• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: já dávám nori vločky, to ani nepozná.. sypu je tak průběžně všude..
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    BONIE: 15m a ano, vařím vše v řasách, občas nějaku sní a nestěžuje si, miso občas dávám do polévek
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: dávám obojí. Resp. řasy mi dítě vyndává, ale ono by mělo stačit, když se v tom jídle vyvaří.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    k tomu protlaku - kupuji v lidlu ve skleničce "značka" mikado a tam dle složení opravdu není nic než rajčata, je to pasterovaný a obsah refraktometrické sušiny je 30 procent a je fakt hustý a silný - z té jedné 200g skleničky navařím rajskou pro celou rodinu :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: mě zaujala ta alnatura, o to víc, když jsem si přečetla, že v těch, co kupuju je plesnivina.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: vidíš, už jsem chytřejší. Tak jako tak ve všech protlacích, na něž jsem se koukala, byly vždycky přísady, které se mi nelíbily, takže holt zůstanu u těch pasírovaných...
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: pasírovaná rajčata nejsou zahuštěná (svařením, resp. odstaněním vody) - obsahují méně rajčat. Protlak je koncentrát.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZRK: no já mám právě pocit, že ne, že ty věci označené "protlak" a prodávané v plechu jsou obvykle doslazované, a ty věci označované "pasírovaná rajčata" a prodávané v tetrapaku ne.

    http://www.hame.cz/cs/product/detail/id/1826/rajcatovy-protlak
    ZRK
    ZRK --- ---
    TRISSIE: No tak protlak je imho jen jiný název pro pasírovaná rajčata, nebo se mýlím?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: teď jsem se dívala, co mám vs spíži já - protlak z Lidlu, 99,5% rajčata, 0,5% sůl. Tedy, protlak, pasírovaná rajčata jsou to. Protlak jsou takový ty malý plechovčičky, ne? Ty vůbec nekupuju.
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: ja teda kupuju bio Alnatura a ve slozeni pisou pouze bio rajcata, zadna sul a nic jineho
    BONIE
    BONIE --- ---
    dáváte dětem miso a mořské řasy? náš prcek má 19 měsíců, miso polívky s nori vločkama a tofu už občas zařazuju.. jaké řasy když tak dáváte?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XMARGE: zkus se podívat po protlaku od rapunzel, tam deklarujou jen rajčata
    Bio-Produkt: Tomatenmark 22% Tr.M. - RAPUNZEL NATURKOST
    http://www.rapunzel.de/bio-produkt-tomatenmark-22-prozent-tr.m.--1300055.html
    IORETH
    IORETH --- ---
    XMARGE: Osobně mi ani tak nevadí sůl, jako spíš to, že je v něm málo rajčat - většina je dohušťovaná škrobem. Kupuju protlak Giana anebo Kauflanďáckej. Giana je solenej, ale tak, že to nepoznám. Kaufovej nevím, protože ho zrovna doma nemám, ale solenej asi taky bude.
    MAKU
    MAKU --- ---
    XMARGE: kdyby jen sůl a cukr, mykotoxiny z plesnivých rajčat tam taky vcelku často jsou :-/ http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/testy/34343-test-rajcatovych-protlaku-a-pyre-porad-jite-shnilou-zeleninu
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: kéž by protlak byl jen rajčata.. Já jsem nesehnala žádnej, kde by nebyl aspoň cukr nebo sůl.. Osobně raději dělám rajskou z rajčat (v plechovce jsou jen rajčata a kyselina citronová), protlaku tam dávám jen malou plechovku... Ale za tip na protlak jen z rajčat budu ráda...
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZRK: Určitě můžeš, protlak jsou vlastně jen rajčata.. Taky jsem ji ted malýmu vařila, nesolila a dělala ji z vody a s testovinama..
    KRKA
    KRKA --- ---
    Díky všem za odpověd, proste se lidi dělí na ty co preferuji mléčné výrobky a na ty s opačným názorem :) ja patřím k tem co dítěti mléčné výrobky dávat bude, ostatní at si to dělají zase po svém : o ) malej s tím naštěstí zadnej problém nemá, naopak, spis do nej dostanu jogurt než něco ostatního...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: tak proti domácímu kečupu bych nic nenamítala, tam nebudou umělý barviva, konzervanty a dochucovadla:o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZRK: jediné, co bylo navíc v domácím kečupu, který jsem loni dělala, byl ocet - ale to byl kečup spíš ve stylu barbecue sauce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam