• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZRK: jak to má s alergiemi?
    převařené je méně alergenní, takže pokud to je problém (alergická zátěž v rodině nebo dokonce už na nějakou potravinu reagoval špatně), zavedla bych nejdřív převařené, a když OK, tak klidně jen rozhňahňané.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Chci se zeptat, jak je to s čerstvým ovocem u půlročního dítěte (nekojen tudíž přikrmován už od toho 4.m). Mám tu třeba skvělé měkké meruňky, tak mě zajímá, zda mu to můžu jen tak rozhňahňat nebo musím převářet?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    pro pobavení
    Laciné smažené knedlíky pro děti? 'Naprosto šílené' | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/lacina-jidla-jako-smazene-knedliky-naprosto-silene-f8p-/dobra-chut.asp?c=A120613_103734_dobra-chut_glu
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: noo, já jsem to pro malé dítě nepotřebovala mít vyloženě v konzistenci omáčky. Za 10 let nejezení masa jsem skoro zapomněla, že omáčky existují :)), ale určitě bych ředila vodou. Resp. pro zjemnění chuti se dají dát ovesné vločky (kupuju takové drcené, taže se rychle rozvaří a nezůstanou tam kusy, navíc se to stejně rozmixuje) a ty pak naředit do ideální konzistence vodou. Stejně to dělám i s krémovými polévkami.
    A když dělám rajskou omáčku, tak tam sypu trochu sojového nebo rýžového zajíce, když ho zrovna doma mám. Patřím k těm šílencům, co se snaží mléčným výrobkům spíš vyhýbat. :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: jj, já to napsala tak nějak divně, pardon. Čím to ředíš? Nějakou alternativou mléka/smetany nebo vodou?
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: však já tam mouku taky nedávám.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: já jsem zmlsaná, moc mi nejedou moučné omáčky :). Synek to dlouho nemohl, dostával to ředěné vodou. Dneska už může a chutná mu to tak, že scény začne dělat až v druhé půlce porce :)
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: dělávala jsem to dítku stejně, jen bez té smetany. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SINSEMILLA: těstoviny mrznou a rozmrazují se velmi dobře, jak rozmixované, tak vcelku.
    Já mívám pro sebe v mrazáku jednoporce slepičího vývaru k obědu, a malé krabičky s uvařenými polévkovými těstovinami - fakt mě nebaví vařit pro sebe půl hrstičky zavářky do polívky :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    IORETH: to zní dobře s tou smetanou.. tak to vyzkoušim...
    IORETH
    IORETH --- ---
    SINSEMILLA: omáčky dělám z libovolné zeleniny, kterou pak rozmixuji - z červené řepy, mrkve, jiné kořenové zeleniny, lilku, cuket, dýní (a náhodných kombinací). Kromě paprik, ty rozmixováním trochu hořknou. Osmažím cibulku, dám na to zeleninu, případně maso, okořením, uvařím rozmixuju, zředím smetanou a dosolím.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: a kaše nejí?my teda dávali dlouho kaši .. ted má bud studenou večeři,nebo placky,krupici apod..
    těstoviny vydrží i nějaký ten den v ledničce. Já využívala hodně torteliny,když jsme byli někde přes oběd,jenom mu je ohřáli a mohl je jíst i rukama :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: Dopoledne ne, k obedu jsem myslela..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Mam dotaz, schyluje se k tomu, ze musim zacit delat dve tepla jidla denne, ted to resim vecer zeleninovou polivkou, kterou jime taky a solime a peprime az na taliri. Chtela bych erikovi delat testoviny, lze je mrazit? Nechce se mi kazdy vecer varit v hrnci extra hrst testovin. A druhy dotaz, jake delate omacky? Rajcatovou miva k ryzi dopoledne, tak bych chtela nejakou jinaci. A slo by si to kdyztak zamrazit rovnou po porcich? Diky predem!
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: my jsme dost luštěninoví, jak skoro nekonzumujeme žádné maso :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LILY: ook, diky:)
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: tu dávám už docela dlouho..
    ADD
    ADD --- ---
    LILY: Mně je taky blbý se o jídlo nedělit, takže oběma dětem nabízím, když si koupím zmrzlinu. Benýs to napřed miloval, a pak jednoho dne prohlásil "nechutná" a od té doby zmrzlinu odmítá (dělá to tak skro se vším). zato roční Nik by mi zmrzlinu klidně snědl celou. Naštěstí je to hodné dítě, které neprotestuje, když dostane dvakrát líznout a víc ne.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    a co cizrna, můžou v poho? 2 roky..
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: myslela jsem to starší mládě. Ale tak to pak jo, jeslti to jíte fšici. :) U nás se nanuky atd. nějak nejí, tak je ani dítě nepožaduje...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: no mluvím o 2letém dítěti a před ním už neschováváme co jedí i dospělí. teda sušenky a chipsy vytahujeme jen v době dětského spánku ale doma rozmixované jahody plus trochu cukru nepovažuju tragédii. mám totiž nejedlík a tak můžu naservírovat cokoliv a ničeho se pořádně nenají :o/
    takže já původně od nanuku taky nečekala zázrak a najednou furt chodí a ťuká na mrazák. no jak vypadá když řeknu, že teď ne - nechtějte ani vědět :oD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam