• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    BONIE: ja tedy dite ve skolkovem veku nevlastnim, ale co tak slycham od znamych, pripadne obcas ctu, nevim jestli vyraz "vybirat si" uplne vystihuje to, co musi rodice delat, aby dostali ratolest do skolky...

ale abych nebyla ot, my mivali na krupicove kasi sypane obrazky ze skorice, mnam:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: neznám u nás se praktikovala a praktikuje mašinka :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: zajmavý .....smutně zajmavý :o(
    bohužel na mě to platilo už před 15lety. takže já školní jídelnu milovala :oD
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: tak jsem konečně díky tobě pochopila, proč se chlebu namazaným něčím světlým a nakrájeným na kostičky říká ovečky... Já si to z dětství nepamatuju a když to teď někdo použil, nechápala jsem:o)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BONIE: já zas mívala chleba s máslem a medem na "beránky a ovečky" - beránci byli s kůrkou (že hlídají stádečko) a ovečky bez kůrky :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    KELPIE: musíš si vybrat správnou školku ,)

VERONIKA22: noo ani já bych nepohrdla.. ale mě mamka aspoň kreslila sluníčka do másla na chlebu :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Na druhou stranu, teď jsem slyšela nějaký pořad v rádiu, kde z průzkumů vyplývalo, že zatímco my jsme školní obědy nejedli, pokud nás nedonutili, dnešním dětem ve školních jídelnách chutná. Ovšem není to tím, že by se tam vařilo podstatně líp, je to tím, že doma se vaří hůř.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KELPIE: vzdáleně mi to připomnělo moji spolužačku. ta měla po celou dobu základní školy zakázáno si ve škole dělat poznámky do sešitu. neb by to měla neúhledné a neúplné. sám jí je diktoval odpoledne dědeček.
    takže třeba takovéto matky by možná ani netrvali na obědě ve školce :oD
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    BONIE: to musi byt pro ty deti prima, kdyz jim maminka do ctyr let vari tohle a pak dorazi do skolky, kde jim predlozi jatrovku z plechovky....
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BONIE: kéž by to takto někdo servíroval i mně :o))))
    BONIE
    BONIE --- ---
    tipy pro nejedlíky.. třeba je to naláká :)

ENDEE
    ENDEE --- ---
    LILY: jojo, je to super jednoduche, jen kdyby bylo jeste k dostani fakt vsude:) to bych byla nejspokojenejsi:)
    LILY
    LILY --- ---
    ENDEE: a jo, to je nakonec takhle jednoduché. Že mě to nenapadlo. :)
    Já znám akorát sojové jogurty..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: je to tohle
    Ehrmann AG - Home
    http://www.ehrmann.de/#/379
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    LILY: bezlaktozove mleko vznika odstranenim laktozy pomoci enzymu laktazy, coz rozstepi mlecny cukr na galaktozu a glukozu. Mliko je pak trochu sladsi. A nastesti se jeho dostupnost zlepsuje i u nas...takze lidi s intoleranci laktozy si ho pak muzou klidne dopravat
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: a co v tom je? :) Je to vůbec z krávy?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    zrovna prohlížim leták z globusu a mají tam tam nějaký jogurt a tvarohový krém: BEZ LAKTÓZY

kdyby to někoho zajímalo
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: nezdravým upraveným - myslím třeba mraženou pizzu, chipsy, sušenky co stojí 4,50kč, tavený sýr ale to spíš z toho důvodu, že nám to prostě chutná a např. bych v životě nesnědla jakkékoliv hotové jídlo z plechovky či sebelepší paštiku z té mističky. ale jinak je to fakt všechno o penězích. když jsem se snažila více věcí nakupovat v bio obchodě tak tam člověk za 4 věci nechal tolik kolik mu jinak stačí na další 2-3dny
    byla to smetana od domácí krávy

ale hrozně mi vadí, že Dtest netestuje více potravin. když už něco testujou ( stala jsem se závislákem ) tak pak se jejich výsledky řídím a už nikdy nekupuju to co v testu propadlo a díky těm jejich testům se ukazuje, že cena je naprosto nerozhodující. a občas něco z nejlevnějšího vyhraje test.

ADD: chápu a jsem ráda za lidi, kteří český jazyk udržují ale já z něj měla známky odjakživa 3-4 a fakt nemám ráda povinnost se nějak slušně vyjadřovat. mojí doménou je matematika a obecně mechanické a technické věci.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Ono je to docela škoda. Zatímco v běžném životě člověk většinou mluví s někým, kdo ho zná a ví, jaký je, co umí, co zná, a jeho věty vnímá v tomto kontextu, v inetrnetové diskusi čte hodně lidí jen několik příspěvků a dělá si obrázek z nich. A i když už se v nějaké diskusi lidé "znají", vědí o druhém jen to, co a jak sám napíše. Když už sem přispívám, přijde mi škoda promarnit možnost psát pokud možno srozumitelně a bez chyb, aby ostatní jednak pochopili, co chci říct, jednak se snažím, aby lidi mohli usoudit, že to mám v hlavě srovnané, když to umím i srovnat do věty. Taky si neříkám "můžete si domyslet, že se umím učesat", ale učešu se, než jdu ven. Ale abychom to ukončily, protože to sem fakt nepatří: jako je někdo háklivý na mateřský plurál, mě zase dráždí chybně používané slovo "chemie", tak jsem to řekla. Můžeš to přejít jako hysterický úlet pošahané puntíčkářky, ale taky to můžeš vzít alespoň jako příklad, jak na lidi forma textu působí.
    LILY
    LILY --- ---
    Teď mi to připomnělo kamaráda, který dnes mluvil o tom, jak si Číňani ťukají na čelo, když slyší, že u nás konzumujeme syrové ovoce a zeleninu, přitom bychom klidně mohli jíst normálně zdravě. :) A teda mluvil i o spoustě jiných věcí, v nichž jsme dle jejich názoru sto let za opicemi, ale to sem nepatří..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam