• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KRKA
    KRKA --- ---
    TAPINA: kdyz to mas v lednicce, tak by to melo byt v pohode ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Doma pijeme výhradně Yo a fakt jsou hodně přírodní, člověk si musí i dát pozor, jak rychle to vypije, aby to v horku nechytlo plíseň (takže jestli vony ty konzervanty zas nejsou k něčemu dobré).
    KRKA
    KRKA --- ---
    SHINIGAMI: sladky caj nechce :-)

ADD: jj, ty YO jsou bez konzervantu atd, to jsem o tom neco nacetla, jinak dik za tip
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    KRKA: co ovocny caj, ten je nasladly? nebo lehce prisladit slaby bylinkovy..
    ADD
    ADD --- ---
    KRKA: My dáváme dětem sirupy YO. Vzhledem k tomu, že po dni v lahvičce je šťáva zkvašená a že dítě s alergií na citrusy se po pomerančovém sirupu této značky osypává, zdá se, že je skutečně z ovoce a že v ní moc konzervantů není. :-) Dělám to tak, že do jedné lahvičky naliju sirup a míchám to postupně, jednak je lepší, jednak můžu průběžně dočerpávat vodu a nemusím s sebou tahat na den pět litrů. Děti tak vypijí víc než litr denně, což považuju za důležité.
    KRKA
    KRKA --- ---
    nemate nekdo prosim tip na nejake kvalitni (klidne bio) sirupy pro deti?
    Malej jeste nedavno nechtel vubec pit, rok jsem se ho to snazila naucit, ale marne :))
    ted najednou zacal a drzi ho to uz tyden a protoze nic nesladkeho mi nevypije (opravdu vydrzi cely den ve vedrech nepit, mam odzkouseno nekolikrat), tak me napadlo, jestli nejsou nejake sirupy primo pro male deti, nevite? zatim mu kupuju bio ovocne 100% stavy a redim mu je vodou, ale prece jen, kdyz s nim jedu nekam na cely den a jsme venku, tak ta stava se ma udrzovat ve chladu, to to neni uplne idealni.. dekuji!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BONIE: Dávám.
    GIO
    GIO --- ---
    LILY: ano, to je duvod.
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Já bych dávala, ale je to jedna z mála věcí, která syna opravdu nadýmá, takže zatím máme oba utrum. Nejblbější byl můj nápad schroustat večer sáček slunečnicových semínek... :-(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    no pokud mě pamět neklame tak v naší školce dávají dětem celozrnné pečivo běžně!určitě jsem tam viděla i sypané "zrním"
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: já jsem zas četla, že je pro děti dietnější že to děti nepotřebují :)
    no tak já taky dávám, si říkám, že před sto lety ani jiná mouka skoro nebyla a grahamový rohlík mi přece jen přijde lepší než obyčejný bílý
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: já jsem zase četla, že celozrnnou mouku děti hůř tráví..
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BONIE: kvuli riziku plisne v tech zrnickach to je, jsem se tu kdysi docetla.. ale kdyby moje mala mohla pecivo, davala bych.
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: já dávám.
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás dáváte někdo dětem celozrnné pečivo? například grahamový rohlík? můj 14 měsíční syn se po nich může utlouct - narozdíl od bílého pečiva, které zase nechce skoro vůbec, tak nevím, jestli mu to dávat nebo ne, všude se píše, že tak do 10 let vůbec, to mi přijde uplně divné.. :/
    GIO
    GIO --- ---
    TRISSIE: ne.) a ani po tom teda nepatrame, dite se jevi byti naprosto vporadku, a basti vsechno ostosest, nejradsi samozrejme uz leze do talire nam.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: myslíš jako žloutek + bílek?
    jo, ale byl to kalkulovaný risk, protože na nic předtím dítě nereagovalo. Buď jsme dostali výjimečně odolný exemplář, nebo otužování v podobě setrvalého vystavování dvou alergizujím kočkám zabralo :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: takže jsi testovala celé vejce najednou?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: jj, dobrá připomínka. Já začínala tou kaší a piškot byl právě na otestování vejce, přišlo mi to menší dávka než někam prdnout celý vajíčko :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: s tím piškotem je trochu problém v tom, že to chce dřív podat vejce, ať se netestuje celé vejce i lepek najednou. musí se na to pamatovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam