• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    KEEE
    KEEE --- ---
    GIO: však já si ho taky ráda dám, jenom mě štve taková ta nadřazenost, my máme známýho, známe původ, nojo, já žádnýho známýho nemám :o) asi začnu v létě obcházet rybníky a seznamovat se...
    GIO
    GIO --- ---
    KEEE: ale to zas prr jako, obcas je i bucek fajn)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nemám známého rybáře a pstruhy kupuju úplně stejně mražené, jako ty lososy, takže nějak nevidím rozdíl.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MIC: nojo, pořád. Nikdo se tu ani slovem nezmínil, že to kupuje, NEMYNA žije v přímořským státě, takže určitě její známej rybář plácá po hlavě lososa a tahle paranoia už mě nebaví. Když nechcete, tak to nekupujte a nejezte, ale spousta lidí prostě nemá známý rybáře mlátící pstruhy na potkání a tím svítícím lososem si obohatí jídelníček. Lepší, než bůček, žeano.
    MIC
    MIC --- ---
    ano, možná je to nesmrtelná urban legend, ale čistě můj pocit když přede mnou známej rybář vytáhne z kádě pstruha a prdne ho po hlavě je prostě lepší, než když koukám v marketu na dokonalej růžově svítící flák lososa, kterej už asi pár dní jezdí po evropě a je bůhví odkud.
    GIO
    GIO --- ---
    btw nemyna zije v primorskem state a je tak zcela bezne a normalni, ze dite ji morske ryby, to jen tak na okraj.
    GIO
    GIO --- ---
    VERONIKA22: no.. tak pozor, zase brzdime , tyhle urban legends jsou fakt asi nesmrtelne, stejne jako atb v kuratech a hormony v kuratech atd atd..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Ptáci ale MAJÍ třikrát větší prsní svaly než ostatní část těla. Díky tomu létají ;o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MIC: asi budu souhlasit. zase jsem četla čím se krmí lososy a co v těch granulích je :o(. něco jako aby kuře mělo 3x větší prsní svaly než ostatní část těla :o/.
    MIC
    MIC --- ---
    Já bych volil spíš místní ryby od kvalitních rybářů. V pstruhovi by mělo být rozhodně méně těžkých kovů než v mořské rybě.
    KRKA
    KRKA --- ---
    diky vsem .. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: u nás momentálně vede treska po provensálsku - na oleji zasmahnout 2 cibule na kostičky, na to buď hodně krájených čerstvých rajčat nebo 1 400g konzerva krájených neochucených v rajské šťávě, bazalka, tymián, trocha soli, 100ml vody nebo vína, 3 porce ryby na kousky, dusit 20 minut. Servírovat s rýží.
    Mrně obvykle sežere dospěláckou porci k večeři a o trochu menší porci druhý den k obědu - vzhledem k tomu, že s ohřívaným jídlem občas dělá cavyky a s tímhle nikdy, tak se tahle úprava u nás objevuje tak 2x do měsíce :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: já dávám cokoliv, co jíme my. Připravujeme jen s trochou soli, pepře, oleje, citronu a na lososa kopr - na 20 minut do trouby cca na 180.
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    KRKA: taky jsem vyzvidala, ale nejak se mi moc nedostalo odpovedi...tak tady moje zkusenost
    zkusili jsme lososa, tresku, prazmu...vsechno cerstve ryby, pripravene v troube s troskou bylinek na oliv oleji a v vph, zhruba od 12 mesicu
    KRKA
    KRKA --- ---
    jake ryby muze dite cca rok a pul stare? a nejake recepty? :)
    dekuji
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    PSICHE23: jj, jde o tavici soli.

a ja teda mam dite celkem nejedlika a jedinkrat me nenapadlo, zkusit mu koupit tavenak nebo parek. zrejme to vychazi z toho, ze se tento druh potraviny u nas nikdy nevyskytnul. je bambilion jinych potravin a obavam se, ze tavenak opravdu nutricni dostatek nezachrani.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TAPINA: áha, díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSICHE23: Obsahují fosforečné soli, které snižujou hladinu vápníku v těle (protože záleží ne na množství, ale na poměru Ca:P). Což navíc v souvislosti s tím, že je to v podstatě mléčný výrobek, takže zažene chuť na mléčný výrobek - kterým tělo dává najevo potřebu vápníku, jaksi není správně. Já nevidím jako problém, když si chleba s taveňákem přinese jako svačinu dítě na základce, když už se to doma kupuje. Ale dřív bych to nedávala.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    jen pro mý info, čim že jsou ty tavenáky teda kekel?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Jeste k tem tavenakum. Dtest jsem cetla a celkem se tam vyvraci fakt, ze je tavenak nehutnost, jedna-li se skutecne o tavenak. Jen podotykam, ze u nas je nikdo neji.
    KRKA
    KRKA --- ---
    jinak deda koupil malymu lizatko, s tim ze bude nadsenej :-)) (jako kazdy normalni dite ze jo)..
    malej se na to podival a utekl :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam