• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Nešla by nějak jednoduše udělat verze s a bez? To by mi přišlo jako nejschůdnější řešení.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Když vidím, co všechno sežere osmnáctiměsíční batole, tak mi uzeniny (zvlášť když to nejsou ty nejlevnější z Tesca), přijdou jako docela dobrá varianta. :-) Respektive obden párky s instatní bramborovou kaší ne, ale kousnout od táty nebo ochutit zapečené těstoviny klidně. (Někdo, kdo olizuje podrážky bot, na návštěvách baští psí granule a nejradši by sežral madla v MHD - tam tedy nemilostrdně zasahuju - na kus buřtu nemůže umřít.) - Čímž nikomu nevymlouvám důslednost, spíš se ptám, jestli jsou nějaké důkazy, že to je fatálně škodlivé a já o tom nevím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: u 18m batolete mi to prostě přijde ještě brzo... leda bych si začala vyrábět vlastní, abych věděla, co v tom je :-)
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: A fakt dítě nesmí vůbec nikdy uzeninu? Když je to jednou za čas?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: buď bez nebo pro dítě vařím něco jiného
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    z úplně jiného soudku - čím nahrazujete v receptech uzeniny a uzené?
    myslím tím třeba v hustých polévkách typu čočkovka, v zelňačce, v leču... jasně, jde to tam nedat vůbec, ale zas nechci prznit recepty, co máme rádi a předtím, než začalo batole jíst s náma, jsem je vařila často :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    XMARGE: protože když na to napíšeš "dětské", tak to prodáš o 3o% dráž než normální sušenky
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já dítěti klidně exotické ovoce dám, nabízím mu mandarinky, pomeranče a tak. Mě tam prostě vadí ten palmovej olej. Ale to není myšleno nijak zle na tebe TORUVIEL. To bylo takové obecné postesknutí:o)
    Mě vadí, že do dětských sušenek dávají cukr, ztužený tuky, palmovej olej a tak... nechápu, proč to pak vydávaj za sušnky pro děti, když to má to samý složení jako každá jiná sušenka...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Vůbec, ani banán nikdy nedostane, ananas? Jen jabka, hrušky, švestky? Ty si dělám domácí, stejně tak zeleninu mám ze 60% domácí (brambory, brokolici, dýně, mrkve, petržel, hrách, ovoce jako jabka, hrušky, švestky, rybíz), máme u rodičů velkou zahradu a ovocný sad, tak to tam jezdíme obhospodařovat.
    Toto se nějak vylučuje s tím, že si člověk občas koupí nějaké exotické ovoce?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Nebo si můžete vyrobit sami, když se vám nelíbí hotové .-) http://veganotic.blogspot.cz/2013/02/raw-proteinove-tycinky.html
    GIO
    GIO --- ---
    a ten palmak me taky dost provokuje, no-..
    GIO
    GIO --- ---
    ja nejak nemam moc potrebu davat diteti exoticke potraviny no, radsi zustanu u sice drazsich, ale docela proverenych hipp nebo dm.. ktery jsiu z jablek prevazne
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je to Lidl lidi, co chcete :-)) Na nějaké super kvalitní mega bio chodím do zdravé výživy, ale taky pak jedna tyčka stojí 50kč že... Tohle je prostě snack na cesty, když potřebuju dítě něčím zabavit a jsem ráda za to, normálně mi datle ani fíky v celku nejí, tak má aspoň zas trochu bohatší jídelníček (protože poslední dobou je to s ní těžký, jí jen těstoviny skoro :-)).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: a to mě na tom štve... udělaj tyčinku z drahých věcí - fíky a datle, tuku je tam málo a oni použijou ten nejlevnější a nejméně kvalitní... No nic, takhle bych se mohla rozčilovat pořád:o(
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: Protože je nejlevnější :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    XMARGE: Je ho tam málo, jsou to víceméně slisované fíky a datle.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TORUVIEL: palmový olej? Sakra to tam nemůžou dát nějakej normální olej?:o((
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Zrovna to koštujeme a chutná to dobře, dceři to chutná. Jestli někdo kupujete dětem obdobné ovocné tyčinky v dm, tak tyhle vyjdou mnohem levněji.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Mám tady jeden zdravý tip na svačinku pro děti, v Lidlu teď mají tyto tyčinky, složení je: datle, fíky, palmový olej, voda. http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-D091EFE5-A5DAB239/lidl_cz/hs.xsl/index_31116.htm
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    předevčírem jsem dělala tento (viz. recept QUAACA) slaný koláč s brokolicí
    a jen se po něm zaprášilo :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam