• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: třeba byla masivně jodidovaná :)
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: :)))) Tak možná to byla draselná sůl...nebo nevím, taky se raději neodvažuju dohadovat, čím to "nastavili"..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: hele, já si z doby, kdy jsem žila v USA (1998/99), pamatuju, že tam prodávali sůl se sníženým obsahem NaCl.

Neměla jsem odvahu zjistit, co do toho potom dávají. Asi sádru? :-)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: to je podobné, jako když bylo jednu dobu v módě psát na olej "se sníženým obsahem cholesterolu". Je to samozřejmě hovadina, protože olej rozhodně žádný cholesterol nemá, ale jako marketingový trik to na některé lidi rozhodně zabíralo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEEE: no přesně. sem tam mě někdo nařkne proč nečtu ty poučky, že bych se dočetla: neobsahuje toto a tamto a atd. ale co když schválně vynechali to, že pribináčka šlehají dusíkem?
    KEEE
    KEEE --- ---
    VERONIKA22: to máš stejný jako by tam napsali, že to neobsahuje žádné konzervanty, sladidla, éčka... neobsahuje to přirozeně, jenom si z toho udělali přednost :o) (jo, je to klamání spotřebitele)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEEE: že to tam tak píšou v tom červeném poli :o/
    KEEE
    KEEE --- ---
    VERONIKA22: ne :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CORIOLANUS: a normální těstoviny mají v sobě sůl????
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    SRETSIS: nebio alternativa s podstatne nizsi cennou :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: ja obcas kupuju i Hello, ty jsou taky bez konzervantu atd a taky je v nich kys. citronova, ta je podle me ve vsech, jak rikas, jinak by to asi nebylo moc dobry
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: YO ale nejsou bio, podle těch se řídit nemůžeš ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: díky. Já si myslela, že to tak bude, bez kys. citronové je to přeslazený nepitelný hnus (takhle se mi povedlo nedočíst recept na bezinkový sirup a pít se to fakt nedalo, musela jsem pokorně všechno vylít zpátky do hrnce, dokyselit a znova lahvovat).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Je tam. Teď mám příchuť Multivitamin, tam jsou ještě nějaké přidané vitamíny, ty normální ovocné počítám budou ovoce, cukr a kyselina citornová.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ze zvědavosti, je v těch YO sirupech kyselina citronová?
    Teď jsem lahvovala domácí malinový sirup, je v tom než malinová šťáva, cukr a kyselina citronová, tak jestli se to složením nějak liší nebo mám taky bio :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: to kubajs naštěstí celkem zvládá, ale většinou to drží obráceně a diví se že to neteče.)
    KRKA
    KRKA --- ---
    PSICHE23: jj malej mi je pije taky :-) akorat by si mohl jeste sam drzte lahvicku, kdyz uz mu je 14 mesicu a ne ze mu ji musim porad drzet ja - jinak nepije :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    :)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: hele já ted vypozorovala že malej pije ty YO sirupy, učila jsem ho to 5m a nejednou ejhle a pije,zázrak:) asi zjistil že se to má sát z tý lahvičky, je to asi 3 dny a já čumim a plnim a plnimm:(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TORUVIEL: tipla bych, že máš pravdu, kdyby celou sladkost měla tvořit stévie asi by se museli potraviny zdražit ne? sladidlo stojí prd ne?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Teď pozoruju, že ta stévie zažívá nástup na trh...viděla jsem již několik produktů...to jsem zvědava, co z toho bude. Ráda bych viděla, že nahradí umělá sladidla i cukr, jestli to ale dopadne tak, že umělotinami či cukrem se bude sladit i nadále, ale k tomu tam bude jedno promile extraktu ze stévie, tak to je naprd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam