LILY: já jsem vycházela z tohodle receptu z Apetitu, ale upravila jsem si jí dle sebe, nedávala jsem tu slaninu, šalvěj, bílé fazolky ani kapustu,
za to jsem tam dala nakrájenou cuketu, zelené fazolky a kuřecí vývar
Zimní minestrone - ApetitOnline.cz
http://www.apetitonline.cz/recepty/1373-zimni-minestrone.html
Zimní minestrone
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, oloupaná a nakrájená
100 g (anglické) slaniny, nakrájené
2 velké mrkve, pokrájené
2 řapíky celeru, nasekané
1 středně velká brambora
2 stroužky česneku
400 g konzervovaných rajčat
1 l zeleninového vývaru
2 lžičky sekaných šalvějových lístků
několik listů kapusty, nakrájených
400 g konzervovaných bílých fazolí
sůl, pepř a petrželka na dochucení
Příprava jídla:
1. Olivový olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a slaninu. Smažte asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypte očištěné a pokrájené mrkve, celer, bramboru a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promíchejte a asi pět minut smažte.
2. Přidejte rajčata, zalijte vývarem, vsypte šalvěj (máte-li sušenou, rozemněte ji) a uveďte do varu. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi půl hodiny; po patnácti minutách přidejte pokrájenou kapustu. Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte s krutonky nebo pečivem.