• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: To zní dobre.. A puding varis normalne podle návodu, teda i s cukrem a pak dávas jeste cukr navíc? Jak dlouho to tak vydrží v lednici? Aby to stihnul sníst :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KRKA: no to máš docela trápení teda. a mlíko pije?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: Lipánka neznám, ale domácího "pribiňáka" dělám následovně:
    jeden pudink uvařím v 500 ml mléka, do ještě horkého pudinku zamíchám asi 20 g másla. Po vychladnutí rozšlehám s 80 g cukru (část z toho dávám domácí vanilkový, ale nemusí být) a 500 g tučného tvarohu. Buď to dávám Přemkovi takhle a nebo míchám před konzumací půl napůl s bílým jogurtem.
    KRKA
    KRKA --- ---
    QUAACA: kdyby mel svoje oblibeny jidlo, tak mu budu varit klidne jenom to .. ale nechce nic. Jediny co sni dobrovolne je suchy pecivo (namazny uz ne) a ruzny druhy susenek - proste vsechno co je suchy, jakmile mu nabidnu ovoce nebo zeleninu, syr, maso, prilohy blabla tak nechce nic a uz vubec nechce nic z talire nebo misky, na zabiti :) jednou v zivote si vzal do ruky platek jablicka, to jsem z toho byla v soku ze si to vzal a snedl ho, od te doby uz si ho nevzal.. on nechce ani sladkosti, bonbony, proste nic .. divny dite mam no :D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KRKA: to se ti nedivím, že tě to štve. u nás je holka taky vybíravá, ale má svých pár oblíbených surovin a jídel, nejradši má rizoto, řízky, šunku a okurku :)
    a zkusí to malej aspoň ochutnat? toničce když se něco nelíbí, tak to ani nezkusí. to mě štve nejvíc.
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    u nas ted frci hamburgery..teda jenom to maso
    na trhu koupim uz pripravene kolecka z kvalitniho masa ... kureciho,krutiho, hoveziho
    pridavaj do toho i petrzelku trosku cesneku, susene rajcata..
    k tomu jakakoliv dusena zelenina
    je to jednoduche, rychle a to maso se mrnousum ji lip, kdyz uz je namlete
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Michelle miluje: pecenou zeleninu z trouby s oliv. Olejem ( mrkve, cukety, brokolici, brambory ...) a k tomu ruzne dipy treba tvarohovy...

    Kureci vyvar s nudlickami
    A hodne masa a zeleniny v ni

    Losos delany v troube nebo na panvi

    Testoviny s cimkoliv, lasagne, vrtulky

    Ruzne pokrmy z jednoho hrnce jako maso, brambory se zeleninou a s ryzi , tagine
    Omacky s masem a s brambory

    Pecene maso ( kure, teleci atd.) zelenina s brambory.

    Domaci wafle se zakysankou

    Domaci palacinky s tvarohem

    Hummus s pitou

    Pita plnena tvarohem a rajcaty

    baby guacamole s chlebem a s rajcaty

    Kremove polevky

    Nevarim nic extra jime vsichni to same az na zvlastni situace.






    KRKA
    KRKA --- ---
    A zeptám se, nejaky recept na domácího Lipanka? Aby to chutnalo co nejpodobneji? :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    Ježiš ja vám všem tak závidím jak to tu čtu :) at uvařím co uvařím, tak stejne ji jenom suchý rohlíky :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: u nás na tom taky ujíždí nejvíc mládě :-)

    a jinak teda v polodospělé verzi (přeci jen mu jsou už dva pryč, tak to tolik neřeším) - na poslední hodinu pečení do výpeku naházím brambory na kostky, mrkev na kolečka, slaninu na kostičky, klidně žampiony na plátky, když jsou - a mám vystaráno bez dalšího nádobí.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: mraženou zeleninu má holka ráda - tak jo, udělám :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: zkus příště na posledních 15-20 minut do výpeku nasypat mraženou zeleninu (kukuřici, hrášek, baby karotky, fazolky - podle chuti) - tohle je absolutní hit u nás.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PETATA: já dělám krůtí stehna (horní i spodní) v troubě ve skleněným pekáči s poklicí, dusím podlité vodou a okořeněné třeba 2-3 hodiny na cca 150°C a pak otevřené dopeču a přelívám výpekem, aby se dodělala kůžička (jako u kuřete)
    a v papiňáku normálně podusíš pokrájená krůtí prsa na cibuli, podleješ vodou a necháš papinovat a pak můžeš použít jako základ pro spoustu jídel (rizoto, těstoviny apod.)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    U syna slavi nejvetsi uspech rajska omacka s prilohou a omacky tak nejak vseobecne. Delam treba Stroganoff s trochou (zakysane ci obyc) smetany, odeberu detskou porci, druhou detskou zmrazim a nam dochutim. S ryzi by se toho ujedl (jsou mu 2 roky). Nebo variace na kure/kruti na paprice opet s ryzi nebo nudlemi.
    Dal u nej vzdycky zaboduji testoviny s lucinou misto syrove omacky, do kterych pridam hrasek se strouhanou cuketou napr. nebo ted dynove pyre (mam nakostickovane v mrazaku), spenat, lososa atd.
    Brambory samotne jako prilohu nemusi, nejlepsi jsou uvarene s brokolici, rozmackane a opet s lucinou-at uz "cistou" nebo treba bylinkovou, blafik, ale smakuje mu to.
    Vsechna jidla jsou bleskova na pripravu, povetsinou ze surovin, co mam vzdy doma.
    Mam dite celkem akcni a ideal je chodit s nim ven 2x denne, aby se dost vylital a neprudil pak doma, takze "zaklad"-testoviny, ryzi, brambory varim pred odchodem a pak uz jen dodelavam za hlasiteho povzbuzovani a pomlaskavani.
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUAACA: to dokonce dodavaji cerstve do nasich vesnickych potravin :)
    zatim jsem zkousela jen medailonky, prsa ne

    mate holky tedy nejake tipy na upravu?
    vidis, do papinaku by me to nenapadlo dat... a s cim?
    PETATA
    PETATA --- ---
    PETATA: jinak teda mame radi a delame hodne casto pecenou zeleninu (dyne, bataty, cukety, lilek, brambory, papriky) jen s rozmarynem dipem ze zakysane smetany, cesneku a jarni cibulky/ pazitky
    pripadne ratatoile ci jak se to pise :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PETATA: a z mas zkus krůtí, chutná líp než kuřecí a je taky relativně snadný na úpravu. akorát chce dělat dýl, aby změklo, ale jestli máš papiňák, tak bez starostí :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Na začátku jsem si nějaký čas vystačila s variacemi na "příloha a vařená zelenina pro všechny, omáčka na přelití pro zbytek", ale to už se nějak okoukalo...
    Relativně úspěšná jsou u nás různá rizota (ať už po česku, nebo ve snaze o autentičtější provedení) a zapečené brambory. To se docela dobře vyrábí v různých variantách, případně dochutí po odebrání dětské porce...
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: My tedy doma vlastne nevarime skoro vubec. Resp. hlavne o vikendech, ale to jsme stejne casto nekde na vyletech
    Muz ma teple obedy v praci a ja se odbyvam... Obcas dostanu od babicek nejakou krabicku nebo si davam zbytky z vikendu

    Vecerime tedy hlavne studena jidla, hl salaty
    Pro inspiraci treba ted salat z rukoly, balkanskeho syra, oliv oleje a vlaskymi orechy

    Ja vetsinou hledam inspiraci na internetu. Mam rada treba italii
    Ale moc si neumim poradit s masem. Takze jedu dokola, kureci prsa, stehna, krkovice, prip mlete
    Z hoveziho mam strach, ale zacinam mu prichazet na chut diky papinaku
    Muz neni omackovy a knedlikovy (za coz jsem rada), tak spis hledam nejake rychlovky

    Vedle toho varim male (necelych 11 m) a rada bych to zacala pomalu spojovat, ale na to je moje fantazie zatim kratka, takze i ja velice uvitam vase tipy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: flákám vycházky, protože mě jednak z duše nebaví korzovat s tankem a současně hlídat Pavla, aby nevběhnul pod auto, a druhak vzhledem ke konfliktním spacím aranžmá všech tří dětí nám to stejně moc nevychází :-(
    ale jinak většinou vařím věci, které zaberou tak max 15 minut mojí práce a jinak se vaří/pečou samy, to jen v neděli míváme něco slavnostnějšího.

    a samozřejmě, holčičky jsou extrémně hodné, zabaví se samy, hodně spí (a samy usínají) a Pavel považuje za největší zábavu asistovat mi u čehokoli, co dělám. Kdyby něco z toho nefungovalo, tak jsme v pérdeli jak Baťa s dřevákama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam