• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: a kaše nejí?my teda dávali dlouho kaši .. ted má bud studenou večeři,nebo placky,krupici apod..
    těstoviny vydrží i nějaký ten den v ledničce. Já využívala hodně torteliny,když jsme byli někde přes oběd,jenom mu je ohřáli a mohl je jíst i rukama :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: Dopoledne ne, k obedu jsem myslela..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Mam dotaz, schyluje se k tomu, ze musim zacit delat dve tepla jidla denne, ted to resim vecer zeleninovou polivkou, kterou jime taky a solime a peprime az na taliri. Chtela bych erikovi delat testoviny, lze je mrazit? Nechce se mi kazdy vecer varit v hrnci extra hrst testovin. A druhy dotaz, jake delate omacky? Rajcatovou miva k ryzi dopoledne, tak bych chtela nejakou jinaci. A slo by si to kdyztak zamrazit rovnou po porcich? Diky predem!
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: my jsme dost luštěninoví, jak skoro nekonzumujeme žádné maso :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LILY: ook, diky:)
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: tu dávám už docela dlouho..
    ADD
    ADD --- ---
    LILY: Mně je taky blbý se o jídlo nedělit, takže oběma dětem nabízím, když si koupím zmrzlinu. Benýs to napřed miloval, a pak jednoho dne prohlásil "nechutná" a od té doby zmrzlinu odmítá (dělá to tak skro se vším). zato roční Nik by mi zmrzlinu klidně snědl celou. Naštěstí je to hodné dítě, které neprotestuje, když dostane dvakrát líznout a víc ne.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    a co cizrna, můžou v poho? 2 roky..
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: myslela jsem to starší mládě. Ale tak to pak jo, jeslti to jíte fšici. :) U nás se nanuky atd. nějak nejí, tak je ani dítě nepožaduje...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: no mluvím o 2letém dítěti a před ním už neschováváme co jedí i dospělí. teda sušenky a chipsy vytahujeme jen v době dětského spánku ale doma rozmixované jahody plus trochu cukru nepovažuju tragédii. mám totiž nejedlík a tak můžu naservírovat cokoliv a ničeho se pořádně nenají :o/
    takže já původně od nanuku taky nečekala zázrak a najednou furt chodí a ťuká na mrazák. no jak vypadá když řeknu, že teď ne - nechtějte ani vědět :oD
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: já se nedivím, taky bych tvarohovou část nejedla. :) A ty už dáváš zmrzlinu a tak?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    dneska jsem se fakt pobavila. mrňousovi chutnají mnou vyrobené jahodové nanuky. tak jsem udělala dvou barevné ( tvarohové ). takže slízala tu červenou část a bílé se ani nedotkla. a začla řvát: vyndat další :oD
    no né vším se zavděčím jak koukám :oD
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SHINIGAMI: máš k tomu prosím nějaký článek, kde je to vysvětleno? Já bych si o tom chtěla něco načíst, protože mám za to, že když vařím z kupované zeleniny a nedávám ty skleničky, kde je obsah dusičnanů hlídán, tak dítěti neškodím...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    XMARGE: ale pretvari, a dal na dalsi svinstva, stejne jako dospeli. Jen se tomu nedokaze tak dobre branit a prubezne likvidovat skody.
    LILY
    LILY --- ---
    XMARGE: taky to tak mám zafixované, zní mi to logicky a víc bych to neřešila. :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    XMARGE: Totéž jsem četla i já, více jsem nehledala, ale taky by mě to zajímalo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIKA: Mě by hlavně zajímalo, jak je to teda sakra s těma dusičnanama... Co jsem četla, tak dítě od půl roka už je schopné zpracovávat dusičnany jako dospělý člověk a nepřetváří si ho v těle na dusitany (které škodí). Takže nějaké omezení na obsah dusičnanů by měl být jen do půl roka (resp. hodně kritické je to první tří měsíce) a pak už ne... Víte někdo, jak to je?
    MIKA
    MIKA --- ---
    jak casto muzou deti spenat? Jelikoz obsahuje hodne dusicnanu, nemel by se davat pry moc casto... ale co je casto 1x tydne, 1x mesic ? Diky
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LILY: Od stopky, samozřejmě :D
    LILY
    LILY --- ---
    KAMIONG: a co je pro tebe horní a co dolní? Jinými slovy - odkud loupeš? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam