• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: taky gratuluju! :-)

a vaření pro batole, co chce totéž co rodiče, ale nesmí nic moc dospěláckého, mi ani nepřipomínej, sotva jsme se z toho vypracovali na vyšší kulinářskou, tak nás to za pár měsíců čeká znova...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNNA: Gratuluju! Nevěděla jsem, že čekáte další.... Super... :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Dobrá iniciativa.

Jsme teď ve fázi "batole chce jíst přesně to samé, co mají na talíři rodiče", takže budu ráda za inspiraci... Vařit pro roční dítě a dospěláky zároveň má svá úskalí...

Za mě to nebude moc zajímavý...
    Dneska velmi hustá dýňová polévka (nastavená bramborami a mrkví).
    Včera těstoviny se zeleninou "co lednice a mrazák daly" (domácí mrkev, celer, cibule, hrášek, kukuřice. Pro dospěláky okořeněno a dvě lžíce rajského protlaku).
    Předevčírem jasmínová rýže, vařená brokolice a volské oko - podivuhodně dobrá kombinace. I když to může být mými prvotrimestrálními nevolnostmi, a tohle mi prostě výjimečně sedlo...
    Poslední nějak zajímavější jídlo si vzpomínám na plněné cukety (vegenáplň co se z lednice posbíralo) před týdnem
    A zítra by měla vařit babička. Hurá :)

XMARGE: U nás jsou chlebové kůrky jako dezert po jídle :) Vůbec, kdyby mohla, je živa jenom z chleba.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    QUAACA: Přemek pečivu s něčím donedávna moc nedal a kaše už dlouho odmítá denně jíst, takže bohužel zatím teplé večeře.. ale už se to začíná lepšit, dneska snědl celý krajíc chleba a asi 5 koleček okurky:o)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    my teplé večeře jíme minimálně, pouze např. pokud něco zbyde z oběda,
    jinak spíš chléb - šunka, sýr, zelenina
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    My často k večeři řešíme rychlovky - risotto (z kulatozrnné rýže) se špenátem nebo cuketou, případně těstoviny pomodoro. Akutálně točíme i polévky z hrášku nebo dýně.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: dobrej nápad, taky často nevím. dcera navíc nejí spousty surovin (mleté maso, rajčata, ryby, žádné omáčky, pomazánky, sladká jídla) tak často taky tápu

my dnes - kohoutí vývar + penne se smetanovou omáčkou s uzeným lososem a parmazánem
    (tonička jedla u babičky rizoto)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    matky, nechcete sem čas od času (nebo klidně pravidelně) psát, co zrovna vaříte? Že by tu vznikla průběžná inspirace? Já vím, že jsou na nyxu kluby tohohle typu, ale jaksi vaření pro děti a s dětma za prdelí má jistá specifika :-)

já už po dvou letech doma a pravidelném zápřahu každý týden 7x večeře, 7x oběd, tak 2x něco upéct (momentálně navíc + 7 obědů pro miminka) absolutně nemám invenci... pravidelně stojím před plnou ledničkou a mám chuť po chlapsku řvát "tady není nic k jídlu!". Zkoušela jsem si i psát, co vaříme, ale moc to nefungovalo, a hlavně, mám pocit, že stejně točím furt totéž dokolečka. Tak bych se ráda inspirovala jinde - a myslím, že nejsem jediná...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TRISSIE: V dobách své největší slávy jsem si odsála 200ml a připadala jsem si fakt velmi výkonně, jenže to pak už šlo jen a jen dolů...no, škoda, pořád mě to trochu mrzí.
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TRISSIE: tak tak, ono s tím prvním pevnějším jídlem (ne jen pyré, ale i s kousky) se to lepší, jelikož se ten jícen při polykání víc nanáhá...aspon tak mi to vysvetlili :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATUARFIK: míň vyvinutá jícnová záklopka. U některých dětí trvá déle (až do jednoho roku), než je dostatečně efektivní, aby to udržela.
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    ALAYU: musí vyrust :) a bude to ok, kolem toho 6.m, prostě od pořádných příkrmů
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    ATUARFIK: mno mi máme ten jícnovej, občas to letí občas ne, ale časteji jo, vzhledem k tomu že krom očkování jsme neměli jedinkrát teplotu laktozou to nebude ani jinym alergenem...přibývá supr...jk jsem psala 500g/3týdny

uznejte sami podvyzivene nevypada :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ALAYU: Mně se mléko vytrácelo postupně, až jsem o něj kolem 3.měsíce přišla úplně. Malej blib jak Alík - moje mléko i Nutrilon, včetně AR (tam ty šavle byly hustší, takže padaly o něco pomaleji a efektněji). Přibýval normálně, takže jsem se na AR vyprdla, zatla zuby a několikrát denně vytírala, převlíkala... někdy po půl roce blití ustalo. Netuším, čím to bylo.
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    ALAYU: aspoň vim pro příště, ještě že se mi kojení udrželo aspoň to 6.nedělí :)
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TRISSIE: já jsem o tom mluvila s pediatrem a prý si o odsávání mám držet prsa stejně jak u kojení, a ne to tlačit až to bolí, si vzpomínám jk mě ta sestra opřela o zeď a zatlačila až mi vytryskly slzy...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: Mně se mlíko taky tvořilo jen mezi kojením (tzn. do zásoby) a to až do 10m, kdy se přestalo dělat. Ale já jsem to nějak nezkoumala, čím to je:o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALAYU: a mě to žíly nerve (leda když platím za UM, tak to pak jo), samozřejmě v šestinedělí jsem to ořvala (poprvé víc než podruhé), ale nenadělám. Techniku jsem měla dobrou, děti se taky uměly hezky přicucnout, bradavky to dávaly dobře (teda tandemový kojení moc ne, ale to bychom byly časem vychytaly), jenže kde nic není, ani smrt nebere.

blbý, když se to celý posere kvůli nějaké chybě, ať už v technice nebo v životosprávě, to je pak škoda :-(
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    ALAYU: jo a nejsi jediná komu to nerozjelo caro, není to diuretikum tže nefunguje...kafe...to jo...ale caro ne...
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TRISSIE: to mě mrzí, mě se zašprajcly žlázy díky podlitinám od odsávačky, prostě jsem to neuměla, když mě učili odsávat v porodnici řekli že to bolí, že to tak prostě je, že si tím o sebe mám hooodně tlačit, aby se to mlíko vytlačilo ven, jenže se sklony k sraženinám od trombo. se to prsotě podělalo :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALAYU: já už nějaký čtyři měsíce nekojím, a nepomohlo mi vůbec nic, jsem přírodní úkaz, nereaguju na žádná homeopatika, kojící čaje, caro, pivo, 5 litrů tekutin, mazlení dětí, stimulaci odsávačkou, husté polévky, řídké polévky, vývary... prostě nic. Mlíko prostě nedělám a basta. Mám podezření na vrozenou poruchu vypuzovacího reflexu, protože se mi tvoří mlíko jen mezi kojením, nikoli při kojení.
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    TRISSIE:
    dej si pívo, mě pomohlo...když toho bylo málo :) dokavad jsem si kozy nezmrvila odsávačkou:-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam