• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    guláš asi cajk, těstoviny bych ale nemrazila..
    VERONIKA22:
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MALKE: fakt jo? to zní dobře :o) tak uvidim.
    už jsem ale zvládla udělat seznam toho co tu rodině zanechám v mrazáku.
    ale jelikož s mrazením oběda nemám vůbec žádné zkušenosti tak totálně nevim jestli to pak po vyndání nebude blivajz :o(
    napadla mě otázka - jak dopadne po rozmražení třeba bramborový guláš nebo špagety přelité omáčkou?
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Skleničky pro starší děti bývají nemixované - kousky brambor, těstovin, myslím od dvanácti měsíců už určitě (kupuju babylove).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUBAR: no hádám, že bude muset stejně přežít na tom co tatínek zobe u televize a kdybych to neuklízela tak to stále leží na stole ( chipsy, sušenky ).
    protože když to nikdo neschová tak se tim nacpe dřív než dojde na oběd......achich :o)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    VERONIKA22: na druhou stranu - těch pár dní, co v porodnici snad budeš, by i na těch kukuřičných křupkách dítko přežilo :))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FUNTL: ehm u nás je každý den překvapení zda bude jíst a kolik toho vlastně sní.
    kdybych ale každý den podávala k obědu kukuř.křupky tak mám jistotu, že jíst opravdu bude :oD
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    VERONIKA22: aspon budes mit zaruku, ze nechavas v zasobe neco, u ceho je overene, ze uz to dite snedlo (pokud je treba vybiravejsi typ)..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FUNTL: no vidíš a tohle mě nenapadlo :o) levnější to určitě bude :o). tak já ještě najdu nějaké odpovídající mističky a začnu asi postupně mrazit :o)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    VERONIKA22: a neni levnejsi (a mozna i jednodussi) proste z kazdeho jidla, ktere v pristich dnech udelas, dat kus stranou a zamrazit?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak zrovna přemýšlím nad jídlem, které tu dítěti nechám až odjedu do porodnice.
    Vysvětlování manželovi jak se vaří kolínka, brambory mi přijde složité a zbytečné, když už tak toho chudák bude mít na starosti dost s tím hlídáním a ještě prací z domova.

no a tchýni to nesvěřím ani za boha.
    a taky si nějak nedokážu představit, že navařim řekněme 7 mini porcí a pak to zamrazim.

tak jako jediné východisko mě napadlo něco kupovaného a chtěla bych se zeptat co kupujete mrňatům v 1,5roce? skleničky už asi nepřipadají v úvahu, protože to je celé rozmixované a tím už by se mi dítě nenechalo nakrmit.
    tak bych se chtěla zeptat na takové ty mističky: Hami malý gurmán? jsou v tom ty těstoviny opravdu v celku a chutná to dětem? nebo co jiného sehnat? ( nerozmixovaného )

předem moc díky každému :o)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Tak to se polepsim, jsem rada, ze jsem to zjistila..
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    Tak tak, vařit skoro v páře a co jde, nevylít, ono i do té vody se dost živin vyvaří, když nesolíš předem. Neřekla bych, že to kdy řeknu, ale chvála papiňáku!:))
    Muž ho má už asi radši, než mě. Třebas kukuřičný klasy za pár minut, máslíčko, sůl...oujééé!:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: jééé pod vodou to určitě nééé. to by se pak mohlo asi nazvat vyvářkou ponožek :oD
    já takhle vařim i dospělácký obědy ( třeba v tom papíňáku ). čim míň vody tim lepší chuť surovin, neboť čim víc vody tim víc živin jde do prd.....

proto se třeba vaří v páře - kde se voda suroviny ani nedotýká.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: aha, já právě kdesi četla, že by to mělo být všechno pod vodou.. tak to já to příště zkusím s menším množstvím vody - i když třeba mrkev asi ne, prootže ta moc vody neobsahuje..
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: ta otázka mě docela překvapila. Nenapadlo mě nikdy, že by mi mohla zbývat nějaká voda. :))
    Když dítku vařím ovoce (vařila jsem teda akorát jablka), tak to prostě povařím v malé trošce vody, tj. většina toho čouhá ven, a pak to všechno rozmixuju. A kdybych to dělala na styl kompotu, tak bych to stejně jako ty dítěti dala do flašky místo vody.
    Dokud jsem mixovala zeleninu, tak jsem to dělala obdobně, prostě jsem tam vodu nechala a vzniklo zeleninové pyré. A od té doby, co mu tam nechávám kousky, tak do tohjo přidávám vločky, červenou čočku, rýži apod., aby se to trochu zahustilo a nebylo příliš tekuté, a taky to pak všechno sní.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SHINIGAMI: zeleninový do polévek, to mě napadlo, to je fajn, to tak udělám... s těmi ovocnými moc nevím, já moc na džusy nejsem, tak jsem dítěti trošku cmrndla do vody a udělala mu takovou šťávu..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    SINSEMILLA: ja to obvykle nechal vychladnout a vypil. Pripadne ze zeleniny do polivky pro nas.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    tuhle mě tak napadlo, že se zeptám, co děláte s tou vyvařenou vodou z miminčího ovoce a zeleniny? jasně, něco použiju na ředění a zbytek? nemáte nějaký nápad, přijde mi škoda to vylít...
    LILY
    LILY --- ---
    SHINIGAMI: to už spíš zavařit než zmrazit
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LILY: ony postupne ubyvani, tj od urcity doby by melo byt lepsi ted uvarit a zmrazit nez nechat ve sklepe a varit az pak..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam