• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: mozna prave proto, ze nektery koreni je hodne aromaticky, palivy atd, tak se doporucuje nedavat zadne
    LILY
    LILY --- ---
    ADD: koření nevím, nadmíra soli zatěžuje ledviny.
    KRKA
    KRKA --- ---
    ADD: tak sul vadi ledvinam a celkove je znamo, ze solit neni zdrave, tim spise u deti ... navic deti si pak zvykaji na slanou chut, coz neni idealni celkove do zivota prave kvuli tomu, ze se pak vic soli a to neni nic dobreho pro karidovaskularni system.

O tom koreni netusim teda :-)
    ADD
    ADD --- ---
    A proč je tak špatná sůl a koření? Jaká zdravotní rizika hrozí dětem v kulturách, kde se koření naprosto jiným způsobem než u nás a které tu někdo zmiňoval?
    KRKA
    KRKA --- ---
    PSICHE23: az od 7. jak sem psala, ja teda hipp nikdy moc nekupovala, takze vim jen o tehlech ...
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: tyjo fakt jo? ja jsem ted ty první hip kupovala, protože mají širokou škálu chutí, ale mám tu od 4.m a tam sůl není
    KRKA
    KRKA --- ---
    ELIZHANNAH: me zas radila doktorka do roka urcite vubec nesolit, pak nevim .. ale jak tu se tu psalo, pokud bude jist pecivo a syry napr., tak v tom sul je, takze ji do sebe dostane, pak uz podle me taky neni treba solit jidlo
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: do roku a půl určitě jsem vařila jídla zvlášt, v papináku to bylo razdva vše dokupy
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: důvěřovat výrobcům fakt nedoporučuju, zvláště v Česku. Ono to pravděpodobně bude zdravotně nezávadné a limity splňující, ale jestli bychom to dali dětem, to už je mnohdy na pováženou.... A nejen u dětí, šidí a nahrazuje se skoro všechno. A taky doporučuju hlídat datumy spotřeby, prodejci to nestíhají, nebo často ani stíhat nechtějí. V Česku se na obchodníky a výrobce prostě spolehnout nedá.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    s tou solí, kdy jste začaly vařit přílohy společně pro celou rodinu (takže se solí - ono rýže nebo brambory na talíři moc dosolit nejdou)?

Ne že bych to u 8m dítěte považovala za aktuální, ale onehdá jsem o tom přemýšlela...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ELIZHANNAH: děti mají nejspíš dost soli,jak začnou jíst pečivo,sýry apod ..takže "umyslně" solit jídlo malému jsem nesolila nikdy,pokud jsem vařila pro něho-takže rok a půl..jak začal jíst s námi,tak už osolené dostával,ale solím mín a dochucujem na talíři
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ORIKA: a od jakého věku vlastně malý děti můžou sůl či koření?
    KRKA
    KRKA --- ---
    IORETH: jojo ty kupuju taky, nahodou sem koupila ty hipp a byla sem v soku prave... proto vsem detem co znam tak chutnaj ze jo :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: čtu složení na všem, i když jsou mladýmu už 3 roky...jako prckovi jsem mu kupovala babylove, hipp je "známej" tím, že má sůl/koření skoro ve všem, i když je to určený pro malý děti
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: Já jsem kupovala Babylove - o čtvrtinu levnější, bio a bez rizikových přísad (mladej nesměl kravskou bílkovinu).
    KRKA
    KRKA --- ---
    IORETH: ano :) uz v zivote nekoupim a ted sem to objevila v Hami od 8. mesice, takze taky s nima koncim
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: Hipp, že?
    KRKA
    KRKA --- ---
    VERONIKA22: ja teda slozeni ctu.. ted sem byla hodne zklamana, kdyz sem v prikrmech od 7. mesice objevila sul
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: já složení nečtu a výrobcům důvěřuju, ale když si to dítě vyndavá z pusy to už je fakt moc. a ani já jsem to nedojedla.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: já jsem už dávno před těhotenstvím žasla, když jsem si v práci jednou prohlížela "skleničky", že pepř jsem viděla skoro ve všech, i těch od pár měsíců.
    Na druhou stranu, třeba v Číně lidi nepálivé jídlo nepovažují za jídlo, a dost pravděpodobně tam jí pálivé i děti.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    bacha na toto jídlo

tak jsem si říkala proč se dvouletý mrňous u včerejšího kupovaného oběda tvářil jak kdyby jedl feferonky a furt si to vyndaval z pusy a četla jsem složení a pozor je tam PEPŘ!
    A řekla bych že né zrovna málo - protože to jídlo pak dost pálilo i mě a to pepř do jídla používám a nevadí mi.
    ale toto jídlo fakt pálí!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam