• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ZRK
    ZRK --- ---
    XMARGE: Kečup taky nechápu a nehodlám ho přidávat, neb tu mám akorát mužův oblíbenej a dost drahej. Navíc nevím, proč bych to měla dochucovat ještě kečupem, když použiju kvalitní protlak a ochutím sama. Co je v kečupu navíc, abych to použila jako dochucovadlo nevím. V našem určitě nic moc :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZRK: nechápu ten kečup, ale jinak mi přijde OK. Ovšem ty masový koule bych dítěti nedávala (ale na ty ses asi neptala:o)).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZRK: pokud mu dáš tu omáčku a ne koule, a na naředění použiješ vodu či domácí vývar (ne kupovaný bujon) a dosolíš až poté, co odebereš dětskou porci, tak není absolutně žádný důvod, proč mu to nedat.
    Já vařím velmi podobnou, půlku odeberu do mrazáku pro prcka, pak dosolím a zbytek je pro nás. Chutná mu to hrozně moc, s rýží nebo s těstovinami.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Vařím teď tuhle rajskou, protlak mám kvalitní, mužem dovežen z Itálie, bez přísad.
    Rajská omáčka s koulemi od babičky recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/rajska-omacka-s-koulemi-od-babicky/
    Můžu ji šoupnout s těstovinama 13měsíčnímu prckovi? Knedlíky nepředpokládám, že by už směl...ikdyž na nich asi taky není nic špatného, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kdyby mléko odvápňovalo, tak by všem kojencům napříč živočišným spektrem během prvních pár měsíců života zmizela kostra z těla ;o)

Kultury, které nekonzumují mléko, konzumují ve velkém množství ty řasy, budiž, tak se dá. Ale jen z máku se dostatek vápníku asi nezíská.
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: ze všeho možného. Moje dítko dostává každý den do kaše tahini, jíme dost brokolice a tak.. A skoro každý den dostává trochu sýra, což je v podstatě mléčný koncentrát.
    Jinak to pěkně popsala FILOMENA (abych se neopakovala s těmi národy, co mléčné výrobky vůbec nekonzumují)
    Lidi se holt asi dělí na dva typy - jedni považují mléčné výrobky za zdraví prospěšné (pravděpodobně kvůli tomu vápníku), druzí naopak věří informacím, že mléko odvápňuje a zahleňuje (a k nim patřím já a taky lékaři, u kterých se občas já i dítko léčíme)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KRKA: a nejvic ho je v morskych rasach. ja je pridavam snad do kazdeho vareni (do zeleninoveho vyvaru a ten pak pouzivam jak na polevku tak na podlevani, lusteniny varim vzdy s rasou, jsou lepe stravitelne a tolik nenadymaji). taky jsou dobre takove nasolene chipsy z ras. nas synacek je miluje. no a sushi, mnam, bez komentare.
    my taky mame mlecnych vyrobku pomalu, zatim nepozoruji zadne krive nohy ani vypadane zuby. jasne, kostni banka se utvari cca do 28 let veku, takze tezko posuzovat kdyz je detem 4 a 2, ale tam stejne dost zalezi na pohybu a na zatezi (idealni je turistika s batohem na zadech!). spis soudim dle jinych narodu, kde mleko znaji pouze materske a taky nemaji problem. mimochodem takove stredoevropske staty suverene vedou, co se kazivosti zubu tyce..

ja pri vyzivovem poradenstvi mlecne vyrobky nehanim. je to urcite velky zdroj plnohodnotnych bilkovin a pokud clovek, ktery je vysadi, neposklada dobre jidelnicek z ostatnich treba rostlinnych zdroju, muze mit zavazne potize. napr. vrcholoví sportovci z rostlinnych zdroju lovi dostatek nutrientu velmi obtizne.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Vápníku je hodně v máku třeba, nejen http://www.osteoporoza.cz/vapnik-v-potravinach
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: no nevim teda, z ceho pak maji brat deti vapnik napriklad? Samozrejme pokud ti mlecne vyrobky nedelaji dobre, tak je logicke, ze je jist nebudes, ale pokud je dite dobre snasi, tak jen proto, ze ty ne, jim je prece nebudes opirat?!
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: já považuju i mléko za mléčný výrobek. :) Moje dítě jí z mléčných výrobků akorát sýry. Jednu dobu jsem kupovala sem tam i nějaký jogurt, ale nějak z těch mléčných výrobků nemám dobrý pocit, protože vím, co jejich konzumace dělá se mnou. Děti jsou sice dost adaptabilní, ale nic se nemá přehánět.
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: tak tak zalezi kolik vypije mleka ne? Moje dite nepije mliko vubec a rozhodne bych mu teda nedala jen jeden mlecnej vyrobek denne
    LILY
    LILY --- ---
    GIO: Málo?? Vidíš to, já si zase myslím, že i jeden mléčný výrobek denně je hodně.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: dávám bud co zbyde od oběda, kaše taky baští,příp. nějakou polévku, ty vařím téměř denně, nebo když nemá ke snídani pečivo tak pečivo syr,šunka,rajče apod.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Není zač, zrovna ho máme dneska zase k večeři :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Z čeho soudíš, že nadhled nemám? Kdybych ho neměla, tak se tu do krve pohádám o svou pravdu, takto jen vzdychnu a usměju se, že je to tu zase. No nic, přeji šťastné stravování, ať už jíš/jíte cokoliv .-)
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    TORUVIEL: no vidíš - hrách! ten mě vůbec nenapadl - jak jsem ho vyřadila s kojením, tak jsem úplně zapomněla, že existuje :-) díky

MIKA: jsem ráda, že je to celkem normální teda a je fakt, že tu pestrost asi takhle malý děti nepotřebují :-)
    GIO
    GIO --- ---
    to je kazdeho vec, ale trocha nadhledu by neskodila.) ja jasne psala, ze je to kazdeho vec a nikomu do toho kecat nehodlam, rekla jsem jen svuj nazor.)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Moje dítě řiká ham ham i na písek na hřišti, mám mu ho začít dávat, když si ho takhle zvolilo?
    GIO
    GIO --- ---
    nojo, zvolilo, ja mu maso nenutila a jak na mne rve hamham kdyz ho jim ja a on ma zeleninovou polivku.))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Špatně čteš, dítě má denně dostatek mléčných výrobků. A k vegetariánství se fakt nehodlám vyjadřovat, jmenuješ takové argumenty, které jsem slyšela již tisíckrát a jsem z toho již unavena. Máš-li zájem o vegetariánské stravě něco vědět, jistě si informace sama najdeš, jinak se neboj, já své dítě nezahubím a vím co dělám.
    Ještě otázka pro vyvážení světa, Tvé dítě si zvolilo být masojedlíkem? (Jistě víš, že stravovací zvyklosti jsou často dány kulturním pozadím, jíst maso není zdaleka běžné všude na světě a kupodivu, mnozí lidé tak žijí zdravě celý život, od narození).
    KRKA
    KRKA --- ---
    FILOMENA: tak samozrejme, to je uz debata na uplne jine tema :-) zacla jsem to ja, protoze me zajimalo, jestli je teda soja a sojove vyrobky vhoda pro male deti, tot vse
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam