• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: já mám dojem, že už to nechlorujou. A vůbec - nejvíc nezdravá voda prý byla za časů, kdy jsme byli my děti...a přežili jsme. :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    zrovna vcera mi muj tata dost pohrdlive oznamil, ze si hraju na "zdravou stravu" a pritom cpu do ditete chlorovku z kohoutku, ze se musi prevarovat atd.... no jo, no.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SINSEMILLA: mne to potvrdil i doktor, prazska voda je dost podobna kojenecke a ty kojenecke, nikdy nevis, jak dlouho a kde staly, kdyz sem varila z kojenecke, prislo mi, ze je v ni vzdycky hodne vodniho kamene, z kouhoutkove zadny, ale nevim, jestli to neni blbost.)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    ORIKA: podle složení, co má emco na stránkách ([ Lvi s kakaem ] Pšeničná mouka 65 %, cukr, glukózo-fruktózový sirup, kakaový prášek 5%, rostlinný olej, ječný sladový extrakt, sůl jedlá, emulgátor: sójový lecitin, karamelizovaný cukr, vitamíny (C, B1, B2, niacin, B6, kyselina listová, biotin, pantothenová kyselina, B12, E), skořice, aromata [ Lvi s karamelovou příchutí ] Kukuřičná, pšeničná a ovesná mouka 65 %, cukr, glukózo-fruktózový sirup, glukózový sirup, sušené a kondenzované mléko (mléko, cukr), rostlinný olej, karamelizovaný cukr, sůl jedlá, emulgátor: sójový lecitin, vitamíny (C, B1, B2, niacin, B6, kyselina listová, biotin, pantothenová kyselina, B12, E), skořice, aromata, kyselina: kyselina citrónová [ Lvi s kokosem ] Rýžová a pšeničná mouka 55 %, cukr, kokosové plátky 5,5%, sušená syrovátka, kokosový olej, sůl jedlá, aromata), bych to já osobně nekupovala, na druhou stranu jsem viděla i větší zvěrstva.. jen mi přijde škoda do tak malýho prcka cpát imho tolik cukru a aromat...
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: sladká snídaně je prý to nejlepší, co může člověk pro své zdraví udělat, ale sladká ne ve smyslu konzumace sacharózy, ale spíš něčeho teplého na styl kaše.
    Ale ono se to lehce řekne. Já se to občas snažím dodržovat, ale ve skutečnosti přitom stejně myslím na to, že bych měla chuť spíš na to pečivo se sýrem. :) Na druhou stranu, po chlebu se sýrem jsem znavena, po kaši mám energie dost.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: to já se ho ptám, tak vidíme, no...je fakt, že já snídám musli tyčinku a jogurt a půl litru ovocnýho čaje, bez sladké snídaně bych se nenastartovala, jen jsem si nebyla jistá jak je to u dětí a jestli jim to neškodí
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ORIKA: jo už to vidim - že v názvu se píše s karamelem. jelikož to jsou kukuř.lupínky tak se vsadim, že toho karamelu je tam strašně malinko a žádná obezita snad hrozit nebude. určitě se tam dočteš i co je správné denní množství.

příběh za mě: u nás doma jsme skoro nikdy v životě neměli sladkou snídani a můj metabolismus si na to asi zvykl. dnes když toužím dát si k snídani koblihy nebo croassanty tak to dopadne tak, že mě pak rozbolí žaludek a celé dopoledne je v podstatě k nepřežití - neboť na ten ranní cukr nejsem v krvi zvyklá a jsem v podstatě pak nepoužitelná. je mi opravdu dost zle.

takže všeho moc škodí i těch chlebů s pomazánkou. neboj ptej se ho často i na ten chleba a on ten svůj rituál za čas zase pozmění :o)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: no, koukala jsem na složení a vitamíny tam jsou, spíš mi jde o to, že je to sladká snídaně a nejsem si jistá, že je to pro dítě to pravé ořechové :) na druhé straně je fakt, že toho nesní zas tak moc, v podstatě max. dvě polévkové lžíce..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ORIKA: a neobsahujou ty cornflakes náhodou víc vitamínů než chleba s něčím? jako v tom smyslu, aby jsi se nebála, že mu něco ve výživě chybí.

jinak se hlásim k jeho zvyku to nemáčet dohromady. zkusila jsem to 2x v životě a už nikdy více. taktéž nesnášim nabobtnalý měkký věci ale jen tvrdý co v puse chroupou :oD
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    mám dotaz ohledně stravování 2,5 letého dítka - ráno byl zvyklý snídat mlíko a chleba, v poslední době ale stávkuje a vyžaduje mlíko a cornflakes (nechce to ale dohormady, mlíko vypije a cornflakes jí nasucho)...má rád ty od firmy emco, jmenuje se to márty (s příchutí kakao, kokos, karamel) http://www.samoleceni.cz/8595229906889/emco-marty-cerealie-s-kokosem-kakaem-a-karam.375g

tak se chci zeptat jestli je to jako snídaně vhodný..a dostačující??? ke svačině má pak jogurt/lipánka/matyldu a mlíko, k obědu rýži nebo těstoviny s masem, k druhé svačině přesnídávku a k večeři pečivo se sýrem/tuňákem/vajíčkem...ovoce a zeleninu mi bohužel odmítá, proto se to do něj snažím dostat těma jogurtma a přesnídávkama...
    UMA
    UMA --- ---
    SINSEMILLA: taktez potvrzuju, od tretiho mesice cca davam dceri UM z prevarene kohoutkove prazske vody a je to naprosto v pohode.)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: teď jsem to říkala manželovi a prý to mají v jedné čajovně, kam chodíme.. tak dobrý čaje s to určitě zaslouží...

LUBAR: díky, přišlo mi to zbytečný, jen mě napadlo se zeptat...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jeden jednoduchej recept pro těhule:
    vejce uvařený natvrdo + uvařená brokolice posolená + zakysaná smetana (ev. s prolisovaným česnekem)
    jednoduchý, chutná to, levný, a myslím, že i s látkama, které se v těhu hodí .)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SINSEMILLA: z kojenecké vody nevařím, ba co víc, z kojenecké vody nedělám ani mlíko, a to v podstatě od příchodu z porodnice. Zjistila jsem si kvalitu vody na naší vodárně a tam tvrdí, že má parametry kojenecké vody. Takže jediné, co dělám, je, že jí převařuju.
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: to je o zvyku. Kamarádi Britu měli a používali, když vařili "lepší" čaje. A protože jsem taky čajová, tak jsem ji pořídila a teď po několika letech užívání už jsem zmlsaná. Dřív jsem taky pila normální kohoutkovou a byla jsem spokojená. :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: aha, mě právě ani chuťově nevadí a vždycky jsem jí pila.. kounu na odkaz, díky..
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: já mám doma Britu ( http://www.brita.net/cz/index.html?L=22 ), protože mi pražská voda nechutná, takže jsem hlavně ze začátku dávala vodu z vodovodu přefiltrovanou přes britu, ale jinak si myslím, že opravdu úplně stačí převařená normální voda. Navíc u těch kojeneckých vod se každou chvíli člověk doslechne, že se děje nějaký průser (vysoký obsah všech možných sajrajtů, uvolňováná toxických látek z použitého plastu atd.) a stahují danou várku z prodeje...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: aha, tak jestli to nebude tak měsíc, tak jsem to nejspíš nečetla, protože s příkrmy ještě začínáme, takže jsem četla příspěvky a ne moc odkazy..

a k tomu mě ještě napadá, vaříte z té převařené kojenecké vody? já se přiznám, že já ne, přijde mi dostatečné, že se vždycky voda převaří, dávám si pozor na odstarnění vodního kamene (vařím na plynu) a mám tak nějak pocit, že to je jen další tahání peněz z rodičů, ale jestli máte nějaké argumenty pro kojeneckou vodu, ráda si je poslechnu a případně přehodnotím svůj názor...
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: já mám právě pocit, že jsem se to dočetla díky odkazu o stravování malých dětí, který někdo dával do tohoto auditka, ale už to bude hodně dlouho..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY:
    LILY: jéé, tak to jsou obě dobré zprávy, díky moc! nevěděla jsem, že ty dusičnany jsou jen otázka mrkve a prvních šesti měsíců, to mi to dost ulehčí..
    LILY
    LILY --- ---
    Jinak pórek po rozmixování vlákna nedělá, pokud není málo uvařený nebo dřevnatý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam