• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Já taky nevim, mám pocit, že se nemá zmrazovat opakovaně maso syrové. Ale po uvaření? To snad jo...
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: ale musim rict, ze s tim masem si me zarazila :-)) asi by se to tak podle me teda delat nemelo, kdyz se nad tim zamyslim, kazdopadne to delam :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: oboji zamrazuju teda...a nevsimla sem si, ze by to nechtel nebo tak neco a i kdyz to ochutnam, tak to chutna stejne jako pred zmrazenim
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Asi blbý dotaz... Mám mražené maso, můžu z toho udělat příkrm a pak to znovu zamrazit?
    A ještě, můžou se mrazit brambory? Ne samotné, ale ve směsi se zeleninou? Někde jsem četla, že ne, ale mám nějakou knihu receptů, kde píšou, že ano...
    LILY
    LILY --- ---
    MIKA: já jsem dávala tolik, kolik bylo dítě ochotno sníst. Zpočátku jsem ho krmila z půllitrového hrnku a často se stávalo, že to snědl celé. :) Teď ve dvou letech jí o dost míň..
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MIKA: casto tu byva hazeno http://kojeni.net/prikrmy.php , tak treba prijde vhod
    MIKA
    MIKA --- ---
    ma nekdo k dispozici "tabulku", ktera by uvadela orientacni mnozstvi jidla, ktere by melo snist kojenec/batole? Ne ze bych jidlo mela v umyslu vazit na gramy - spise orientacne. 9 mesicni dite - kojene, od 7 mesice davam v poledne trochu zeleninoveho prikrmu - spise na test chuti, nyni davky navysuji kvuli zivinam, zacala jsem mirne s ovocem a ryzovou kasi... Jen plavu v tom mnozstvi, dat cele jablko, pulku? Kolik tak kase vecer? atd. Dik
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: u nás byly rybičky cokoli, co se házelo do polévky a pak se to z ní zase lovilo... opečený chleba nakrájený na kostky, typicky. Ovečky jsem neznala, než mě poučila tchýně :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: anebo na vojáčky
    LILY
    LILY --- ---
    XMARGE: já jsem zase slyšela, že se tomu říká na rybičky, tak jsem si jako dítě myslela, že by to mohlo nějak souviset s rybí kostrou, která je taková členitá.

BONIE: vypadá to fakt nádherně, ale nejsem si jistá, jeslti by to splnilo onen účel, tj. aby to díte snědlo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KISSA: jak to bylo řečeno v vedle v diskuzi, i když má člověk dětí kopec tak ke každému je potřeba často jiný přístup.
    takže věřím, že máš ohledně jídla méně problémové děti
    neb už tu kolikrát bylo i řečeno, že sem tam někdo zná pomalu dehydratované vyhladovělé dítě, které se i nadále vzteká, že si nesedne a jíst nebude.
    KISSA
    KISSA --- ---
    ja nevim jak vy, ale ja od narozeni praktikuji pristup, ze bud dite sni predlozene jidlo nebo ma do dalsiho chodu utrum. (Varim samozrejme vetsinou veci, co jsou osvedcene, chutove moc nevyrazne (jako nepalive a tak), obcas ale i neco noveho.) obcas nazdobim, ale abych se s tim patlala porad, to ne :), ale kdyz neji, tak neji, nic jineho nebude. oznamila jsem jim, ze se nenecham jidlem vydirat a zatim to funguje. :) (ted nevim, jestli mam stesti na jedliky nebo jen nemaji na vybranou.. )
    KELPIE
    KELPIE --- ---
    BONIE: ja tedy dite ve skolkovem veku nevlastnim, ale co tak slycham od znamych, pripadne obcas ctu, nevim jestli vyraz "vybirat si" uplne vystihuje to, co musi rodice delat, aby dostali ratolest do skolky...

ale abych nebyla ot, my mivali na krupicove kasi sypane obrazky ze skorice, mnam:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: neznám u nás se praktikovala a praktikuje mašinka :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: zajmavý .....smutně zajmavý :o(
    bohužel na mě to platilo už před 15lety. takže já školní jídelnu milovala :oD
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: tak jsem konečně díky tobě pochopila, proč se chlebu namazaným něčím světlým a nakrájeným na kostičky říká ovečky... Já si to z dětství nepamatuju a když to teď někdo použil, nechápala jsem:o)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BONIE: já zas mívala chleba s máslem a medem na "beránky a ovečky" - beránci byli s kůrkou (že hlídají stádečko) a ovečky bez kůrky :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    KELPIE: musíš si vybrat správnou školku ,)

VERONIKA22: noo ani já bych nepohrdla.. ale mě mamka aspoň kreslila sluníčka do másla na chlebu :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Na druhou stranu, teď jsem slyšela nějaký pořad v rádiu, kde z průzkumů vyplývalo, že zatímco my jsme školní obědy nejedli, pokud nás nedonutili, dnešním dětem ve školních jídelnách chutná. Ovšem není to tím, že by se tam vařilo podstatně líp, je to tím, že doma se vaří hůř.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KELPIE: vzdáleně mi to připomnělo moji spolužačku. ta měla po celou dobu základní školy zakázáno si ve škole dělat poznámky do sešitu. neb by to měla neúhledné a neúplné. sám jí je diktoval odpoledne dědeček.
    takže třeba takovéto matky by možná ani netrvali na obědě ve školce :oD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam