• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MIC
    MIC --- ---
    XMARGE: a jak jí skladuješ? Co vím tak se nemá dotýkat a musí se hlídat jestli nezačne zvrchu měknout... ale co pak? Zamrazit či zavařit...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIC: v pohodě, já jí dávám:o)
    MIC
    MIC --- ---
    co říkáte na hokaido do příkrmů? (6měsíců+)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: já už nevím, myslím, že to manželovi doporučila doktorka. a nějak bádám v mysli jestli šlo jen o ten tlak nebo i něco jiného a vůbec si nevzpomínám. ještě měl v prd...játra ( ač abstinent )
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    VERONIKA22: nevim a je mi to jedno :) ja je kupuju proto, ze jsou maly a "zabavny" a honza si je dokaze napodnout a pojidat sam..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Nestačí těmto lidem prostě míň solit? Nebo to má nějak jinak řešenou slanou chuť? To by mě složení docela zajímalo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: to je tak smutný :o/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: v lekárně občas kupujeme dietní sůl ( oficiální název ) ale zrovna ji doma nemám. je pro lidi co mají moc vysoký krevní tlak
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: třeba byla masivně jodidovaná :)
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: :)))) Tak možná to byla draselná sůl...nebo nevím, taky se raději neodvažuju dohadovat, čím to "nastavili"..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: hele, já si z doby, kdy jsem žila v USA (1998/99), pamatuju, že tam prodávali sůl se sníženým obsahem NaCl.

Neměla jsem odvahu zjistit, co do toho potom dávají. Asi sádru? :-)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: to je podobné, jako když bylo jednu dobu v módě psát na olej "se sníženým obsahem cholesterolu". Je to samozřejmě hovadina, protože olej rozhodně žádný cholesterol nemá, ale jako marketingový trik to na některé lidi rozhodně zabíralo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEEE: no přesně. sem tam mě někdo nařkne proč nečtu ty poučky, že bych se dočetla: neobsahuje toto a tamto a atd. ale co když schválně vynechali to, že pribináčka šlehají dusíkem?
    KEEE
    KEEE --- ---
    VERONIKA22: to máš stejný jako by tam napsali, že to neobsahuje žádné konzervanty, sladidla, éčka... neobsahuje to přirozeně, jenom si z toho udělali přednost :o) (jo, je to klamání spotřebitele)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEEE: že to tam tak píšou v tom červeném poli :o/
    KEEE
    KEEE --- ---
    VERONIKA22: ne :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CORIOLANUS: a normální těstoviny mají v sobě sůl????
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    SRETSIS: nebio alternativa s podstatne nizsi cennou :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: ja obcas kupuju i Hello, ty jsou taky bez konzervantu atd a taky je v nich kys. citronova, ta je podle me ve vsech, jak rikas, jinak by to asi nebylo moc dobry
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: YO ale nejsou bio, podle těch se řídit nemůžeš ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam