VERONIKA22: slané a sladké jde spolu výborně - já například ujíždím na rohlících s máslem, hermelínem a medem :) (máslo musí být čerstvé a studené, sýt zralý a pokojové teploty, rohlík musí být čerstvý, neoschlý a opravdu tukový a med musí být od našich včel:).
Miluju kombinaci skoro všech sýrů s banánem, hroznovým vínem, hruškovými povidly, kompotovaným ananasem, mandarinkami atd.... Ale chápu, že jsem ovlivněná, já mám ráda sladké v kombinaci skoro s čímkoliv :).
Lidi se podivují, když vychvaluju uzené koleno s čokoládou - zkusili jsme to jednou jako hec a bylo to výborné (hospodské "domácí" uzené a místní čokoládový toping). Není to ani tak divné, jak se mlže zdát, k masu se běžně dávají sladké věci, ke svíčkové brusinky, k uzenému švestková omáčka, kapr načerno je taky s povidly a rozinkami... Že sladké s slané se k sobě nehodí, je předsudek :-)