• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELIZHANNAH: jídly zapečenými hermelínem a nivou jsem v těhotenství saturovala svou chuť na plísňové sýry, a jaké mám hezké děti :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TAPINA: aha, dík. Já jsem měla zatím odvahu sníst jenom bramborák neplněnej hermelínem, ale na ten s hermelínem mám velikou chuť :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELIZHANNAH: Když si troufnou :o) Tepelně upravené plísňové sýry jsem neřešila, normálně jsem je jedla.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Mohou těhotné hermelín v bramborákovém těstíčku, dá se považovat ten hermelín za tepelně zpracovaný a tudíž neškodný, nebo je to nedostatečné a raději to nejíst?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Vtipná rada pro matky nejedlíků: ukázalo se, že ty moji zbožňují dietní suchary a krabici spucují během jednoho dne :oD
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mimi a deti.rar | Ulož.to
    http://uloz.to/xF5AY3u2/mimi-a-deti-rar
    recepty pro mimča a děti, z knihovny, brat s rezervou.. .) za nutriční hodnoty neručím, komentářum se nebráním
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: jáhlová nebo pohanková kaše s ovocem, nudle s mákem, vdolečky, lokše (ty se dají i naslano a u nás se jich vždycky všichni přežerou).
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: Jako díte jsem milovala nudle s makem :) a do ted miluju bramborový sisky s pernikem (nebo se strouhankou, ale ty první jsou lepší)
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    TRISSIE: krupičná kaše, ovesná a ovocem, lívance
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Batolata v rodině si potrpí na těstoviny s jogurtem, cukrem a skořicí - vzniklo to jako nouzovka a můžou se po tom utlouct.

Noky z knedlíkovýho těsta (bramborové nebo tvarohové) s omáčkou z ovoce, kterým se nedá plnit.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Jo vlastně na táboře zbaštil talíř buchtiček (šodó mu moc nejelo):o) A nebo šišky s mákem!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: dítěti to moc nevařím, protože sladká teplá jídla moc nechce (zobne si, ale celou porci nechce), ale napadají mě ještě lívance a žemlovka a trhanec.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: zemlovku? nudle s pernikem?
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: jeste tedy nejsem ve stadiu vareni pro batole, ale co buchticky se sodo?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jaká teplá sladká jídla vaříte pro batolata?

já se většinou uchýlím ke "svaté čtveřici" palačinky, vafle, ovocné knedlíky, rýžový nákyp - a ne že by se potom moji chlapi nemohli utlouct, oni všechny ty věci hodně rádi, ale mě to nebaví vařit furt dokolečka, tak hledám nové nápady...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NABIS: to se dost neshoduje s doporučením pediatrů. Znám (z jiné diskuze) i jednu maminku, která výhradně kojila snad do 10m (dcera odmítala příkrmy), pak občas něco snědla a ve 13m jí zjistili velmi nízkou hladinu železa a z toho pramenící únavu a nechuť k jídlu... A ta maminka se tenkrát dost divila, že jí nikdo neřekl, že po šesti měsících už dítě z mléka nedostane dost železa a že svý dceři tím neustálým kojením vlatně moc nepomáhala..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: Minimálně do jednoho roku mléko jako hlavní jídlo? To teda nevím, moje dítě se na pevné příkrmy zatvářilo jako "no konečně mi dáš pořádně najíst", v devíti měsících ztratil zájem o kojení a od té doby má mléko jen jako "snídani do postele", po které se ovšem stejně ještě dorazí namazaným chlebem :D
    NABIS
    NABIS --- ---
    ASTRING: Minimalne do jednoho roku by melo byt mleko jeho hlavni jidlo a prikrm je na uceni, zvykani tela na novou stravu, ale hlavni je mleko....Nedokazu si predstavit, ze byste z plneho kojeni presli na 2x denne .....
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    ASTRING: Hele s tím počítáním v klidu, já to marně vysvětlovala i lékárnici. Jen jsem prohodila, že "malá za dva dny slaví první narozeniny, tak si vezmu ten sunar od ukončeného 12. měsíce" a málem mi ho neprodala, nebyla schopná to pochopit ani když jsem jí to vypočítala po jednotlivých měsících.
    MIC
    MIC --- ---
    ASTRING: dle našeho názoru je nesmysl odříkat kojení (jen ráno a večer, jinak nedostaneš), jen ať si cucne když chce, kvalitnější výživa neexistuje. Zároveň ideální na postupné nenucené oběvování světa jídla, zorientovat se chce čas a díky kojení nehrozí podvýživa, takže do něj nemusíš ládovat když nechce.
    My jsme teď v další vlně snahy o samostatné požívání, je to jízda :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam