KRKA: a nejvic ho je v morskych rasach. ja je pridavam snad do kazdeho vareni (do zeleninoveho vyvaru a ten pak pouzivam jak na polevku tak na podlevani, lusteniny varim vzdy s rasou, jsou lepe stravitelne a tolik nenadymaji). taky jsou dobre takove nasolene chipsy z ras. nas synacek je miluje. no a sushi, mnam, bez komentare.
my taky mame mlecnych vyrobku pomalu, zatim nepozoruji zadne krive nohy ani vypadane zuby. jasne, kostni banka se utvari cca do 28 let veku, takze tezko posuzovat kdyz je detem 4 a 2, ale tam stejne dost zalezi na pohybu a na zatezi (idealni je turistika s batohem na zadech!). spis soudim dle jinych narodu, kde mleko znaji pouze materske a taky nemaji problem. mimochodem takove stredoevropske staty suverene vedou, co se kazivosti zubu tyce..
ja pri vyzivovem poradenstvi mlecne vyrobky nehanim. je to urcite velky zdroj plnohodnotnych bilkovin a pokud clovek, ktery je vysadi, neposklada dobre jidelnicek z ostatnich treba rostlinnych zdroju, muze mit zavazne potize. napr. vrcholoví sportovci z rostlinnych zdroju lovi dostatek nutrientu velmi obtizne.