• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: aha, já právě kdesi četla, že by to mělo být všechno pod vodou.. tak to já to příště zkusím s menším množstvím vody - i když třeba mrkev asi ne, prootže ta moc vody neobsahuje..
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: ta otázka mě docela překvapila. Nenapadlo mě nikdy, že by mi mohla zbývat nějaká voda. :))
    Když dítku vařím ovoce (vařila jsem teda akorát jablka), tak to prostě povařím v malé trošce vody, tj. většina toho čouhá ven, a pak to všechno rozmixuju. A kdybych to dělala na styl kompotu, tak bych to stejně jako ty dítěti dala do flašky místo vody.
    Dokud jsem mixovala zeleninu, tak jsem to dělala obdobně, prostě jsem tam vodu nechala a vzniklo zeleninové pyré. A od té doby, co mu tam nechávám kousky, tak do tohjo přidávám vločky, červenou čočku, rýži apod., aby se to trochu zahustilo a nebylo příliš tekuté, a taky to pak všechno sní.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SHINIGAMI: zeleninový do polévek, to mě napadlo, to je fajn, to tak udělám... s těmi ovocnými moc nevím, já moc na džusy nejsem, tak jsem dítěti trošku cmrndla do vody a udělala mu takovou šťávu..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    SINSEMILLA: ja to obvykle nechal vychladnout a vypil. Pripadne ze zeleniny do polivky pro nas.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    tuhle mě tak napadlo, že se zeptám, co děláte s tou vyvařenou vodou z miminčího ovoce a zeleniny? jasně, něco použiju na ředění a zbytek? nemáte nějaký nápad, přijde mi škoda to vylít...
    LILY
    LILY --- ---
    SHINIGAMI: to už spíš zavařit než zmrazit
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LILY: ony postupne ubyvani, tj od urcity doby by melo byt lepsi ted uvarit a zmrazit nez nechat ve sklepe a varit az pak..
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: mně přijde uskladnění nejlepší způsob. Živiny podle mě zůstanou.
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: máme sklep, loni jsem ji jedla ještě v lednu nebo v únoru.. jen přemýšlím, jestli je v tom nějak rozdíl.. zachování živin a tak.. když to zavařím teď, ušetřím si práci..
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: a co půl napůl? :) Teoreticky by ti měla vydržet několik měsíců, pokud je dobře uskladněná. Mně teda většinou vydržela tak měsíc, než se začala kazit, ale měla jsem ji normálně v kuchyni při pokojové teplotě, tak není divu.
    BONIE
    BONIE --- ---
    ahoj, vypěstovala jsem si na zahrádce dýně hokaido, abych měla vlastní zeleninu, až začlu přikrmovat.. teď ale přemýšlím, jestli je lepší ji uskladnit ve sklepě a vařit ji až pak nebo si už teď zavařit přesnídávky.. s příkrmem začneme nejdříve za dva měsíce.. co myslíte?
    TULENI
    TULENI --- ---
    VERONIKA22: Hele Eri uz vyzkousela skoro vsechno ovoce co me napadne...miluje krom zminenych bananu hlavne mango, melouny skoro vsechny, taky nejsme moc pomerancovy ale nedavno kdyz ho mel muz tak si ho vyzadala a od ty doby kdyz jdem na trh tak obcas zadoni ze koupime pomeanc .)

ale je fakt ze ona ji bezproblemu i jablicka, hrusky, ananas, kiwi, hroznovy vino bez pecek, nektarinky klidne ty tvrdsi nakrajeny na mesicky, grep ....... :)

a co salatova okurka a paprika kdyz jsi zminovala rajce? to taky ma moc rada...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: u nás pomáhalo dělat grimasy,když bylo něco kyselého.. Matese to hrozně pak bavilo jíst a ksichtit se :)snědl třeba i celý grep každopádně jak byl menší,tak jsme jednotlivé měsičky zbavovali slupky,ted podle toho jak pomeranč vypadá..
    zelí jsme nabízeli ale nechtěl..radši si dá knedlík!! :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: pomeranč se nám doma moc nevyskytuje tak snad se dokopu zase nějaký koupit, jablkem se dusí a krapítek rozdušený už má v úmyslu rozpatlávat v ruce ( lžičku odmítá od kohokoliv ).
    tak od rána nabízím kiwi a asi je na ní nějaký kyselý. ocumlávala to a ukousnutej kousek mi vždy přišla pečlivě vrátit :oD, že to polykat nebude :oD
    ale jíst by to asi časem mohla - úplnej odpor nepozoruju.

ale ještě mě napadla otázka - dneska vařím oběd se zelím pro dospěláky a uvědomila jsem si, že jsem dítěti taky ještě nedala zelí. mícháte to nějak normálně do oběda? tam stejně asi jde jen o nadýmání a to už je u nás OK a jinak to má snad velký obsah vitamínu C.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: myslím,že jeslti snášela jiné ovoce dobře,tak to zkus,akorát se pak nelekni stolice :)plno semínek .. aspon tak to měla neteř!!
    když ti jí malá mandarinky,co takhle pomeranč?jablka nedáváš?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak já pro to dneska někam skáknu :o)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    VERONIKA22: jasne, uz je velka:)
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    VERONIKA22: Ja ho dala klukovi teď byl mu rok. Jako dal si kousek a pak ho moc nechtěl. Bylo sladké ;). Určitě jestli ho bude jist. Dej ji ho ;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDOULKA: ááá pravda - švestku sem tam manželovi ukradne ze stolu a tak trochu ji okouše. hroznové víno je taky fajn ale tam to jen tak nějak rozcucá a rozžvejká a zbytek mi podává :oD
    žluté kiwi vůbec neznám ale jelikož natálce vlastně chutnala i mandarinka tak to zelené pak zkusím :o)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    VERONIKA22: dcera ted dost frčí na švěstkách, add kiwi, osobně bych začla asi s tím zlatým (je víc žluté na slupce a má jiné "konečky"), je daleko sladší a měkčí. Ale málokdy se sežene.. to mě jen tak napadlo, že není tak agresivní.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: aha :oD já jsem člověk kterému chutná zelený banán a tvrdé kiwi :oD
    ale ono v té lednici vždy trochu změkne.

já si totiž poslední dobou nevim rady jakou svačinu mám dítěti dát v celku kromě banánu a rajčete. když dítě má 6 zubů a nektarinky momentálně prodávají tvrdší než kámen :o(
    a všechno házet do hrnce a chvíli dusit se mi taktéž nechce :o(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam