• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: slané a sladké jde spolu výborně - já například ujíždím na rohlících s máslem, hermelínem a medem :) (máslo musí být čerstvé a studené, sýt zralý a pokojové teploty, rohlík musí být čerstvý, neoschlý a opravdu tukový a med musí být od našich včel:).
    Miluju kombinaci skoro všech sýrů s banánem, hroznovým vínem, hruškovými povidly, kompotovaným ananasem, mandarinkami atd.... Ale chápu, že jsem ovlivněná, já mám ráda sladké v kombinaci skoro s čímkoliv :).
    Lidi se podivují, když vychvaluju uzené koleno s čokoládou - zkusili jsme to jednou jako hec a bylo to výborné (hospodské "domácí" uzené a místní čokoládový toping). Není to ani tak divné, jak se mlže zdát, k masu se běžně dávají sladké věci, ke svíčkové brusinky, k uzenému švestková omáčka, kapr načerno je taky s povidly a rozinkami... Že sladké s slané se k sobě nehodí, je předsudek :-)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: to říká mnoho lidí, dokud neokusí. Ale když dělám několikero druhů chlebíčků, tak sýrovo-banánové jsou snězené vždycky jako první. :)
    A nejzvláštnější je, že když se to jemňoučce posype nějakou směsí bylinek (provensálské apod.), tak to chutná ještě líp. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: cože to slyšim poprvé. no fuj :oD banán se sýrem? to mi připomíná polívky vyrobené z ovoce. to bych taky nejedla
    LILY
    LILY --- ---
    Ale ještě musím na obhajobu zralejších babánů říct, že mi nevadí, pokud je nakrájím na plátky jako ozdobu na sýrové chlebíčky. Tam se ta přeslazenost s tropicku příchutí taky vcelku ztratí, ba naopak se dobře doplňuje s chutí některých sýrů.
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: říkala jsem si, že je 50% šance, že se trefím :DD
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: jéé a čím vím tužší tim líp :o). dělá se mi zle z těch měkkých.
    LILY
    LILY --- ---
    DAGOBYJOVA_ZENA: vyloženě zelené samozřejmě nejsou dobré, ale trpké a bez chuti, ale žluté se zelenými konci jsou "tak akorát".
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: aha :-) tak me by zase v zivote nenapadlo, ze je nekdo loupe od stopky :DD uz to chapu co tim Tapina myslela
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: taky jsem se podivovala, když jsem jednou viděla na trolejbusové zastávce nějakou ženskou loupat na opačném konci, než je stopka :))))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: tchán je tam nestrká a má je na stole celý týden/týdny. ale chuťově je to hnus proti těm i zhnědlým z lednice. ty venkovní jsou totálně vyschlý a mdlý. žádný chutný banán :o(
    KRKA
    KRKA --- ---
    TAPINA: smer loupani? :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To je skoro stejný rozkol názorů jako správný směr loupání :D Mně teda taky víc chutnají nazelenalé, než hodně zralé.
    DAGOBYJOVA_ZENA
    DAGOBYJOVA_ZENA --- ---
    KRKA: Zelené banány jsou naprosto hnusné, trnou mi po nich zuby a nemohu to polknout. Nechápu, jak to může někdo jíst...
    KRKA
    KRKA --- ---
    asi sem divna :-)) ale diky..
    LAURA
    LAURA --- ---
    LILY: mně se ze zrajech banánů dělá normálně zle. Taky bych je bez zelenýho nepozřela..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LILY: zkus je osmazit na masle, budou jeste mekci a sladci, brrr;)
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: naopak. :)
    Mírně nazelenalé banány jsou svěží, lehce nasládlé chuti, zatímco ty zralé mají akorát odpornou přeslazenou pachuť a jediný způsob, jak jsem ochotna je pozřít, je rozmixované s trochou skořice a olivového oleje, které tu pachuť přebijí.
    KRKA
    KRKA --- ---
    jak muzete jist zeleny banany? Vzdyt sou uplne bez chuti :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: já je tam právě nedávám, chran buh.) jen me štve když si koupim 3 a hned je nesnim, tak hned hnednou
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: já taky nejsem schopna pozřít banán, který na sobě nemá aspoň malý kousek zelený, ale říkám si....není potom jednodušší je prostě do ledničky nestrkat? :)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    VERONIKA22: fakt? ja totiž miluju banány nejvíc ty zelený, hnědej nemůžu, tak to vyzkoušim
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PSICHE23: už jsem to psala jinde. dávám banány do pytlíku a udělám pořádný uzel - když pak nějaký vyndám zase pořádně zavážu. žluté mi vydrží snad tak o 5dnů déle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam