• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jaká teplá sladká jídla vaříte pro batolata?

já se většinou uchýlím ke "svaté čtveřici" palačinky, vafle, ovocné knedlíky, rýžový nákyp - a ne že by se potom moji chlapi nemohli utlouct, oni všechny ty věci hodně rádi, ale mě to nebaví vařit furt dokolečka, tak hledám nové nápady...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NABIS: to se dost neshoduje s doporučením pediatrů. Znám (z jiné diskuze) i jednu maminku, která výhradně kojila snad do 10m (dcera odmítala příkrmy), pak občas něco snědla a ve 13m jí zjistili velmi nízkou hladinu železa a z toho pramenící únavu a nechuť k jídlu... A ta maminka se tenkrát dost divila, že jí nikdo neřekl, že po šesti měsících už dítě z mléka nedostane dost železa a že svý dceři tím neustálým kojením vlatně moc nepomáhala..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: Minimálně do jednoho roku mléko jako hlavní jídlo? To teda nevím, moje dítě se na pevné příkrmy zatvářilo jako "no konečně mi dáš pořádně najíst", v devíti měsících ztratil zájem o kojení a od té doby má mléko jen jako "snídani do postele", po které se ovšem stejně ještě dorazí namazaným chlebem :D
    NABIS
    NABIS --- ---
    ASTRING: Minimalne do jednoho roku by melo byt mleko jeho hlavni jidlo a prikrm je na uceni, zvykani tela na novou stravu, ale hlavni je mleko....Nedokazu si predstavit, ze byste z plneho kojeni presli na 2x denne .....
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    ASTRING: Hele s tím počítáním v klidu, já to marně vysvětlovala i lékárnici. Jen jsem prohodila, že "malá za dva dny slaví první narozeniny, tak si vezmu ten sunar od ukončeného 12. měsíce" a málem mi ho neprodala, nebyla schopná to pochopit ani když jsem jí to vypočítala po jednotlivých měsících.
    MIC
    MIC --- ---
    ASTRING: dle našeho názoru je nesmysl odříkat kojení (jen ráno a večer, jinak nedostaneš), jen ať si cucne když chce, kvalitnější výživa neexistuje. Zároveň ideální na postupné nenucené oběvování světa jídla, zorientovat se chce čas a díky kojení nehrozí podvýživa, takže do něj nemusíš ládovat když nechce.
    My jsme teď v další vlně snahy o samostatné požívání, je to jízda :-)
    ASTRING
    ASTRING --- ---
    HABRENKA: to by me nenapadlo, mam v planu kojit dal, jednoduse to zacnem zkouset a ochutnavat a uvidime jak to pujde:) zatim se brani a prska, ale nikdo nezustal na mliku do osmnacti ne? :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ASTRING: bude hur ;-)... ja tohle nikdy nechapala u tehotenstvi... ale ja jsem clovek, co si musi spocitat, kolik mu vlastne je... kazdopadne prikrmama nic nezkazis, naopak, nemusis hned nahrazovat mliko kasi a zeleninou a ovocem, spis postupne pridavat, treba k obedu prikrm a dokojit, kazdy to dela jinak...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: imunologické okénko jen na 5. a 6. měsíc jsem taky viděla zmiňované, ale častěji s tím časovým horizonzem 3 měsíců, tedy pátý, šestý a sedmý. Do konce 6. toho fakt moc nestihne, to je pravda.
    ASTRING
    ASTRING --- ---
    HABRENKA: ok diky prijdu si jak debil :)
    IORETH: dekuju presne tak jsem to potrebovala vysvetlit :)

IORETH
    IORETH --- ---
    ASTRING: skoro :). Je to stejné, jako u let.
    Narodil se 2.3., v ten okamžik je mu nula měsíců.
    O měsíc později, 2.3., ukončil svůj první měsíc, je mu tedy jeden měsíc.
    O další měsíc později, 2.4. ukončilo svůj druhý měsíc a jsou mu tedy dva měsíce.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ASTRING: ne, to je mu sest mesicu, ukoncenych... a tretiho zari to bude prvni den sedmeho mesice, ne?
    jinak staci par lzicek, neni to kvuli tomu, aby pribral, ale aby si telo zvykalo na nove potraviny, pripadne alergeny a pod... coz je dulezite jak pro imunitu, tak pro streva... nezbytne to neni, vhodne tomu rikaji...
    ASTRING
    ASTRING --- ---
    TRISSIE: dekuji :)
    BALAENA: ukonceny 6 mesic se pocita dnem kdy je mu 6 mesicu? To znamena, ze kdyz se narodil 2.3 tak 2.9 je mu sedm mesicu???
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ASTRING: jen tak na okraj: do ukonceneho 6. mesice mu zbyva necely tyden
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ASTRING: pokud nechce celou dávku, tak ho nenuť a dokoj ho, ale mezi 5-7 měsícem je imunologicky dobrá doba na to, vyzkoušet co nejvíc věcí, protože u potravin zaváděných v tomhle období se snižuje riziko alergie. Zvlášť pokud současně kojíš.
    ASTRING
    ASTRING --- ---
    Ahoj maminy mam dotaz... Moje pediatricka nam rika, ze bychom meli zacit s prikrmem, mam prcka ted 2.9 mu bude 6mesicu. Je plne kojenej a na pul roce vazi 9800g doktorka mi rika, ze uz by mel jist misto obeda prikrm a misto svacin i vecere taky a kojit jen rano a pres noc, ale malej nic moc dlabat nechce a ja ho nechci moc nutit, rikam si ze ma jeste mesic cas do ukonceneho 6mesice co si o tom myslite? Diky za odpoved :) nejak to nemam s kym konzultovat holky kolem me co maj stejne stary decka nekojej a deti uz jim jedi vsechno od 4 mesice:))
    MIC
    MIC --- ---
    ANNNA: prokoukne :-) a nejspis velice rychle
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ADD:
    BALAENA:
    TAPINA: no já dělám mléčný kaše Hipp a druhej den vypadají poměrně nevábně, dole je ta hustá kaše a nahoře tekutina.
    GIO
    GIO --- ---
    NEMYNA: gurman.)
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    GIO: Nene neposere, maci si tam i ovoce a tvari se, ze to tomu presne chybelo ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam