• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    VERONIKA22: dcera ted dost frčí na švěstkách, add kiwi, osobně bych začla asi s tím zlatým (je víc žluté na slupce a má jiné "konečky"), je daleko sladší a měkčí. Ale málokdy se sežene.. to mě jen tak napadlo, že není tak agresivní.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: aha :oD já jsem člověk kterému chutná zelený banán a tvrdé kiwi :oD
    ale ono v té lednici vždy trochu změkne.

já si totiž poslední dobou nevim rady jakou svačinu mám dítěti dát v celku kromě banánu a rajčete. když dítě má 6 zubů a nektarinky momentálně prodávají tvrdší než kámen :o(
    a všechno házet do hrnce a chvíli dusit se mi taktéž nechce :o(
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: asi tak jako jiné tropické ovoce. V jejím věku to podle mě můžeš zkusit.. Já jsem teda nezkoušela, protože mi přijde, že není jednoduché koupit chutné kiwi - obvykle buď je ještě nezralé nebo už příliš jeté.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    dneska mě napadlo, že kiwi jsem dítěti ještě nedávala a snad by to mohla sníst tak nějak sama jako babnán.
    je kiwi v pohodě nebo je tam něco divného po čem by se dítě mohlo osypat? popř. kdy jste ho dětem dali poprvé?
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    ORIKA: Vítek si cornflakes taky nenamáčí, ale jí zatím jen ty klasické bez příchuti. Taky teď máme Emco. Ráno vypije 300 ml sunaru (Babylove 3), pak si dá mističku cornflakes, taky odděleně, stejně jako já. Jakoukoli "normální" snídani ráno odmítá (já ostatně taky), takže si spolu vždycky pěkně sedneme a dáme si ty cornfleky :-). Na dovolené si teď oblíbil čokoládové kuličky Nesquik, doma jsme mu je pak taky koupili, když byl nemocný a nechtěl nic jíst, pak jim dával přednost před těmi obyč. cornflakes, ale jak ty čokoládové došly a my už nové nekoupili, tak se zas k těm obyčejným vrátil :-). Je v tom sice hodně cukru, ale měly by v tom být i ty vitamíny, navíc to má ke snídani, tak si říkám, že to snad tak moc nevadí...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: aha, no syn stejně do šesti měsíců byl plně kojen, takže myslím v pohodě..
    LAURA: přesně, nesnášim kupovat balenou vodu.. teď si jednu za čas koupím vodu kvůli 1,5 litrové láhvi, do které si vařím čaj..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SINSEMILLA: no třeba mě na vodárnách řekli, že naše voda je pro kojence nevhodná a smí se podávat až od 6měsíců - takže holt převařená balená (a vzhledem k tomu, že nevím, jak se s ní zacházelo, tak asi budu poctivě převařovat celou dobu).
    Bohužel mělnická nádrž Vrutice má extrémně tvrdou vodu (3.8mmol/litr - to je podle vodárenských tabulek ta nejvyšší kategorie tvrdosti), vodní kámen se mi tvoří doma úplně na všem (i na kočičích miskách na vodu je za pár týdnů tlustý bílý povlak...), takže jim věřím, že to pro mimino není úplně ono.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ahoj, ja jen ze cely tyden jime k veceri kuskus se zel a syrem a jahlly :D treba se nekomu bude inspirace hodit. A nevite co je to za recept pohanka,brambor,zeli,uzeny?
    LAURA
    LAURA --- ---
    LILY: chlor se pořád do vody přidává. Ale v každém případě je dneska voda z kohoutku zcela zdravotně nezávadná a hlavně šetrná k životnímu prostředí. Já bych vodu v petkách nekupovala ani za zlatý prase.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LILY: vid? a jak jsme krasny... Me jen mrzel ten tón:/
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: já mám dojem, že už to nechlorujou. A vůbec - nejvíc nezdravá voda prý byla za časů, kdy jsme byli my děti...a přežili jsme. :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    zrovna vcera mi muj tata dost pohrdlive oznamil, ze si hraju na "zdravou stravu" a pritom cpu do ditete chlorovku z kohoutku, ze se musi prevarovat atd.... no jo, no.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SINSEMILLA: mne to potvrdil i doktor, prazska voda je dost podobna kojenecke a ty kojenecke, nikdy nevis, jak dlouho a kde staly, kdyz sem varila z kojenecke, prislo mi, ze je v ni vzdycky hodne vodniho kamene, z kouhoutkove zadny, ale nevim, jestli to neni blbost.)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    ORIKA: podle složení, co má emco na stránkách ([ Lvi s kakaem ] Pšeničná mouka 65 %, cukr, glukózo-fruktózový sirup, kakaový prášek 5%, rostlinný olej, ječný sladový extrakt, sůl jedlá, emulgátor: sójový lecitin, karamelizovaný cukr, vitamíny (C, B1, B2, niacin, B6, kyselina listová, biotin, pantothenová kyselina, B12, E), skořice, aromata [ Lvi s karamelovou příchutí ] Kukuřičná, pšeničná a ovesná mouka 65 %, cukr, glukózo-fruktózový sirup, glukózový sirup, sušené a kondenzované mléko (mléko, cukr), rostlinný olej, karamelizovaný cukr, sůl jedlá, emulgátor: sójový lecitin, vitamíny (C, B1, B2, niacin, B6, kyselina listová, biotin, pantothenová kyselina, B12, E), skořice, aromata, kyselina: kyselina citrónová [ Lvi s kokosem ] Rýžová a pšeničná mouka 55 %, cukr, kokosové plátky 5,5%, sušená syrovátka, kokosový olej, sůl jedlá, aromata), bych to já osobně nekupovala, na druhou stranu jsem viděla i větší zvěrstva.. jen mi přijde škoda do tak malýho prcka cpát imho tolik cukru a aromat...
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: sladká snídaně je prý to nejlepší, co může člověk pro své zdraví udělat, ale sladká ne ve smyslu konzumace sacharózy, ale spíš něčeho teplého na styl kaše.
    Ale ono se to lehce řekne. Já se to občas snažím dodržovat, ale ve skutečnosti přitom stejně myslím na to, že bych měla chuť spíš na to pečivo se sýrem. :) Na druhou stranu, po chlebu se sýrem jsem znavena, po kaši mám energie dost.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: to já se ho ptám, tak vidíme, no...je fakt, že já snídám musli tyčinku a jogurt a půl litru ovocnýho čaje, bez sladké snídaně bych se nenastartovala, jen jsem si nebyla jistá jak je to u dětí a jestli jim to neškodí
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ORIKA: jo už to vidim - že v názvu se píše s karamelem. jelikož to jsou kukuř.lupínky tak se vsadim, že toho karamelu je tam strašně malinko a žádná obezita snad hrozit nebude. určitě se tam dočteš i co je správné denní množství.

příběh za mě: u nás doma jsme skoro nikdy v životě neměli sladkou snídani a můj metabolismus si na to asi zvykl. dnes když toužím dát si k snídani koblihy nebo croassanty tak to dopadne tak, že mě pak rozbolí žaludek a celé dopoledne je v podstatě k nepřežití - neboť na ten ranní cukr nejsem v krvi zvyklá a jsem v podstatě pak nepoužitelná. je mi opravdu dost zle.

takže všeho moc škodí i těch chlebů s pomazánkou. neboj ptej se ho často i na ten chleba a on ten svůj rituál za čas zase pozmění :o)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: no, koukala jsem na složení a vitamíny tam jsou, spíš mi jde o to, že je to sladká snídaně a nejsem si jistá, že je to pro dítě to pravé ořechové :) na druhé straně je fakt, že toho nesní zas tak moc, v podstatě max. dvě polévkové lžíce..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ORIKA: a neobsahujou ty cornflakes náhodou víc vitamínů než chleba s něčím? jako v tom smyslu, aby jsi se nebála, že mu něco ve výživě chybí.

jinak se hlásim k jeho zvyku to nemáčet dohromady. zkusila jsem to 2x v životě a už nikdy více. taktéž nesnášim nabobtnalý měkký věci ale jen tvrdý co v puse chroupou :oD
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    mám dotaz ohledně stravování 2,5 letého dítka - ráno byl zvyklý snídat mlíko a chleba, v poslední době ale stávkuje a vyžaduje mlíko a cornflakes (nechce to ale dohormady, mlíko vypije a cornflakes jí nasucho)...má rád ty od firmy emco, jmenuje se to márty (s příchutí kakao, kokos, karamel) http://www.samoleceni.cz/8595229906889/emco-marty-cerealie-s-kokosem-kakaem-a-karam.375g

tak se chci zeptat jestli je to jako snídaně vhodný..a dostačující??? ke svačině má pak jogurt/lipánka/matyldu a mlíko, k obědu rýži nebo těstoviny s masem, k druhé svačině přesnídávku a k večeři pečivo se sýrem/tuňákem/vajíčkem...ovoce a zeleninu mi bohužel odmítá, proto se to do něj snažím dostat těma jogurtma a přesnídávkama...
    UMA
    UMA --- ---
    SINSEMILLA: taktez potvrzuju, od tretiho mesice cca davam dceri UM z prevarene kohoutkove prazske vody a je to naprosto v pohode.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam