• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: to už se pak nemění (už to máš jednou povařené)

TAPINA: já bych udělala čistě jablečné a pudink pak případně dodávala dodatečně. Nabo spíš bych ho tam nedávala tak či tak. Jestli si dobře pamatuju, tak ovoce s polysacharidy (pudink je škrob) ve střevech docela kvasí, tak se snažím dávat tyhle věci odděleně a porušuju to jen v případě přidání pár hrozinek do kaše.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Hodlám udělat i čistě jablečné, ale myslela jsem to jako obměnu chuti.
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: mně teda přijde zbytečné to kazit pudinkem.
    Když jsem kdysi zavařovala jablka, tak jsem to uvařila, rozmixovala a zavařila. Pokud by ty jablka nebyly moc sladké, tak přidáš cukr.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pomalu studuju výrobu ovocných přesnídávek, protože máme teď ze zahrady jablka. U nás je tedy ještě do příkrmů dost času, ale do budoucna - nacházím hodně recept na jablečnou přesnídávku s vanilkovým pudinkem. Jak starému dítěti se to dá dávat, aby ten pudink něčemu nevadil, nebo vadí vůbec někdy? A nedoslazovaná přesnídávka z čistých jablek, nebude moc kyselá? Já vím, že je tady klub na zavařování, ale zkoušela jsem tam hledat a našla jsem milion příspěvků o všem možném.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KRKA: já vídám v albertu, globusu, tescu bio džusy a je to tak 500ml. to by se sebou už dalo nosit. ale ty vlastně nechceš džus ale šťávu co? ale tak na cestách by se možná dalo přimhouřit oko a hlavně to zase naředit vodou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRKA: Já mám ve zvyku udělat si půllitr pití a nechat ho někde třeba přes noc, tak to s tímhle nejde.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TAPINA: jo az takhle jo :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: mě teď překvapilo, že mi nekvasí domácí mátový sirup - byla jsem zvyklá z domácího bezinkového, že rozředěná šťáva do rána zkvasila. Ale na tom mátovém asi nemá co, když je to jen odvar z bylinek a není tam ta šťáva...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRKA: To jo, nenechávat rozpitou sklenici někde na stole.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TAPINA: kdyz to mas v lednicce, tak by to melo byt v pohode ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Doma pijeme výhradně Yo a fakt jsou hodně přírodní, člověk si musí i dát pozor, jak rychle to vypije, aby to v horku nechytlo plíseň (takže jestli vony ty konzervanty zas nejsou k něčemu dobré).
    KRKA
    KRKA --- ---
    SHINIGAMI: sladky caj nechce :-)

ADD: jj, ty YO jsou bez konzervantu atd, to jsem o tom neco nacetla, jinak dik za tip
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    KRKA: co ovocny caj, ten je nasladly? nebo lehce prisladit slaby bylinkovy..
    ADD
    ADD --- ---
    KRKA: My dáváme dětem sirupy YO. Vzhledem k tomu, že po dni v lahvičce je šťáva zkvašená a že dítě s alergií na citrusy se po pomerančovém sirupu této značky osypává, zdá se, že je skutečně z ovoce a že v ní moc konzervantů není. :-) Dělám to tak, že do jedné lahvičky naliju sirup a míchám to postupně, jednak je lepší, jednak můžu průběžně dočerpávat vodu a nemusím s sebou tahat na den pět litrů. Děti tak vypijí víc než litr denně, což považuju za důležité.
    KRKA
    KRKA --- ---
    nemate nekdo prosim tip na nejake kvalitni (klidne bio) sirupy pro deti?
    Malej jeste nedavno nechtel vubec pit, rok jsem se ho to snazila naucit, ale marne :))
    ted najednou zacal a drzi ho to uz tyden a protoze nic nesladkeho mi nevypije (opravdu vydrzi cely den ve vedrech nepit, mam odzkouseno nekolikrat), tak me napadlo, jestli nejsou nejake sirupy primo pro male deti, nevite? zatim mu kupuju bio ovocne 100% stavy a redim mu je vodou, ale prece jen, kdyz s nim jedu nekam na cely den a jsme venku, tak ta stava se ma udrzovat ve chladu, to to neni uplne idealni.. dekuji!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BONIE: Dávám.
    GIO
    GIO --- ---
    LILY: ano, to je duvod.
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Já bych dávala, ale je to jedna z mála věcí, která syna opravdu nadýmá, takže zatím máme oba utrum. Nejblbější byl můj nápad schroustat večer sáček slunečnicových semínek... :-(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    no pokud mě pamět neklame tak v naší školce dávají dětem celozrnné pečivo běžně!určitě jsem tam viděla i sypané "zrním"
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: já jsem zas četla, že je pro děti dietnější že to děti nepotřebují :)
    no tak já taky dávám, si říkám, že před sto lety ani jiná mouka skoro nebyla a grahamový rohlík mi přece jen přijde lepší než obyčejný bílý
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: já jsem zase četla, že celozrnnou mouku děti hůř tráví..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam