• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    KELPIE: vitej do klubu:) my rasy v malem vyvareli v polivkach a tak a co to udelalo s detma muzes posoudit sama:)
    LILY
    LILY --- ---
    KELPIE: zeptej se id Yeetka. Řasám vskutku rozumí, sama byla těhotná a doporučovala kdysi i mně, které řasy ideálně v těhotenství jíst (mlhavě tuším, že nejlepší jsou arame)
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    Ma nekdo nejake povedomi o tom, ze by se rasy Nori nemely pojidat v tehotenstvi?
    Z toho, co jsem se docetla, mi prijde, ze jsou naopak uzasne zdrave, ale aby v tom nebyl nejaky hacek typu moc vitaminu A
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Ó jé, to znám. V literární teorii se tomu říká "zklamané očekávání", ale přestože to dobře znám, nikdy nepřestávám doufat - že tentokrát, třeba... možná... to ta malá bestie konečně bude jíst!:c)))
    LILY
    LILY --- ---
    KFF: děti bývalých spolubydlících taky milují všechny "vegepaštiky", co mívají ve zdravých výživách. Brzy taky hodlám vyzkoušet.
    KFF
    KFF --- ---
    VERONIKA22: Dceri chutna jedna ta mazaci vegetarianska "pastika" Alnatura, co prodavaji v DM (ona ma rada shiitake variaci), tak to by taky mohl byt tip pro vaseho nejedlika:) Slozeni vypada uplne nezavadne..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MALKE: ono to s tou paštikou asi nebude tak žhavé - dnes jsme to taky ještě snídali a natálce přišlo zajmavější to odnášet psovi - neboť pes se pak oblizoval až za ušima a to jí přišlo jako větší sranda než aby se s tím cpala sama :oD
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: To samé co na všech paštikách - konzervující éčka, která tam nejspíš budou. A je to hodně tučné, avšak tvé dítko jistě nedrží dietu:)) Takže bych ho na to neučila jako na pravidelnou stravu, ale jednou za čas ho to nezahubí. Domácí by ovšem byla lepší, nu... (A poměr jater snadno upravíš tím, že jich tam dáš málo:)) )
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LILY: přesně, taky si myslím, že se nic nestane, když něco ochutná. záměrně jí taky necpu salámem a čokoládou, ale když něco jím, stejně si vždycky kousek vyžebrá ;)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: tak tu vskutku neznám (nebo možná za časů mého masožrouství ještě nebyla k dostání..?)
    Každopádně si myslím, že když je to jednou za čas, tak může dítko sníst skoro cokoliv. Mně před chvíli to muje užíralo topinku s česnekem, protože když jsem mu říkala, že mu nedám, tak to vypadalo, že bude mít hysterický záchvat. Tak jsem si řekla, že dva tři malé kousky snad nevadí..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: denně to určitě nebude.

LILY: cokoliv se podobá májce tak nejim a rovnou zvracim. já myslim tu v alobalu jak se krájí.

ZEMINO: hmm domácí na to si netroufám. játra totiž jím jen v této podobě. už 6x jsem zkoušela vyrobit játrové knedlíčky do polívky po domácku a vždycky mi to nechutnalo jak to bylo moc opravdové játrové :o(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: a taky samo záleží jaká ta paštika je.. domácí by byla uplně nejlepší
    LILY: spíš myslí,takovou ve tvaru srnčího hřbetu apod,která se prodává většinou na váhu.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: o tom jsem v životě neslyšela. Tos vyráběla sama nebo koupila? Z mládí si pamatuju akorát majku a ta byla spíš mazací. :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: tak pokud ji nebudeš snídat denně,tak dobrý ne? uvidiš,že to druhé mrně ji ochutná dřív :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    může být něco špatného na krájené paštice? dnes jsem to snídala a 1,5roční dítě se tím začlo cpát jak totálně hladový a olizovalo se až za ušima :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: no za minulý měsíc ji vyrostlo asi 5 zubů. ale ona mlíko v obrovském množství mohla vždycky narozdíl od jídla.
    no včera jsem opět zavedla pohádky u oběda a zase tu váhu asi doženeme. před 2 měsíci jsem totiž pohádky zatrhla, že u jídla televize puštěná nebude, pak jsem je párkrát zkusila z nouze pustit ale už neměly takový úspěch jako dřív a stejně nechtěla jíst. nyní už ale času asi uplynulo dost a úspěch zase mají. takže dnes mi dovolila jí nakrmit :o)
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Jo, to u nás se jí taky vidličkou:)) Netuším, co je na ní tak báječného, ale pokud to není tekoucí, klidně ji dávám.

Btw, to mlíko mě taky napadlo - Beno nejedl skoro nic, významně se to vylepšilo, co jsem mu zarazila mlíko. U něj je problém, že ani nechce pít, takže jsem musela nechat ranní a večerní dávku, ale i tak jí o mnoho víc - bodejť, taky mlíko není pití, ale jídlo. Nejí, protože je sytá;)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: a nemůže mít něco v pusince?když nechce jíst,ale mlíko pije?já bych se radši stavila k doktorce..
    jak je důležité,že v noci pěkně spí s tím,že neprospívá.. třeba spí hodně protože je unavená!jako pokud ubývá na váze,tak byh doktorku navštívila
    Mates ted taky pár měsíců nepřibral..možná i něco shodil,ale udělal si základ před pár měsíci.. pořád má 15kg,pořád jí - ikdyž ted si dost vybírá - ale u nás to bylo asi tím,že mu konečně vyrostl poslední zub,tak už jí zase normálně..

jinak s otevřením ledničky.. u nás musíme schovat lipanky apod,protože to je první po čem jde,ale dá si říct,že už jeden dneska měl,tak si vybere něco jiného.když si nevybere,tak má smůlu..rozezná ale do sebe cottage syry,jogurty.. a ikdyž si vezme třeba dva,tak je ochottný pak slevit a sníst jen jednu možnost :)

a kaše se dá jíst vidličkou,ne?ta přece neteče
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MALKE: krmení jsme vzdali asi před 2 měsíci - od té doby si od rodiče nechá strčit příbor do pusy jen za hodně vyjímečných situací což vychytáme tak 2x týdně.
    takže nějaký čas byla bez jogurtů a kaší neboť rukama se to moc jíst nedalo - pak jsem pochopila, že vidličkou by to docela jedla i sama. takže nyní jogurty dostává s vidličkou - no znamená to, že ji tak 6x oblízne a sní tak čtvrtku a hotovo.

díky za upozornění na ten nakrájený banán - to by mi asi nedocvaklo. je pravda, že nakrájený teď taky nějak nechtěla a z celého sní tak sotva půlku ( před pár měsíci snědla víc jak jeden ).

mě nejvíc sere, že se natálka od toho co tu čtu odlišuje i tím : "je na světě víc zajmavých věcí". ona vůbec nemá tendenci utíkat a jít si hrát. jen prostě nechce nic do pusy.
    pravda je, že když by si dospělý před ní načnuli sušenky tak sní velkou hromadu :o(
    ale sladký lipánci či ovoce jí až tak moc neříkají.
    no tak to asi doháníme mlíkem - snažím se ho dělat dostatek aby nějaké ty živiny měla.

LILY: krmení kvůli tomu, že potřebuju někam jít jsem vzdala už dávno. prostě jdeme a cestou dostane buď banán nebo křupky. pití je ji taktéž cizí ( až na oblíbené mlíko ) takže to si dobrovolně ode mě nevzala nikdy - tak otázky: chceš pití pokládám každou půlhodinu snad odjakživa :o(

ale já bych to možná až tak neřešila ( dnes v noci spala nádherných 13hodin ač 2x jsem dělala mlíko ), ale vždycky mě popadne taková skepse - že jí fakt není čím nakrmit a mít pak šťastné dítě s plným žaludkem :o(

už kdy jsme přistoupili k tomu, že při totální tragédii ji vysadíme do lednice ať si vezme co chce - no úspěch to stejně nemá a obdivuje jen ty obaly co tam jsou.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: a joo, tak to chápu. Já z toho příspěvku totiž měla pocit, že se řídíš tím, co chutná tobě.
    A zkoušíš ji krmit nebo ji necháváš, ať se nají sama? Mně dítě často jídlo bojkotuje, když ho zkouším krmit (zejména když potřebuju, aby to snědl rychle a neskončilo to celé na zemi). To samé s pitím. Když mu strčí flašku, tak do ní vztekle strčí, zatímco když mu ji nechám někde v dosahu a řeknu "nechceš se napít?", tak to občas vyjde a napije se. Jo a taky někdy zabírá, když přenechám krmení muži.
    Ale bojím se, že to jsou všechno rady na prd, protože v přístupu ke krmení váš problém s nejezením asi nebude. :(
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Samotné nejedení není zas takový problém, má to spousta dětí - blbé je to hubnutí, to by neměla... Já fakt vždycky žasnu, jak málo pudu sebezáchovy mají.

Hele, zkoušela jsi jí to dávat jinou formou? Beno třeba jeden čas nejedl nic, co bylo nakrájené. Celý banán si dal, nakrájený ani bleskem. Teď zas odmítá přesnídávky. Jeden čas nejedl instantní kaše, vyžadoval pravou krupičnou (až jsem přišla na to, že se mu prostě líbí to kakao navrchu, tak mu ho trochu nasypu na ty jeho a je klid).

Nebo jí to nechat v dosahu - sice bude patlošit, ale jestli je TAK nežravá, holt je třeba ústupků - zase od nás: Beno prostě nemá čas se najíst, na světě je příliš mnoho zajímavých věcí. Když mu to nechám někde cestou, tak to časem doloutá. Jednu dobu, když jsem byla už dost zoufalá, jsem ho prostě nechávala, ať si to stáhne na gauč, a tvářila jsem se, že nevidím, že nejí, kde má:c)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam