• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Zrovna to koštujeme a chutná to dobře, dceři to chutná. Jestli někdo kupujete dětem obdobné ovocné tyčinky v dm, tak tyhle vyjdou mnohem levněji.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Mám tady jeden zdravý tip na svačinku pro děti, v Lidlu teď mají tyto tyčinky, složení je: datle, fíky, palmový olej, voda. http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-D091EFE5-A5DAB239/lidl_cz/hs.xsl/index_31116.htm
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    předevčírem jsem dělala tento (viz. recept QUAACA) slaný koláč s brokolicí
    a jen se po něm zaprášilo :)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISTY: jinak já maso, co jsem dávala mrazit, nemixovala, ale zamrazila zalité vývarem - při těch miniporcích mi přišlo, že by půlka skončila na mixéru, tak jsem mixovala až potom, když jsem přidávala do hotového jídla.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    A vyvar si urcite zamrazim, s tim pocitam:-)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    No diky za rady, tak priste. Akorat jsem to dala varit a bohuzel, ani mrkev ani pastinak v biokvalite ted zrovna v lednici nemam.....
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRISTY: Uvařila bych taky s mrkví a kousek pastinaku klidne a pak vse rozmixovala s trochou vývaru.. Zbytek vyvaru zamrazit jak pise Trissie
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISTY: vývar bude lepší, když do něj přidáš mrkev. A klidně maso rozmixuj se zeleninou a vývar si nech bokem - všechny miminčí zeleninové mixáže totiž chuťově vylepší, když je uvaříš ve vývaru místo ve vodě.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Prosimvas, tak jsem koupila pulku bio kurete, ze ho uvarim dceri, bude to jeji prvni maso. Je v tom nejakej figl, nebo staci proste hodit do vody a varit uplne bez niceho, dokud to nebude uvareny, pak maso obrat a rozmixovat s vyvarem? Dik:-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: Ech, tak doufám, že se to nepotvrdí!

TORUVIEL: Je mi jasný, že týden je spíš nepříjemnost, že nebudu moct jíst jak jsem zvyklá...

TORUVIEL: Díky za doporučení! Dneska jsem si v místním biokrámku koupila špaldové mléko za 50 (a to bylo ještě v akci), nalila to do Cara a musím říct, že teda nic moc :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BLANCHE1: Tos mi připomněla, doporučuju ANNNA rýžové mléko (Reis drink) z dm drogerie, já osobně ho mám teda dost ráda a dceři taky chutná, mají verzi bez i s vápníkem, stojí 39kč/1l.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNNA: Taky mám, vydržela jsem to dobře 10 měsíců. Dá se, kup si rýžový nebo ovesný mlíko s Ca nebo nějaký potravinový doplňky, nechutnalo mi to na pití, ale v kafe (Caru) se to dalo, pekla jsem si domácí sladkosti s tím mlíkem, vařila si v tom mléčnou řýži, puding a podobně. Ale jak píše Toruviel, týden bez vápníku s tebou nic neudělá.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Říkáš na týden, to se nic nestane, když nebudeš jíst mléčné výrobky týden. V té době zvyš příjem vápníku a bílkovin z jiných zdrojů, jako exvegetariánovi ti asi nemusím říkat, v čem všem tyto látky jsou.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: asi jo, podavam svou osobni zkusenost.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: to je individuální, jako ostatně všechno. ségra jedla při kojení bezmléčně skoro rok a kojila skoro do dvou let
    GIO
    GIO --- ---
    ANNNA: mam, dost blby, protoze jsem mliko diky te diete nakonec skoro ztratila a od pul roku se na kojeni vyboda uplne..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Máte někdo zkušenost s vařením a jídlem bez mléka při kojení? Malá má protivnej průjem, jedna z variant je intolerance kravského mléka, tak ho zkusím na týden vyřadit z jídelníčku. Mám z toho docela hrůzu. Jak do sebe jako dostanu vápník a bílkoviny? Ještě ke všemu jsem ex-vegetarián, takže maso nejsem zvyklá jíst denně...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: naše mudra říkala od půl roku do roku 500ml denně, od roku 300ml denně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Tak to by bylo, kaši dávám, odpoledne teda zavedu jogurt. Když není v polospánku, tak už nechce nic tekutého :o)
    Díky.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: podle mého co si tak vybavuju, tak tři plná "jídla" za den by měla být mléčná - tedy pokud 2x pořádně kojíš a k tomu přidáš jednu kaši nebo jogurt, tak máš splněno.
    Dcerka teď začíná 9. měsíc a mlíko má ráno a odpoledne a večer kaši. K tomu občas ještě i dopolední ovocnou přesnídávku míchám s jogurtem.
    První dítě mi bojkotovalo mlíko zhruba od roka do roka a půl - z mléčných výrobků jedl jen jogurty a sýry, mlíka se nedotknul v žádné tekuté podobě, takže jsem ho cpala tím, co jedl ... no přežil to snad bez následků. Teď ve třech letech má prozměnu bojkot zeleniny..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam