• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TORUVIEL: tak to je gól, mno mě se ještě chytá ale není na co, zkoušeli jsme to rozatahat na pivu, mno tak se nalili jednou po stelle, malá pak byla protivná celou noc a den, od tý chvíle kdykoliv se chytí, po asi tak 20vteřinách, se vzteká, že neteče :-(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ALAYU: Já jsem ještě do 4.měsíce odsávala a svoje mléko jí dávala do lahvičky, ale ke konci toho bylo už zoufale málo, třeba 100ml/den, holt ta odsávačka se nemůže rovnat dítěti (kteréžto nicméně bohužel nechtělo spolupracovat). Nakonec začala odmítat to moje mléko i z lahvičky a to mě teda dorazilo. Hlavně že teď slečna kouká na moje prsa a říká "dudu", to by jí jeden kopl do zadku :-)
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TORUVIEL: řeším to podobně...nutriton, první balení nám pomohlo, to šlo ještě do mého mléka, jenže jsem kvuli odsávačce přišla o mléko, prsa začali děsně bolet, zevnitř řezavě až jsem brečela...takže odsávačka leží ve skříni a opodál balení nutritonu uplně zbytečně...tyk od 2.měsíce, nedali jsem tu lakt. krizi asi :-(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ALAYU: Taky jsem měla poměrně blicí dítě, navíc od 2.měsíce na UM dokrmu, no ale co se dalo dělat, tak jsem pod ní měla stále plínku. Ale jelikož přibírala dobře, neřešila jsem to. Jednou jsem jí teda dala nutriton, ale to zcela odmítla. Pak jí začalo jít odříhnutí a to významně zlepšilo situaci, ale až po 6m, do té doby jsem mohla dávat odříhnout jak jsem chtěla a nic.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALAYU: když přibývá, tak to nech... až zavedeš příkrmy, tak to nějakou dobu bude zlo (všude mrkvový blitky, klidně 8 hodin po mrkvi bude blít oranžově), ale postupně se to bude zlepšovat.
    holt máš blivý dítě, no, je to něco, co matky neblicích dětí nikdy nepochopí, ale my, co takový máme, zvládneme zaplnit sušák prádlem za jediný den a co můžem dělat :-)
    a teda jestli ti stačí bryndák, tak to je houby blití, holky zvládly jedním vrzem poblít všechno od krku až na ponožky :-)
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    PETATA: ona měla na jiný mlíka fakt negativní reakce, včetně beby, z tý měla moučnivku :-( ...
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TRISSIE: Přibývá 500g za 3 neděle což je asi tak akorát ...nevim jestli je to ok, děkuji za tip jen že jí je blinkání nepříjemný, vždycky začne fňukat ale, kdo zvrací rád?? Tak budu pokračovat dál s hromadou bryndáků lahvičkou vody na zahnání pachutě :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALAYU: zvrací a přibývá, nebo nepřibývá?
    Pokud přibývá dobře, tak se obejdeš i bez AR mlíka. Moje děti jsou poblijoni, všechny tři. Do zavedení příkrmů běžně 2-4 sady oblečení denně a já klidně tři trička a občas i troje kalhoty. Ale přibíraly na horní hranici normy, tak jsme to po dohodě s doktorkou nechaly být.
    Jinak zkus krmit o trochu míň, mírně to zabírá (nenechat ji se přežrat).

Pokud nepřibývá, experimentuj s jinými AR mléky. Jo a to ti doktor sám od sebe neřekne, ale pokud má indikované AR mléko kvůli nepřibývání a zvracení, tak to platí pojišťovna.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ALAYU: myslim, te Babylove ho v nabidce nema, alespon ho nevidam v obchodech
    co zkusit treba jeste Hipp, Bebu, Sunar (jestli maji AR)
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    Ahojky hádám že většina z vás kojila min do 6 měs. u mě se bohužel objevil problém a mléko již více nemám zato mám 2měs.holčičku Elišku krmím jí počátečkou babylove na doporučení kamarádek, hodně mi zvrací ale s nutritonem mi to nevypije, nevíte někdo jestli babylove nedělá i AR mléka? Nutrilon mi i ARko zvrací a když přidám nutriton tak jí to nechutná tak moc až brečí (ano zvětšila jsem savičku kvůli hustotě)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    jen tak pro info:
    České rostlinné tuky by se v Rakousku prodávat nesměly. Obsahují škodlivé látky | Moje peníze | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...ji-skodlive-latky-gd0-/moje-penize.aspx?c=A131106_115843_moje-penize_mev
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Ahoj, doporucite mi pls nejakou knihu receptu prip. stranku, kde bych nasla dobry recepty na jidla pro maly deti? Mam dite 14 m a uz mi nejak dochazi inspirace pri vareni...diky!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HARIBOKACHNA: Med od te doby, co ma dite zavedenou pevnou stravu. Pry bylo několik pripadu otravy botulotoxinem (v USA a Madarsku tusim, u nas nikdy). Když ma dite pevnou stravu, zvysi se kyselost zaludku a nebezpečí prestane hrozit...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    přišlo mi mejlem (těhulky jsem upravila-)

Červená řepa je zázrak: Zajímavá chuť a úžasné léčivé účinky! + recepty
    Léčivé účinky
    Řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek a má i vysoký obsah vitaminů C a E.
    • Podporuje kardiovaskulární systém – její barvivo rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic.
    • Snižuje krevní tlak (pijte 2 šálky šťávy denně).
    • Posiluje imunitní systém.
    • Povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči.
    • Pomáhá po rekonvalescenci, při borelióze a klíšťové encefalitidě.
    • Má pozitivní vliv na zrak.
    • Zbavuje střeva jedovatých látek (denně 150 ml šťávy) a odstraňuje zácpu.
    • Pomáhá při ateroskleróze (doporučuje se 50 – 100 ml syrové šťávy denně).
    • Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.
    • Vyvolává optimističtější náladu.

Červená řepa proti rakovině
    Šťáva se doporučuje jako prevence a součást léčby rakovinného bujení, stejně tak i pro rekonvalescenci po její léčbě. Užívají se běžně až 3 menší sklenky šťávy během dne, jako prevence se doporučuje 1 sklenka nejméně 1 – 2x týdně.

Důležitá pro těhule
    Je plná kyseliny listové (šťáva z jedné řepy obsahuje 34 % doporučené denní dávky), která je také důležitá pro těhotné ženy, protože pomáhá eliminovat vrozené vady a podporuje správný vývoj mozku ještě nenarozených dětí.
    Stop diabetikům
    Jediný, kdo by si při konzumaci červené řepy měl dávat pozor, je cukrovkář. Obsahuje totiž vyšší množství sacharidů.
    Tip:
    Jezte hlavně syrovou řepu nebo z ní vylisovanou šťávu. Vařením ztrácí obsah užitečných látek.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HARIBOKACHNA: Med mám informace od roka, arašídové máslo netuším a zavádět nehodlám, tak nějak je pro nás dost kulturně mimo...
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Od kdy se smi davat med prosim? A take arasidove maslo? Mam nekolik kucharek pro deti a pisou tam recepty s temito ingrediencemi. Ja mela za to, ze se to nesmi asi do 3 let.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    nové jídlo v naší domácnosti.)
    inspirací mi bylo toto http://www.najimseazhubnu.cz/kvetakovy-burger-nizkotucny/

uvařila jsem pohanku a květák, ten jsem nakrájela na malý kousíčky, smíchala to, přidala dvě vejce, na drobno nakrájenou cibulku, dva stroužky česneku. Nejdřív jsem chtěla dělat kroketky, ale bylo to dost tekutý na ně, tak jsem to dala na pečící papír na plech, posypala mozarellou, co jsem tu měla, a pekla, dokad nebyla moz. do zlatova. k tomu brambor, jde i samotny. malej tomu teda moc nedal, ale trochu jo. taky byl dost najedenej z jesli. no rozhodně jsem to nedělala naposled.)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: Souhlasim, nasla jsem totez, za posl. snad 8let pry nebyl prokazany pripad listerie z plesnivych syru, vetsi riziko jsou majonezove salaty. Ja jim hermelin i nivu obcas, jaky to (ne)bude mit vliv na juniora muzu poreferovat cca do 8tydnu :).
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELIZHANNAH: zkoumala jsem to dost a prisla jen na to, ze plisnove syry jsou nejspis jen blba fama... ja jedla normalne, mela jsem velkou chut na brie a dite plesnivy nevypada... jde o pasterizace a pripady, kde hrozi listeria, coz s plisni nema nic spolecneho. btw kdyby vadila plisen, tak tepelna uprava ji stejne neznici...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELIZHANNAH: jídly zapečenými hermelínem a nivou jsem v těhotenství saturovala svou chuť na plísňové sýry, a jaké mám hezké děti :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam