• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GIO
    GIO --- ---
    VERONIKA22: no.. tak pozor, zase brzdime , tyhle urban legends jsou fakt asi nesmrtelne, stejne jako atb v kuratech a hormony v kuratech atd atd..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Ptáci ale MAJÍ třikrát větší prsní svaly než ostatní část těla. Díky tomu létají ;o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MIC: asi budu souhlasit. zase jsem četla čím se krmí lososy a co v těch granulích je :o(. něco jako aby kuře mělo 3x větší prsní svaly než ostatní část těla :o/.
    MIC
    MIC --- ---
    Já bych volil spíš místní ryby od kvalitních rybářů. V pstruhovi by mělo být rozhodně méně těžkých kovů než v mořské rybě.
    KRKA
    KRKA --- ---
    diky vsem .. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: u nás momentálně vede treska po provensálsku - na oleji zasmahnout 2 cibule na kostičky, na to buď hodně krájených čerstvých rajčat nebo 1 400g konzerva krájených neochucených v rajské šťávě, bazalka, tymián, trocha soli, 100ml vody nebo vína, 3 porce ryby na kousky, dusit 20 minut. Servírovat s rýží.
    Mrně obvykle sežere dospěláckou porci k večeři a o trochu menší porci druhý den k obědu - vzhledem k tomu, že s ohřívaným jídlem občas dělá cavyky a s tímhle nikdy, tak se tahle úprava u nás objevuje tak 2x do měsíce :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: já dávám cokoliv, co jíme my. Připravujeme jen s trochou soli, pepře, oleje, citronu a na lososa kopr - na 20 minut do trouby cca na 180.
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    KRKA: taky jsem vyzvidala, ale nejak se mi moc nedostalo odpovedi...tak tady moje zkusenost
    zkusili jsme lososa, tresku, prazmu...vsechno cerstve ryby, pripravene v troube s troskou bylinek na oliv oleji a v vph, zhruba od 12 mesicu
    KRKA
    KRKA --- ---
    jake ryby muze dite cca rok a pul stare? a nejake recepty? :)
    dekuji
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    PSICHE23: jj, jde o tavici soli.

a ja teda mam dite celkem nejedlika a jedinkrat me nenapadlo, zkusit mu koupit tavenak nebo parek. zrejme to vychazi z toho, ze se tento druh potraviny u nas nikdy nevyskytnul. je bambilion jinych potravin a obavam se, ze tavenak opravdu nutricni dostatek nezachrani.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TAPINA: áha, díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSICHE23: Obsahují fosforečné soli, které snižujou hladinu vápníku v těle (protože záleží ne na množství, ale na poměru Ca:P). Což navíc v souvislosti s tím, že je to v podstatě mléčný výrobek, takže zažene chuť na mléčný výrobek - kterým tělo dává najevo potřebu vápníku, jaksi není správně. Já nevidím jako problém, když si chleba s taveňákem přinese jako svačinu dítě na základce, když už se to doma kupuje. Ale dřív bych to nedávala.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    jen pro mý info, čim že jsou ty tavenáky teda kekel?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Jeste k tem tavenakum. Dtest jsem cetla a celkem se tam vyvraci fakt, ze je tavenak nehutnost, jedna-li se skutecne o tavenak. Jen podotykam, ze u nas je nikdo neji.
    KRKA
    KRKA --- ---
    jinak deda koupil malymu lizatko, s tim ze bude nadsenej :-)) (jako kazdy normalni dite ze jo)..
    malej se na to podival a utekl :D
    KRKA
    KRKA --- ---
    GIO: hroznyho nejedlika :) on ji hlavne jogurty a presnidavky, to jakztakz sni dobrovolne, maso a zeleninu nechce, ale kdyz ho necim zaujmu, zpev, pohadky atd, tak to sni.. urcite neni dobre, aby pri obede cumel na pohadky nebo ja mu u toho zpivala, ale me uz je to fakt jedno :) takhle do nej dostanu aspon nejakou zeleninu a maso, jinak by zil fakt je z tech jogurtu
    KRKA
    KRKA --- ---
    a jinak co je oznacene "pro deti", tak tomu se zasadne vyhejbam.. je mi jasny, ze polovina lidi to sezere i s navijakem, ze to je teda zdrave a zacaluje za to vic penez, protoze to je pro ty deti prave :-)
    nejvic me dostalo toto :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRKA: Tak nějak to vidím taky, bála bych se, že pak budu mít doma dítě, které cíleně nevezme do pusy nic, než ty nezdravosti.
    GIO
    GIO --- ---
    KRKA: tak presne, nedavat. a jde to, ty mas nejedlika, vid.)
    KRKA
    KRKA --- ---
    GIO: v zadnym pripade diteti nedavam tavenak a uzeniny uz vubec ne, ale kdo fakt nezna to, ze dite nechce jist, tak to nepochopi..
    jsem zastance teorie, ze co diteti nedam, tak to nebude znat, tim padem to nebude ani vyzadovat.. takze nezdrave veci se mu snazim nedavat, aby o nich nevedel :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam