :)) toncle včera rozbila lahev od piva, během toho, co jsem myla nádobí. máme totiž prázné sklenice na dně špajzky, kterou si ráda otevírá. většinou si vyndá ošatku s cibulí a česnekem, ale zřejmě už jí to nestačí. všechny závadné věci mimo dosah bohužel dát nemohu (to bych je musela přivázat ke stropu), ale přidělám konečně alespoň ten bezpečnostní prvek z ikea.

MALKE: seš trpělivá matka! :) určitě se tím učí, o tom žádná, ale někdy je nad moje síly ten bordel pořád dávat do pořádku. uff, takže konec chatování a jdu to tu uklidit :)
    LILY
    LILY --- ---
    Já vařím většinou za účasti dítěte. Takže dítě vysunuje a zasunuje tři obří šuplíky, co tam máme, otvírá skříňky, vyndává věci a místo nich dává prázdné flašky od piva atd.. Každopádně maximálně za půl hodiny mám všechno na sporáku a pak stačí jen sem tam zamíchat.
    MALKE
    MALKE --- ---
    QUAACA: Normálně přes den, batole nechávám škodit, kde se mu zlíbí. Odstranila jsem nebezpečné předměty, skříňky, kde jsou, nechala muže zafixovat, a v ostatních věcech vesele dělá bordel. Mám za to, že se tím učí:) Asi pět měsíců připomínal byt po zásahu batolete vnitřek tanku, dneska už je to sice hrozné, ale ne tolik - už ho nebaví věci jen vyhazovat, takže obvykle sklízím jen pár předmětů.

No a pak taky nejsem nijak zvlášť pořádkumilovná a prostě mě to ne.ere;)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam