• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRKA: Tak vývar jsou právě vyvařené bílkoviny z masa do vody :o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    MIC: Mě teda nenapadlo někdy řešit jestli díte dostalo moc bílkovin nebo málo. Proste jsem mu maso dávala dle svého uvážení a selskeho rozumu :) někdy dostane maso 3-4x tydne a někdy 1 tydne.. Proste jak to vyjde .. Díte žije a je zdravé a nikdy zádné problémy nemel..
    Takže cistej vývar ( bez masa) bych dávala klidne denne, ale jestli je to špatně, tak třeba me nekdo opraví :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FILOMENA: Kdyby existovalo něco, jako nestrávené zbytky bílkovin, tak by celá tahle debata ztratila smysl. Tělo by si prostě strávilo tolik bílkovin, kolik zužitkuje a zvládne, ne? ;o)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    MIC: imho to poznat nelze. max ze zapachu stolice. hnilobne bakterie se zivej nestravenymi zbytky bilkovin a vyrabej plyny, co hodne smrdi. takovy kulturisti, co "zobou" pry smrdi nejvice :) ale u maleho decka nevim. kazdopadne kdyz to budes prehanet dlouhodobe, zatezujes ledviny. male deti ale maji potrebu bilkovin na kg telesne vahy vice, nez dospeli. nevim, asi bych to moc nehrotila a bud davej neco, kde to mnozstvi lze kontrolovat a nebo pouzij nejaky prirozeny cit a bude to ok.
    MIC
    MIC --- ---
    LILY: no z 5kg kostí máme tak půllitr fakt hustýho vývaru, takže ta jedna lžička mi přišla ok.. jak často? každý den? Maso dáváme zatím jen domácíko králíka.
    a ještě bych si poprosil o malý hint od zkušenějších - jak poznám že jsem dal moc živočicho bílkovin? je zelenej bobík vodítko? :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: já bych dala tolik, kolik toho sní, takže třeba dvě deci..
    KRKA
    KRKA --- ---
    MIC: urcite ... a jedna lzicka mi prijde prehnane, klidne bych dala vic, v tuhle dobu moje dite jedlo i maso a polivku uvarenou pouze z vyvaru.
    MIC
    MIC --- ---
    Máme vývar z bio hovězích kostí, bez soli a koření. Je to už vhodné pro 10ti měsíčního? A jak často? (představa dávkování je čajová lžička do oběda místo vody, ale nevíme abysme to nepřetáhli s živočisnými bílkovinami)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TAPINA: občas ten selský taky dám, když doma jiný není, má ho rád, myslím, že když je to tento poctivý jogurt, tak určitě nevadí, jinak jí jen bílé
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: tak jako všechno je to jen na tobě,co dítěti dáš :) některé jogurty mají ale třeba tu ovoc.složku na dně kelímku,tkaže ji nemusíš dávat tolik.
    Já si třeba nedovedla v životě představit,že jím bílý jogurt.. s malým jsem se to naučila,sladím domácí marmeladou nebo banánem..ted když si dám ovocný jogurt,tak ho "ředím" bílým jogurtem,protože přijde sladký i mě.
    Malý má bílé jogurty rád,dostává je s corn flakes nebo banánem... slazené mléč.vyrobky dostává ve formě lipanku
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ovocné jogurty se miminům nemají dávat kvůli barvivům a dochucovadlům, že? Takže když Hollandia selská ovocná má ve složení jen mléko, ovocnou složku a mléčné kultury, tak by nevadila? Jediné "zlo" tam je cukr v té ovocné složce, ale ono ho v těch 18 % z celku asi nebude kdoví kolik. Jirkovi teda chutná bílá, takže to neřeším, ale zajímá mě to (ony se ty chuťové preference můžou za měsíc otočit, že jo).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Citrusy třeba u nás doma vůbec nejsou a nebudou, kromě citronu do vaření. Kromě toho, že jsou z druhého konce světa, jsou ještě hnusný.
    GIO
    GIO --- ---
    TORUVIEL: tak ten banan jo, pravda,a le ananas ne, a citrusy omezene... ale samozrejme t tak neni nafurt, jen s itm zacinam pomalu, a sama to taky nejim casto jsem zastancem pojidani co nejblizsich potravin, porusuji to asi jen se sushi a morskyma potvorama:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: kočičí granule kupuju kvalitní, chci mít kočky i děti se zdravou lesklou srstí :-)
    fatálně škodlivé to asi nebude, spíš se mi ne úplně líbí ty přísady, které se do toho přidávají, a shánět bio uzeniny je zas moc práce.

TAPINA: to jde, ale taky ne u všeho... ale mě primárně zajímalo, jestli má někdo nějaký tip na rozumnou náhradu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Nešla by nějak jednoduše udělat verze s a bez? To by mi přišlo jako nejschůdnější řešení.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Když vidím, co všechno sežere osmnáctiměsíční batole, tak mi uzeniny (zvlášť když to nejsou ty nejlevnější z Tesca), přijdou jako docela dobrá varianta. :-) Respektive obden párky s instatní bramborovou kaší ne, ale kousnout od táty nebo ochutit zapečené těstoviny klidně. (Někdo, kdo olizuje podrážky bot, na návštěvách baští psí granule a nejradši by sežral madla v MHD - tam tedy nemilostrdně zasahuju - na kus buřtu nemůže umřít.) - Čímž nikomu nevymlouvám důslednost, spíš se ptám, jestli jsou nějaké důkazy, že to je fatálně škodlivé a já o tom nevím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: u 18m batolete mi to prostě přijde ještě brzo... leda bych si začala vyrábět vlastní, abych věděla, co v tom je :-)
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: A fakt dítě nesmí vůbec nikdy uzeninu? Když je to jednou za čas?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: buď bez nebo pro dítě vařím něco jiného
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    z úplně jiného soudku - čím nahrazujete v receptech uzeniny a uzené?
    myslím tím třeba v hustých polévkách typu čočkovka, v zelňačce, v leču... jasně, jde to tam nedat vůbec, ale zas nechci prznit recepty, co máme rádi a předtím, než začalo batole jíst s náma, jsem je vařila často :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    XMARGE: protože když na to napíšeš "dětské", tak to prodáš o 3o% dráž než normální sušenky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam