• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TRISSIE: hm tak tesco tu zatim nemáme, tak se podívám v té bille

IORETH: počkej a to bylo taky bio?
    hnus..ja ty kuřata vůbec nějak nemusim, smrdí to
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IORETH: Taky se mi to jednou stalo... a maso se doslova vypařilo...
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: no právě - na to nějak zapomněli. Na obalu bylo jen to maso. Křehčené bych nejedla ani zadarmo.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    IORETH: na obalu by mělo být napsáno, že jsou ty prsa křehčená, tj. plná vody
    IORETH
    IORETH --- ---
    PSICHE23: Hodíš to na pánev a ono to tu vodu pustí... stejk v pejru :/. Taky je to maso takové jakoby tužší, jak je nacucané tou vodou. Ale určitě to člověk zjistí, až když to hodí na pánvičku. O té vodě se samozřejmě zapomněli zmínit na obalu, člověk by vraždil :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: je, ale když člověk koukne na regál a tam žádná zelená krabice, tak nemá smysl se ani dívat blíž.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: a je to asi i oznacene bio ne? Nebo se pletu? Ja to zatim neresila, kralika mam od mamy a krutu sem neresila bio nebio
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: jinak bio maso se pozná na regále tak, že bydlí v zelené vaničce.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KELPIE: imho to jsou jiný odrůdy na morfin a na jídlo, vlastně jsem si tím dost jistá, to máš stejné jako technické vs "veselé" konopí
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PSICHE23: v Tescu skoro v každém seženeš bio hovězí.
    Ve skoro každé Bille mají taky bio hovězí.
    Velmi zřídka se dá narazit v Bille na bio kuřecí a prý ho občas mají i v tom Tescu.

Králík by měl být víceméně bio sám o sobě, moc se to průmyslově nechová.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    IORETH: jak se to pozná?

a v té bille prodávají i jiné bio maso?
    já chci určitě vařit a uvažovala jsem kde maso koupit
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: tak sme na to kaply :-)
    LILY
    LILY --- ---
    KELPIE: a jo, tak to nám ve škole zřejmě zapomněli říct. A to nikdo nekontroluje?
    S čím bych ovšem byla opatrná, je muškátový oříšek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: že jo... asi to bude tak, že špenát nemá podruhé přejít varem.
    KRKA
    KRKA --- ---
    ted me jeste napadlo s tim spenatem .. kdyz koupim hotovy prikrm ve sklenicce, ve kterem je spenat, tak predpokladam, ze ten spenat je tepelne upraveny.. to by se to tomu diteti muselo dat studeny a to je blbost prece
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    LILY: pokud se pri sklizni poskodi ne uplne zrale palice, ty vesele alkaloidy se dostanou i do semen, tj nekdy tam jsou, nekdy ne, resp. obcas tam jsou uz v mnozstvi kdy by to mohlo vadit
    spis jestli jste se na to nekdo neptal treba doktora, ja to zkusim na dalsi kontrole
    LILY
    LILY --- ---
    KELPIE: no pokud jíš jen semena a žádnou jinou část rostliny, tak tam nic závadného není, aspoň pokud mám správné info.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: taky tomu uplne nerozumim :) ale uz mu to dam, mel to a nic zvlastniho se nedelo
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    Co mak v tehotenstvi? Ano (spousta vapniku) nebo ne (obcas se pry stane, ze ta davka morfinu a kodeinu je tam nezanedbatelna)?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: pokud už jsi mu to dala a bylo to OK, tak bych si s tím hlavu nedělala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam