• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    SHINIGAMI: já jsem jednu dobu experimentovala s palmovým olejem (který má tuhou konzistenci), někteří moji skoromakrobio kamarádi mají zase v oblibě starý dobrý Ceres a péct se s tím dá.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SHINIGAMI: obávám se, že když recept zní např. 400 g mouky, 230 g cukru a 250 g 100% tuku, s olejem by to nedrželo pohromadě.

u pečení se nedá tak snadno nahrazovat tekuté za tuhé nebo sypké, pokud máš nějaké požadavky na konzistenci výsledného těsta
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ja do peceni moc nevidim, ale nedaji se ztuzene tuky nahradit cistym olejem?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BALAENA: taky tak. a stejne bez uspechu, exem na hornim rtu uz nekolik mesicu, vypada jak kdyz ma deset oparu:(
    GIO
    GIO --- ---
    no ja kdyz to pekla, tak sjem to jeste nevedela, a jak rikam, uz mam tri druhy slepene marmeladou a jeden mi zbyl, tak vymyslim, jak to rodine zpestrit a smet si to taky dat.) nakonec to dopadne tak, ze udelam klasicky krem a holt si to nedam.)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: dítě, který nemůže mléko, vejce (a u nás ještě pšenici) - co mi to jenom připomíná...
    pro chlapečka se slepovalo marmeládou nebo se dělaly druhy třeba obalený v cukru, prostě neslepovací
    GIO
    GIO --- ---
    rostlinny..jinak dite nemuze ani vajca, ale to neni tak markantni jako cukrovi slepene maslovym kremem.
    stella je ten tuk no..
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Aha, to je ono. :-) Čtu odspoda... :-)
    ADD
    ADD --- ---
    IORETH: Hera se prý právě nesmí - alespoň podle kamarádky, pro kterou to potřebuju. Prý tam něco z mléka je.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IORETH: hera obsahuje minimálně syrovátku. z té jsme nemohli péct ani synovci, který "máslové aroma" směl, natož mému synovi,který nesměl ani to.
    IORETH
    IORETH --- ---
    ADD: hera :). Šla by použít i jako náhražka másla do krémů, ale ta chuť...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: dá se... pokud ti nevadí "máslové aroma", tak Stela, pokud vadí i to, bylo nějaký Linco nebo co, už nevím, přece jen už je to drahně let, co jsem takhle musela péct naposledy. ale dalo se.
    IORETH
    IORETH --- ---
    GIO: Nebo bílková poleva - bílky, cukr, citronová šťáva. Dá se udělat i vařenej v páře, kterej se používá do kremrolí... ten by mohl zůstat i trochu vlhkej..
    ADD
    ADD --- ---
    GIO: Většinu cukroví slepujeme marmeládou (půl napůl černo- a červenorybízovou). Spíš vidím problém v samotném pečivu - jaký tuk používáš, aby neobsahoval mléko?
    GIO
    GIO --- ---
    nutela bohuzel mleko obsahuje.-/
    GIO
    GIO --- ---
    i bez masla, bohuzel... nasla jsemnekde na netu zminku o maizene, tedy kukur. skrobu, ale vzdycky do toho vrzou maslo. ja neivm cim to cukrovi mam slepit, abych si aspon nejake mohla letos zobnout.)
    IORETH
    IORETH --- ---
    GIO: tedy i bez másla? Napadá mě nutela (a variace na ni)
    GIO
    GIO --- ---
    nemate prosim nekdo recept na dobry krem na slepovani cukrovi bez mleka a vajec? diky
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a co syrovatka a tehotenstvi? potrebovala bych neco na zahnani hladu v noci .... musim si drzet 8000kJ na den:) diky
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    KELPIE: vitej do klubu:) my rasy v malem vyvareli v polivkach a tak a co to udelalo s detma muzes posoudit sama:)
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    LILY: diky
    LILY
    LILY --- ---
    KELPIE: zeptej se id Yeetka. Řasám vskutku rozumí, sama byla těhotná a doporučovala kdysi i mně, které řasy ideálně v těhotenství jíst (mlhavě tuším, že nejlepší jsou arame)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam