• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIKA: Mě by hlavně zajímalo, jak je to teda sakra s těma dusičnanama... Co jsem četla, tak dítě od půl roka už je schopné zpracovávat dusičnany jako dospělý člověk a nepřetváří si ho v těle na dusitany (které škodí). Takže nějaké omezení na obsah dusičnanů by měl být jen do půl roka (resp. hodně kritické je to první tří měsíce) a pak už ne... Víte někdo, jak to je?
    MIKA
    MIKA --- ---
    jak casto muzou deti spenat? Jelikoz obsahuje hodne dusicnanu, nemel by se davat pry moc casto... ale co je casto 1x tydne, 1x mesic ? Diky
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LILY: Od stopky, samozřejmě :D
    LILY
    LILY --- ---
    KAMIONG: a co je pro tebe horní a co dolní? Jinými slovy - odkud loupeš? :D
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Koukám vděčný téma, ty banány. Já taky radši zralejší, ale mám asi zas jinou úchylku. Poslední bite vždycky nechám. Horní špičku klidně ukousnu, ale dojíst tu dolní už se mi ekluje a to už od dětství... Takže nechávám vždycky kousek houmlesům :)
    LILY
    LILY --- ---
    TORUVIEL: já se normálně taky stravuju relativně zdravě a v běžném režimu téměř nejím ani banány, ani sladké pečivo a snažím se moc nekonzumovat ani ten sýr, ale při určitých příležitostech typu několikadenní pobyt mimo domov či Silvestr na zdravé stravování víc kašlu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Já jsem trochu postižená makrobiotikou, takže tyhle kombinace bych asi nepozřela. Ad banán, ten kupuji jedině ve slevě už s tmavými skvrnami, ten je imo nejlepší. A loupe se samozřejmě od stopky anebo se rovnou konce okrájí nožem :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kombinaci sýr + ovoce nebo nějaká úprava masa + ovoce docela můžu, ale zrovna banán bych do toho nezatahovala.
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: mně se lidi vždycky ptali, jak můžu jíst hermelín s makovým závinem nebo vánočku s tofu pomazánkou, sýrem a marmeládou, a podezřívali mě dlouhá léta z těhotenství. :)
    Přitom když jsem pak opravdu otěhotněla, tak jsem něco takového vůbec nejedla. :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    česneková pomazánka je nejlepší s kuličkou hroznového vína, takže si jí dovedu představit i s banánem:o)
    IORETH
    IORETH --- ---
    mlže=může
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: slané a sladké jde spolu výborně - já například ujíždím na rohlících s máslem, hermelínem a medem :) (máslo musí být čerstvé a studené, sýt zralý a pokojové teploty, rohlík musí být čerstvý, neoschlý a opravdu tukový a med musí být od našich včel:).
    Miluju kombinaci skoro všech sýrů s banánem, hroznovým vínem, hruškovými povidly, kompotovaným ananasem, mandarinkami atd.... Ale chápu, že jsem ovlivněná, já mám ráda sladké v kombinaci skoro s čímkoliv :).
    Lidi se podivují, když vychvaluju uzené koleno s čokoládou - zkusili jsme to jednou jako hec a bylo to výborné (hospodské "domácí" uzené a místní čokoládový toping). Není to ani tak divné, jak se mlže zdát, k masu se běžně dávají sladké věci, ke svíčkové brusinky, k uzenému švestková omáčka, kapr načerno je taky s povidly a rozinkami... Že sladké s slané se k sobě nehodí, je předsudek :-)
    LILY
    LILY --- ---
    ZEMINO: hodně známých říká, že když člověk spoustu let nejí maso, tak se naučí experimantovat se zdánlivě neslučitelnými potravinami. :))
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LILY: si to stejně neumím představit,banán.. jestli si vzpomenu,tak vyzkouším,jeden mi tu zraje :)
    LILY
    LILY --- ---
    ZEMINO: to je různé. Obvykle udělám nivovou pomazánku (niva, máslo, případně nastavit tvarohem) a ozdobím plátky toho, co je doma (hermelín, ementál, uzený sýr..), k tomu dám onen bánán, případně ořechy, pomeranče atd..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LILY: : o jaké sýry se jedná? :)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: to říká mnoho lidí, dokud neokusí. Ale když dělám několikero druhů chlebíčků, tak sýrovo-banánové jsou snězené vždycky jako první. :)
    A nejzvláštnější je, že když se to jemňoučce posype nějakou směsí bylinek (provensálské apod.), tak to chutná ještě líp. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: cože to slyšim poprvé. no fuj :oD banán se sýrem? to mi připomíná polívky vyrobené z ovoce. to bych taky nejedla
    LILY
    LILY --- ---
    Ale ještě musím na obhajobu zralejších babánů říct, že mi nevadí, pokud je nakrájím na plátky jako ozdobu na sýrové chlebíčky. Tam se ta přeslazenost s tropicku příchutí taky vcelku ztratí, ba naopak se dobře doplňuje s chutí některých sýrů.
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: říkala jsem si, že je 50% šance, že se trefím :DD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam