• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    KELPIE: a jo, tak to nám ve škole zřejmě zapomněli říct. A to nikdo nekontroluje?
    S čím bych ovšem byla opatrná, je muškátový oříšek.
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    LILY: pokud se pri sklizni poskodi ne uplne zrale palice, ty vesele alkaloidy se dostanou i do semen, tj nekdy tam jsou, nekdy ne, resp. obcas tam jsou uz v mnozstvi kdy by to mohlo vadit
    spis jestli jste se na to nekdo neptal treba doktora, ja to zkusim na dalsi kontrole
    LILY
    LILY --- ---
    KELPIE: no pokud jíš jen semena a žádnou jinou část rostliny, tak tam nic závadného není, aspoň pokud mám správné info.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: taky tomu uplne nerozumim :) ale uz mu to dam, mel to a nic zvlastniho se nedelo
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    Co mak v tehotenstvi? Ano (spousta vapniku) nebo ne (obcas se pry stane, ze ta davka morfinu a kodeinu je tam nezanedbatelna)?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: pokud už jsi mu to dala a bylo to OK, tak bych si s tím hlavu nedělala...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale teda moudrá z toho nějak extra nejsem - mrazit ano, ohřívat ne? Tzn. asi že se může mrazit čerstvý (jen spařený vroucí vodou), ale už ne tepelně upravený?

No je to stejně na každým, jak moc těm doktorům věří... oni taky pokaždý říkají něco jiného, že.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: tam pise "spenat se da i zamrazovat", tim myslej asi cerstvej teda?

A ted nevim, jestli to mam resit nebo ne, ptz mam na mrazaku asi 4 porce :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SINSEMILLA, KRKA:

spenat.JPG (1584602 B)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: bezvadny .. :) ja mam na mrazaku navarenej spenat s masem a bramborama :-) a uz sem mu to i davala .. A neni to kvuli tomu, ze se tim pak nicej vitaminy atd?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: takže špenát nemrazit? nějak jsem se v těch záporech ztratila..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SINSEMILLA: fakt prej ne, hledala jsem recept na miminčí oběd v okopírovaných bettynkách a tam byl jeden speciál o špenátových pokrmech a doktorka k tomu uváděla, že špenát neohřívat.
    naopak teda u speciálu o kedlubničkách nic takového nebylo.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRKA: takže s něčím jiným brambory, jdou, super, v té polévce je také mám..
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: aha, tak ty sem zrovna jeste nevarila :-)

SINSEMILLA: brambory normalne zamrazuju, kdyz sou teda uvareny a smichany s necim jinym, ale syrovy se nesmeji, to vim...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: já spíš myslela, že bramborám to nedělá dobře..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: tak špenát asi ne, když se prodávají ty hlubokozmražené špenáty..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: není na to háklivý ještě špenát, nebo si to s něčím pletu?
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: kedlubny..? Ty by se totiž neměly po uvaření znovu ohřívat, takže spíš proto. Jinak mě nic nenapadá. Kdysi jsem si myslela, že mlíko, ale tomu to taky nevadí.
    KRKA
    KRKA --- ---
    prosim vas, je neco, co by se vylozene nemelo zamrazovat? Myslim po uvareni .. :) Ja totiz varim uplne vsechno co me napadne a jen me to tak napadlo, jak to tady ctu s tou polivkou :)

SINSEMILLA: polivku bych v klidu zamrazila :-)
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: jasný, já myslím, že to účel splní :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: tak aspoň bude mít tekutinový efekt.. díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam